Komentara: 7
Pregleda: 2674

Mađarski pokret i DZVM o mogućem učešću na izborima

27.01.2016. u 18:31h
Izvor: Mađarski pokret
U nastavku prenosimo saopštenje Mađarskog pokreta o razgovorima između Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Mađarskog pokreta.
Mađarski pokret i DZVM o mogućem učešću na izborima

Predstavnici Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (Aron Čonka, Akoš Elveđi, Marta Horvat Odri)  i Mađarskog pokreta (Tamaš dr Korhec, Laslo dr Varga i Zoltan dr Devavari) nastavili su razgovore o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Članovi Mađarskog pokreta obavestili su predstavnike DZVM-a o tome da Mađarski pokret još nije doneo definitivnu odluku o učešću na izborima.

Dve delegacije su zaključile da, oko sadržaja nacionalnog minimuma koji je utvrđen na prethodnom sastanku, postoji puna saglasnost, stoga u tom smislu nisu potrebne dalje konsultacije.

DZVM i Mađarski pokret su i dalje otvoreni za nastavak razgovora koji su jedna ili druga strana inicirali ili obavili prethodnih nedelja sa drugim političkim i društvenim organizacijama.

Tokom današnjeg susreta su se, u odnosu na izbore na lokalnom nivou, predstavnici dve strane saglasile  o važnosti saradnje sa grupama građana i organizacijama civilnog društva.

Povodom pokrajinskih izbora, predstavnici DZVM-a i Mađarskog pokreta dele mišljenje o neophodnosti sastavljanja samostalne, mađarske izborne liste, a u odnosu na republičke izbore je zaključeno da su potrebne dalje konsultacije.

 // kraj saopštenja

Izvor: Mađarski pokret
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2674
Povezane teme

demokratska zajednica vojvođanskih mađara

mađarski pokret

dzvm

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.