Komentara: 0
Pregleda: 1694

Lutkarska radionica na Otvorenom univerzitetu od juna

24.05.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru prekograničnog projektra "Theatro", lutkarska radionica za decu, uzrasta od 9 do 14 godina, počeće s radom početkom juna na Otvorenom univerzitetu, a učešće za svu zainteresovanu decu je besplatno.
Lutkarska radionica na Otvorenom univerzitetu od juna

Projekat "Theatro", koji u partnerstvu sprovode Otvoreni univerzitet Subotica i Pozorište lutaka "Kövér Béla" iz Segedina, ima za cilj da razvije pozorišnu umetnost za decu u prekograničnom regionu, unapredi saradnju zainteresovanih strana, uveća broj pozorišne i festivalske publike, te kreira inovativnu onlajn platformu koja će služiti za edukaciju, informisanje, promociju i razmenu iskustva u oblasti pozorišne umetnosti za decu.

- Jedna od aktivnosti i cilj prekograničnog ovog projekta, jeste sveobuhvatna edukacija za decu. Ona se sastoji iz lutkarske radionice, lutkarskog kampa za decu, dečije pripreme pozorišne predstave i njene prezentacije na festivalima, što će omogućiti uključivanje i edukaciju dece, njihovu socijalizaciju kroz igru, razmenu ideja i razvoj kreativnosti, te na taj način probuditi interesovanje za lutkarstvo i pozorišnu umetnost kod mlađih generacija - navode iz Otvorenog univerziteta Subotica.

Lutkarska radionica je osmišljena tako da decu upozna sa istorijom lutkarstva, pozorišta, tipovima lutaka i njihovom izradom, načinom primene, kao i izradom pratećeg dekora i scenografije. S radom će početi početkom juna i otvorena je za svu zainteresovanu decu, uzrasta od 9 do 14 godina. Obuku će voditi stručni tim predavača iz te oblasti i Dečjeg pozorišta Subotica, Marta Aroksalaši i Imelda Vereš.

Učešće je besplatno, a prijavu možete poslati na e-mail renata@openunsubotica.rs ili ostaviti poruku sa podacima deteta na telefon 063/597-244, do 1. juna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1694
Povezana vest
Povezane teme
lutkarska radionica Otvoreni univerzitet Subotica dečje pozorište radionica za decu besplatna radionica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.