Komentara: 0
Pregleda: 6752
Foto

32. Vojvođanska Zlatna rukavica od 10. do 13. jula u Hali sportova

07.07.2014. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Na tradicionalnoj 32. "zlatnoj rukavici", koja se organizuje po drugi put u Subotici, učešće su prijavile 32 zemlje iz celog sveta. Reprezentacija Srbije nastupiće sa 9 takmičara, od kojih će trojica biti iz Bokserskog kluba "Spartak". Takmičenja počinju u četvrtak, a finala su zakazana za nedelju od 12 časova. Ulaz u Halu sportova je besplatan.
32. Vojvođanska Zlatna rukavica od 10. do 13. jula u Hali sportova

Subotica je posle odlične organizacije 2008. godine ponovo je dobila čast da ugosti najveće svetske slike u boksu. Na turniru za sada učestvuje sigurnih 30 država sa pet kontinenata, dok su Nigerija i Pakistan u procesu pribavljanja viza i organizator očekuje da će se i ove dve reprezentacije u narednih dan-dva biti deo ove bokserske manifestacije.

Od ostalih reprezentacija prisutne će biti reprezentacije SAD, Kazahstana, Uzbekistana, Gvineje Bisao, Australije, Jermenije, Azerbejdžana, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Velsa, Norveške, Švedske, Kipra, BiH, Slovenije, Francuske, Nemačke, Rusije, Slovačke, Izraela, Poljske i domaćina Srbije.

Po rečima organizatora, po broju prijavljenih učesnika i kvalitetu takmičara ovo će biti najmasovniji i  najkvalitetniji bokserski turnir u istoriji Srbije, te veruju da će Subotica kao domaćin ovog dešavanja biti upamćena u najpozitivnijem kontekstu.

Mirko Antelj, predsednik BK "Spartak" izrazio je zadovoljstvo što je Subotica po drugi put dobila čast da organizuje ovako veliku sportsku manifestaciju prisećajući se ne tako davne 2008. godine kada je naš grad dobio najviše ocene za organizaciju Antelj je izrazio želju da to bude i ove godine.

32. Vojvođanska Zlatna rukavica od 10. do 13. jula u Hali sportova

U konkurenciji mladih trenutno je prijavljen 171 takmičar i 65 takmičarki u osam kategorija. Borbe će se održavati u Hali sportova na dva ringa, a ulaz će biti besplatan. Preliminarne borbe počinju u četvrtak od 14 časova, četvrtfinale je u petak takođe od 14, polufinala su zakazana za subotu, dok je veliko finale u nedelju od 12 časova.

Gosti (takmičari, službena lica i ostali učesnici) će biti smešteni u studentskom domu "Ivo Lola Ribar" i hotelima Gloria i Patria.

Borbe će se održavati u 4 runde po 2 minuta sa pauzom od jedan minut između rundi. Zlatne medalje će biti dodeljene pobednicima po težinskim kategorijama, srebrna drugoplasiranim finalistima, a bronzana za oba polufinalista.

Subotica domaćin svetskim bokserskim silama

Subotica je ugostila Rusiju, jednu od najvećih svetskih bokserskih sila i kao dugogodišnji prijatelji zajedno se pripremaju za razna takmičenja deleći iskustva i savete u cilju što boljih priprema pred nastupajuće izazove.

Reprezentacije Srbije i Rusije su još od 27. jula u Subotici na zajedničkim pripremama koje se održavaju svakodnevno u Dudovoj šumi i u Hali sportova gde će i biti održana ova manifestacija. Danas u Suboticu dolazi i reprezentacija SAD koja će nastupiti u najjačem sastavu.

Što se tiče sastava reprezentacije Srbije, na 32. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici nastupiće 9 boksera

"Očekujemo od naših boksera da daju svoj maksimum, da budu na nivou, a siguran sam i da onda neće izostati rezultati." - izjavio je Tomislav Antelj, trener BK "Spartak" i juniorske reprezentacije Srbije.

32. Vojvođanska Zlatna rukavica od 10. do 13. jula u Hali sportova

Bokserski klub "Spartak" imaće tri predstavnika na ovom turniru - braću Veljka i Aleksu Gligorić u kategorijama do 49 odnosno 52kg i Florijana Saboa u kategoriji do 60 kilograma.

- "Uglavnom dobro poznajem sve protivnike u svojoj kategoriji i verujem da imam šanse da osvojim zlatnu medalju" - izjavio je Sabo

Organizatori ove manifestacije su Vojvođanski bokserski Savez i domaćin Bokserski klub "Spartak".
Organizaciju turnira pomogao je Grad Subotica i JKP "Stadion", kao i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport.

Raspored:

  • 9. jul - dolazak delegacija, tehnički sastanak
  • 10. jul - zdravstveni pregledi i merenje težine, žreb, eliminacione borbe
  • 11. jul - zdravstveni pregledi i merenje težine, četvrtfinale (14h)
  • 12. jul - zdravstveni pregledi i merenje težine, polufinale (14h)
  • 13. jul - zdravstveni pregledi i merenje težine, finale (12h), dodela medalja
  • 14. jul - odlazak takmičara i delegacija
Izvor: Subotica.com

Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica"

Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica" Svečano otvaranje turnira "32. Vojvođanska zlatna rukavica"
Pogledaj ostale fotografije

Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice

Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice Najava 32. Vojvođanske zlatne (bokserske) rukavice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6752

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

tomislav antelj

mirko antelj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.