Komentara: 40
Pregleda: 6335

Lokalna samouprava duguje Suboticatransu 53,4 miliona dinara

21.09.2015. u 18:10h
Izvor: RTV City
Lokalna samouprava duguje 53,4 milionara dinara Javnom preduzeću Suboticatrans. Radi se potraživanjima  za  subvencionisani prevoz građana od strane grada, a dugovanja se odnose na period  od početka  godine do sredine ovog meseca. U ovaj iznos uračunat je i dug iz prethodne godine koji iznosi oko 1,8 miliona dinara.
Lokalna samouprava duguje Suboticatransu 53,4 miliona dinara

U emisiji „Kuda ide Vojvodina“  na City televiziji, direktor Suboticatransa Aleksandar Aleksić je rekao da, ukoliko se stvari u skorije vreme ne promene i čelnici grada ne izmire svoje obaveze, on neće imati drugog izbora nego da donese odluku o ukidanju besplatnog prevoza  za penzionere, đake i sportiste i drugih vrsta transportnih usluga za grad.

U poslednja četiri meseca, Suboticatransu nije upućen ni jedan dinar, rekao je Aleksić koji, ocenivši trenutnu situaciju i stav grada prema ovom preduzeću, sumnja da će i 25 miliona dinara, projektovanih budžetom za ovu godinu namenjenih za obnovu voznog parka, uopšte biti uplaćeno na račun preduzeća na vreme.

Od 85 voznih jedinica, trećina vozila je za otpis, kaže Aleksić i dodaje da se svake godine  troše velike sume novca za njihovo osposobljavanje. Najbolje rešenje bi bilo da se vozni park obnovi, o čemu su i vođeni razgovori. Postoji  ponuda domaćeg proizvođača autobusa, koja odgovara potrebama ovog javnog prevoznika,  ali  u to mora biti uključen i osnivač, odnosno grad Subotica.

Za to i druge potrebe ovog preduzeća, kako je rekao Aleksić, gradonačelnik trenutno nema mnogo sluha. 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 6335

Povezana vest

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Suboticatrans

besplatan prevoz za učenike

gradski prevoz

autobus

javni prevoz

autobuske linije

aleksandar aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.