Komentara: 1
Pregleda: 2396

Tamburaškom orkestru vraćeno sedam instrumenata

12.12.2018. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Tamburaškom orkestru HGU „Festival bunjevačkih pisama“ do sada je vraćeno sedam, od ukupno 13 instrumenata, koji su iz njihovih prostorija ukradeni početkom decembra.
Tamburaškom orkestru vraćeno sedam instrumenata

Pored instrumenata, orkestru je vraćen i deo ozvučenja – mikseta i dva zvučnika. Za ostalim instrumentima i vrednom opremom policija i članovi orkestra i dalje tragaju.

- Pronađena je polovina instrumenata, a još šest i dalje tražimo. Saznali smo da su te nedelje, 2. decembra, instrumenti prodavani na Buvljaku po mizernim cenama samo da ih se što pre reše - kaže Voja Temunović iz HGU „Festival bunjevačkih pisama“.

On je apelovao na sugrađane koji su kupili neki od ukradenih instrumenata, da im se jave jer, kako ističe, bez njih ne mogu da rade.

- Znamo da nisu skupo plaćeni i spremni smo da se dogovorimo. Zahvaljujemo se policiji koja nam je izašla u susret i reagovala na svaku dojavu koju smo imali. Hvala i svim našim sugrađanima koji su delili objavu o krađi i pomogli da se pronađu instrumenti - poručio je Temunović.

Kako nam je rečeno nestala su tri tamburaška basa, dva čela, ebasprim, pet kontri, dve a basprim i komplet ozvučenje - mikseta yamaha, dva pasivna zvučnika, aktivni zvučnik, mikrofoni, bežični sistemi sa mikrofonima i mikrofonski kablovi. Jedan deo instrumenata i opreme je vraćen.

Da podsetimo, policija je posle par dana istrage uhapsila osumnjičenog, Tužilaštvo je podiglo optužnicu. Tom prilikom saopšteno je da su kod osumnjičenog pronađeni instrumenti, ali nije bilo precizirano koliko.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2396

Povezane vesti

Povezane teme

krađa

tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.