Komentara: 1
Pregleda: 1871

"Lady of Hormones Week" u Savremenoj galeriji Subotica

12.11.2019. u 09:50h
Izvor: Subotica.com
U okviru edukativnih i pratećih programa izložbe Edite Kadirić i Maje Rakočević Cvijanov, održaće se "Lady of Hormones Week". Tokom ove nedelje, publika će biti u prilici da pogleda film "Vanda" rediteljke i glumice Barbare Loden, da učestvuje u pričaonici sa korisnicima Gerontološkog centra i stručnom vođenju kroz izložbu. Ovi programi zatvoriće izložbu "Lady of Hormones". 
"Lady of Hormones Week" u Savremenoj galeriji Subotica

U okviru saradnje sa Gerontološkim centrom, u sredu, 13. novembra, održaće se pričaonica "Četrdeset plus: Zlatno doba žene?", s početkom u 10 časova. Pričaonica će se baviti sazrevanjem ženskog uma i tela, te njegovim uticajem na biološki i društveni aspekt života žene. Moderator pričaonice biće Jasmina Jovančić Vidaković, muzejska edukatorka i viša kustoskinja Savremene galerije.

Istog dana, od 18 časova, publika će imati priliku da pogleda film "Vanda", prvi i poslednji dugometražni film rediteljke i glumice Barbare Loden, koji na revolucionaran način prikazuje život žene sa margine američkog društva. Neuspevajući da se prilagodi okolini čija pravila i zakonitosti ne razume, Vanda luta rudarskim naseljima Pensilvanije, stihijski se prepuštajući životnim okolnostima. Uvodnu reč o filmu daće Petar Mitrić.

Završni program "Lady of Hormones Week-a" je vođenje kroz izložbu, koje će se održati u petak, 15. novembra, s početkom u 18 časova. Kroz izložbu će voditi Maja Rakočević Cvijanov uz telefonsko uključenje Edite Kadirić, a posetioci će imati priliku i da prelistaju katalog postavke.

Sva dešavanja se održavaju u Savremenoj galeriji Subotica i ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1871

Povezana dešavanja

Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.