Komentara: 7
Pregleda: 4488
Foto

Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

08.07.2014. u 16:49h
Izvor: RTV City
Kancelarija za mlade će preko leta organizovati niz sadržaja kojima nastoje animirati omladinu da se aktivira tokom raspusta. Do kraja meseca traje prijava za konkurs za omladinske projekte u organizaciji Ministarstva omladine i sporta preko Resurs centra Severnobačkog okruga.
Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

Usvajanje Lokalnog akcionog plana za mlade otvorilo je mogućnost aktivnije politike prema mladima koju bi trebalo da sprovodi Kancelarija za mlade. Tokom ovog leta odvijaće se standardne aktivnosti koje su organizovane i prošle godine i koje se baziraju na sportskim aktivnostima, promovisanju Kancelarije za mlade i učenju stranih jezika.

„Mi smo ovde da bi predstavili rad KZM tokom letnjeg raspusta, kakve će aktivnosti imati da bi mladi ljudi koji žele da svoje slobodno vreme provedu na jedan pravi način uradili nešto za sebe. Oni će moći da se uključe u sve te aktivnosti“, izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član GV zadužen za sport, turizam i omladinu

Program tokom leta podrazumeva vežbanje joge i aerobik karatea u Dudovoj šumi kao i takmičenje u uličnoj gimnastici 19. jula za koje se do sada prijavilo već 100 učesnika. Mladi će volontirati tokom bokserskog turnira „Vojvođanska zlatna rukavica“ a od 21. jula do 25. avgusta biće organizovani besplatni časovi francuskog i španskog jezika.

Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

Promovisanje Kancelarije za mlade odvijaće se tokom muzičkog festivala „Summer trip“ a karijerni info kutak održaće se u nekoliko termina u prostorijama Nove opštine. Dan mladih, 12. avgust, će kao i prošle godine biti obeležen sportskim aktivnostima kao i unplugged koncertom u Parku Ferenca Rajhla.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa 25 resurs centara raspisalo je konkurs „Mladi su zakon“ kako bi mlađu populaciju uključili u rešavanje problema u svojoj zajednici. Teme su kao i ranije, međugeneracijska saradnja, zaštita životne sredine, zdravi stilovi života, podsticanje preduzetničkog duha, solidarnost, humanost i tolerancija.

Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

Na konkurs se mogu prijaviti formalne i neformalne grupe mladih a konkursna dokumentacija može da se skine sa sajta, popuni i pošalje na mail Resurs centra ili preda lično u kancelariji Resurs centra u Bačkoj Topoli.

Konkurs je otvoren do 25. jula a oni koji požure sa prijavom mogu pohađati i kratku obuku za pisanje projekata. Sredstva koja se dodeljuju po projektu iznose od 40.000 do 100.000 dinara. Ovogodišnji konkurs prolazi u znaku aktivizma mladih u područjima ugroženim poplavama te će biti organizovani volonterski kampovi u stradalim opštinama. Dobrovoljci se mogu javiti preko facebook stranice Resurs centra.

Letnje aktivnosti Kancelarije za mlade

- „Imajući u vidu potrebe sanacija posledica poplava ove godine je neophodno da svaka omladinska volonterska akcija sadrži po jedan element koji ima za cilj podršku tim zajednicama koje su pogođene poplavama“ - rekao je Kornel Šerfeze, koordinator Resurs centra SB okruga.

- „Mi smo kao KZM partner Resurs centru SB okruga i u sklopu toga želimo da pružimo što više i bolje tehničku podršku neformalnim grupama i udruženjima građana koji se odluče da apliciraju na ovaj konkurs. Mi želimo da organizujemo svake srede od 14 do 16 časova info sastanke gde bi smo pomogli na logistički, tehnički način. To je kratka edukacija o samoj aplikaciji jer želimo da motivišemo mlade koji još nisu formalno u udruženju a sad imaju priliku da apliciraju na ove projekte“ - izjavila je Dejana (Bibić) Baltes, Kancelarija za mlade.

Izvor: RTV City
Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade Predstavljanje letnjeg programa lokalne Kancelarije za mlade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4488
Povezane teme

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

dejana bibić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.