• Pregleda: 11645

Lopovi orobili tamburaše

Foto: Ilustracija (arhiva)
Lopovi orobili tamburaše

Minulog vikenda pokradene su prostorije udruženja „Festival bunjevačkih pisama“ iz koga je odnet veliki broj instrumenata i ozvučenje.

- Pretpostavljamo da se to dogodilo između subote i nedelje, a danas smo primetili polupan prozor na prostorijama. Ukradeno je sve što je bilo unutra - 13 tamburica različitih vrsta, tri kontrabasa i ozvučenje. Počinioci su ostavili opuške, pili su sok, nadamo se da će ih policija pronaći – kaže tamburaš Vojo Temunović. - Pretpostavljamo da će se tamburice prodavati pa smo pisali na raznim forumima i molimo kolege da nam jave ukoliko im neko ponudi da im proda. Računamo na tamburašku solidarnost kod nas i u regionu.

Kako nam je rečeno nestala su tri tamburaška basa, dva čela, ebasprim, pet kontri, dve a basprim i komplet ozvučenje - mikseta yamaha, dva pasivna zvučnika, aktivni zvučnik, mikrofoni, bežični sistemi sa mikrofonima i mikrofonski kablovi.

Procenjuje se da je ukupna šteta oko 15 hiljada evra. Da muka bude veća, orkestar za utorak ima najavljen koncert u Gradskoj kući.

- Koncert neće biti otkazan. Nisu sve tambure pokradene, neke su bile kod kuće muzičara, a ostale instrumente ćemo pozajmiti – naglašava Temunović.

Izvor: Subotica.com
8
Srpski sor Odgovori
Ti su znali po sta su otisli
Marko Odgovori
Hvala "Subotica.com" na objavi i svima koji su podelili.
Laki Odgovori
U nedelju neki lik na starezi na buvljaku prodavao instrumente, dok sam napravio krug vec je rasprodao i nestao.
I to javno na trgu Odgovori
kad ih uhvate dobro ih natamburati :)
branko Odgovori
u nedelju medu starim stvarima sam video jedan prima bas i jos dva istrumenta kod jednoga prodavca koji se zove [*...*] nemogu reci da su to ti koji su nestali iz prostorija ali vredi proveriti
gogeto Odgovori
u nedelju na buvljaku bilo instrumenata kod lika koji je sve rasprodao za 10 minuta veliki kontrabas u crnoj futroli, 3 gitare i jos nesto po kesama i 3 kofera sto nije vidjeno sta je u njima
19cm Odgovori
Jao pa kako ce sada Festival bunjevackih pisama bez tambura??!!
Gigy Odgovori
Eno za 20e na buvljaku prodavali predstavnici nac manjine. Pohvatase ih, i sve vraceno. Hvala bogu, a vi sada ugradite alarm!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.