Komentara: 8
Pregleda: 13401

Lopovi orobili tamburaše

03.12.2018. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Lopovi orobili tamburaše

Minulog vikenda pokradene su prostorije udruženja „Festival bunjevačkih pisama“ iz koga je odnet veliki broj instrumenata i ozvučenje.

- Pretpostavljamo da se to dogodilo između subote i nedelje, a danas smo primetili polupan prozor na prostorijama. Ukradeno je sve što je bilo unutra - 13 tamburica različitih vrsta, tri kontrabasa i ozvučenje. Počinioci su ostavili opuške, pili su sok, nadamo se da će ih policija pronaći – kaže tamburaš Vojo Temunović. - Pretpostavljamo da će se tamburice prodavati pa smo pisali na raznim forumima i molimo kolege da nam jave ukoliko im neko ponudi da im proda. Računamo na tamburašku solidarnost kod nas i u regionu.

Kako nam je rečeno nestala su tri tamburaška basa, dva čela, ebasprim, pet kontri, dve a basprim i komplet ozvučenje - mikseta yamaha, dva pasivna zvučnika, aktivni zvučnik, mikrofoni, bežični sistemi sa mikrofonima i mikrofonski kablovi.

Procenjuje se da je ukupna šteta oko 15 hiljada evra. Da muka bude veća, orkestar za utorak ima najavljen koncert u Gradskoj kući.

- Koncert neće biti otkazan. Nisu sve tambure pokradene, neke su bile kod kuće muzičara, a ostale instrumente ćemo pozajmiti – naglašava Temunović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 13401

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.