• Pregleda: 2167

Mađarski pokret i DZVM o mogućem učešću na izborima

U nastavku prenosimo saopštenje Mađarskog pokreta o razgovorima između Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Mađarskog pokreta.
Mađarski pokret i DZVM o mogućem učešću na izborima

Predstavnici Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (Aron Čonka, Akoš Elveđi, Marta Horvat Odri)  i Mađarskog pokreta (Tamaš dr Korhec, Laslo dr Varga i Zoltan dr Devavari) nastavili su razgovore o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Članovi Mađarskog pokreta obavestili su predstavnike DZVM-a o tome da Mađarski pokret još nije doneo definitivnu odluku o učešću na izborima.

Dve delegacije su zaključile da, oko sadržaja nacionalnog minimuma koji je utvrđen na prethodnom sastanku, postoji puna saglasnost, stoga u tom smislu nisu potrebne dalje konsultacije.

DZVM i Mađarski pokret su i dalje otvoreni za nastavak razgovora koji su jedna ili druga strana inicirali ili obavili prethodnih nedelja sa drugim političkim i društvenim organizacijama.

Tokom današnjeg susreta su se, u odnosu na izbore na lokalnom nivou, predstavnici dve strane saglasile  o važnosti saradnje sa grupama građana i organizacijama civilnog društva.

Povodom pokrajinskih izbora, predstavnici DZVM-a i Mađarskog pokreta dele mišljenje o neophodnosti sastavljanja samostalne, mađarske izborne liste, a u odnosu na republičke izbore je zaključeno da su potrebne dalje konsultacije.

 // kraj saopštenja

Izvor: Mađarski pokret

povezane teme

7
srki Odgovori
madjarski pokret koji nije registrovan kao politicka stranka ipak stalno pregovara i sprema se za izbore da se njihovi clanovi pojave na nekoj listi.sada ni ne biraju stranku samo zele da ih neko usvoji.
hej haj Odgovori
niste trebali svm sad moljakate ko ce vas primiti u svoje redove.pateticno i licimerno .
pez Odgovori
Madjarskom pokretu uopste nije potreban koalicioni partner na izborima jer je vec sada jasno da ce on biti ultimativni pobednik na istom !
maslacak Odgovori
ovi iz MM jednom jesu drugi put nisu politicka opcija tako zavaravju madjarski narod da se bore za interesa madjara a sebe zele da uglave u vlast po svaku cenu .ako ste tako sposobni gospodo izadjite sami na izbore da vidimo kolika vam je podrska madjara.Isto vazi i za sve stranke neka svako izadje sam i skuplja sebi glasove a ne kao koalicije pa na kraju gradjani dobiju vlast koju nisu ni izglasali jer stranke trguju sa odbornickim mestima pre izbora.
Adler Odgovori
Kakav MM, interesna grupa karijerista iz Subotice. Već na 20km van SU podrška u mađarskom korpusu ravna 0.
Vesko Odgovori
Dosta mi od vasih peripetija, razdvajanja i pripajanja drugom. Da li je vama poznato da je
Subotica i okolina opljackana i unistena. Pomozite da se nađu krivci i da se kazne, jer ih ima
i u vasim redovima.
timberland Odgovori
Madjari predjite granicu i resite problem...svako na svoju stranu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.