Komentara: 17
Pregleda: 6405

Mađarski pokret: Politička osveta i neprincipijelna koalicija mogu naneti štetu Palićkom jezeru od 6,5 miliona evra

26.02.2016. u 16:02h
Izvor: Mađarski pokret
Saopštenje odborničke grupe Mađarskog pokreta prenosimo u nastavku.
Mađarski pokret: Politička osveta i neprincipijelna koalicija mogu naneti štetu Palićkom jezeru od 6,5 miliona evra

Na sednici Skupštine grada Subotica, održanoj 25. februara, su se, između ostalog, na dnevnom redu nalazili i programi poslovanja javnih preduzeća. U slučaju planova više javnih preduzeća je nastala žestoka rasprava, ali je vladajuća koalicija ipak izglasala iste. Plan JP Palić-Ludoš je bila poslednja tačka dnevnog reda u ovom nizu, što nije bila slučajnost, kao što se kasnije ispostavilo. Naime kod ove tačke je isplivalo na videlo zbog čega SVM nije hteo održati prethodno usaglašavanje stavova sa odborničkom grupom Mađarskog pokreta. Pripremali su plan za rušenje programa poslovanja JP Palić-Ludoš.

Kao alibi za odbacivanje plana je služilo oduzimanje kombajna za seču trske, što se ni u kom slučaju ne može povezati sa ovim dokumentom, ali su se čule primedbe i u vezi poljočuvarske službe, mada u planu nije bilo nikakvih nepravilnosti po ovom pitanju. Na primedbe je jasne odgovore dao i gradonačelnik Jene Maglai i direktor javnog preduzeća Ferenc Marton. Pored toga šef odborničke grupe Mađarskog pokreta, Jožef Hužvar ukazao je i na opasnosti, koje odbijanje plana znači za ostvarivanje sporazuma koji je javno preduzeće sklopilo sa nemačkim finansijskim fondom KfW u vrednosti od 6,5 miliona evra, u cilju poboljšanja kvaliteta Palićkog i Ludoškog jezera.

Naime, u nedostatku plana poslovanja, ne može da se izvrši sredinom marta selektivan lov riba koje je trebalo biti izvršeno pod rukovodstvom nemačkih stručnjaka, odnosno neće se moći pokrenuti izrada plana detaljne regulacije za uređenje obale Ludoškog jezera, za šta i inače nema mnogo vremena na raspolaganju. Pored svega toga se u nedostatku plana ne mogu raspisati ni javne nabavke za potrebne proletnje radove.

Koalicija formirana protiv Mađarskog pokreta, u kojoj vodeću ulogu ima SVM, je zbog uvređenosti na stranačkoj osnovi i zbog političke osvete, pozivajući se na nepostojeće razloge odbila prihvatanje plana za rad Javnog preduzeća Palić-Ludoš. Sa tom neprincipijelnom odlukom građani Subotice mogu izgubiti 6,5 miliona evra, što ne zanima nikoga, jer je ostvarivanje interesa pojedinaca i stranke iznad svega.

Izvor: Mađarski pokret
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 6405

Povezane vesti

Povezane teme

palić

lokalni izbori 2016

mađarski pokret

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.