• Pregleda: 5743

Mađarski pokret: Politička osveta i neprincipijelna koalicija mogu naneti štetu Palićkom jezeru od 6,5 miliona evra

Saopštenje odborničke grupe Mađarskog pokreta prenosimo u nastavku.
Mađarski pokret: Politička osveta i neprincipijelna koalicija mogu naneti štetu Palićkom jezeru od 6,5 miliona evra

Na sednici Skupštine grada Subotica, održanoj 25. februara, su se, između ostalog, na dnevnom redu nalazili i programi poslovanja javnih preduzeća. U slučaju planova više javnih preduzeća je nastala žestoka rasprava, ali je vladajuća koalicija ipak izglasala iste. Plan JP Palić-Ludoš je bila poslednja tačka dnevnog reda u ovom nizu, što nije bila slučajnost, kao što se kasnije ispostavilo. Naime kod ove tačke je isplivalo na videlo zbog čega SVM nije hteo održati prethodno usaglašavanje stavova sa odborničkom grupom Mađarskog pokreta. Pripremali su plan za rušenje programa poslovanja JP Palić-Ludoš.

Kao alibi za odbacivanje plana je služilo oduzimanje kombajna za seču trske, što se ni u kom slučaju ne može povezati sa ovim dokumentom, ali su se čule primedbe i u vezi poljočuvarske službe, mada u planu nije bilo nikakvih nepravilnosti po ovom pitanju. Na primedbe je jasne odgovore dao i gradonačelnik Jene Maglai i direktor javnog preduzeća Ferenc Marton. Pored toga šef odborničke grupe Mađarskog pokreta, Jožef Hužvar ukazao je i na opasnosti, koje odbijanje plana znači za ostvarivanje sporazuma koji je javno preduzeće sklopilo sa nemačkim finansijskim fondom KfW u vrednosti od 6,5 miliona evra, u cilju poboljšanja kvaliteta Palićkog i Ludoškog jezera.

Naime, u nedostatku plana poslovanja, ne može da se izvrši sredinom marta selektivan lov riba koje je trebalo biti izvršeno pod rukovodstvom nemačkih stručnjaka, odnosno neće se moći pokrenuti izrada plana detaljne regulacije za uređenje obale Ludoškog jezera, za šta i inače nema mnogo vremena na raspolaganju. Pored svega toga se u nedostatku plana ne mogu raspisati ni javne nabavke za potrebne proletnje radove.

Koalicija formirana protiv Mađarskog pokreta, u kojoj vodeću ulogu ima SVM, je zbog uvređenosti na stranačkoj osnovi i zbog političke osvete, pozivajući se na nepostojeće razloge odbila prihvatanje plana za rad Javnog preduzeća Palić-Ludoš. Sa tom neprincipijelnom odlukom građani Subotice mogu izgubiti 6,5 miliona evra, što ne zanima nikoga, jer je ostvarivanje interesa pojedinaca i stranke iznad svega.

Izvor: Mađarski pokret

povezane teme

17
palic Odgovori
Otkud to da je interes pojedinca i stranke iznad interesa gradjana!
pišta Odgovori
Pastor u svemu gleda samo svoj lični interes. Baš ga briga što će Palić i subotičani izgubiti 6,5 miliona evra.
Hoće li ovo nadoknaditi Pastor&sin?
informer Odgovori
Šta je sada ovo?
Pa Mađarski pokret je jedno malo udruženje građana koji se zalažu za demokratiju itd, oni su nepolitička organizacija, tako su se predstavili na osnivanju...
Otkud njima direktori, odbornici, pare za bilborde i plakate, izlazak na izbore???
Ili su zapravo od početka samo obični lažovi sa tendencioznim planom, koji su naleteli na sebi ravne?
rax Odgovori
cemu ovaj tekst? ja ga uopste nisam razumela, ali i da jesam, sta? ako madjarski pokret nece izaci na izbore, cemu ovo? za koga da glasamo, za dveri, obraz, sns, srs, ivicu?
sanjar Odgovori
Uf pa kako je bilo kada ste Vi i gradonačelnik radili slične stvari SPS u. Tada je to bilo ok? Stradate od sopstvenog oružja.
Milan024 Odgovori
Ništa se na Palicu i Ludasu NESME , menjati i raditi , jer to može ugroziti rad banje u MAROHOLOMU.
Stevo Odgovori
Ne zna se ko je gori. Oni naprednjaci se medjusobno raspravljaju i raspadaju, a evo i ovi SVM-ovci se sad svadjaju i raspadaju. I sve to zbog njihovih licnih interesa, a sve na stetu gradjana Subotice.
A narod lud pa glasa za njih!
rale Odgovori
ako subotica bude morala platiti 6.5 mil eura zbog prepucavanja odbornika VMS-a onda ce to biti losa pred izborna kampanja VMS-a sa koaliciom SNS .bolje da se bave toplanom i razmotre otkuda veliki racuni bez odobrene cene grejanja. petljaju se sa trskom i nekim privatnikom koji radi sa trskom biznis i bas ga briga za svakoga.
Pajo Odgovori
Ma sta ce nam te [*...*] pare! Pametno netreba nam moze to jos 50 godina da stoji tako!
srki Odgovori
ako se ne us voji plan JP Palic Ludos radnici koji tamo rade nace dobiti plate a i projekat za poljo cuvare propada i 6.5 mil evra za ciscenje Palica.Eto kako mi sa svojim politickim smicalicama gubimo strane investitore .
posmatrač Odgovori
Tamo gde su pare tamo su i svađe. Bole njih za Palić, ali 6,5 miliona .....................
Ilonka Odgovori
Jesteeee sve vam verujemo
pista Odgovori
nemojte zaboraviti da je SVM-u za ovu odluku bila potreban asistencija SNS-a... I jos nesto imajte u vidu: Maglai je imao od cega da zivi i pre no sto je postao gradonacelnik, a bogami nista mu nece faliti i ako ostane bez fotelje... covek bar ima svoju profesiju za razliku od nekih koji su se vec rodili kao kvazi politicari sa foteljama priraslim za zadnjicu...
Vesko Odgovori
Nije se ni Maglai džabe gurao za gradonacelnika. Malo platica, foteljica, sekretarica a nađe se
jos koja parica i zdravica, zatim kadrovska problematika i naslovna stranica, za reklamiranje.
U advokatskoj kancelariji bi ga slabo neko video i za njega cuo, pored toliko advokata i jos notara.
veliki strucnjak Odgovori
svi vi nanosite stetu..samo gradjani ispastaju..
Djuro Odgovori
Lepo...kao Farma Georga Orwela. Svi su na farmu jednaki, ali ima svinja koji su jednakiji od ostalih :x
mile1 Odgovori
или ће надокнадити Корхец & син...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.