Komentara: 14
Pregleda: 9619
Foto

Kupaca iz Mađarske više, broj posetilaca na "Buvljaku" u blagom porastu

08.02.2021. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Odluka o delimičnom otvaranju granice sa Mađarskom, koja našim susedima omogućava ulazak u zemlju bez PCR testa i karantina, obradovala je AD "Tržnica" i zakupce tezgi na "Buvljaku", budući da su već proteklog vikenda osetili blagi porast kupaca. Dok se zakupci nadaju da će se ovakav trend nastaviti, iz preduzeća poručuju da je još uvek rano za ozbiljnije procene, jer su januar i februar meseci u kojima pijačna prodaja uobičajeno beleži sezonski pad.
Kupaca iz Mađarske više, broj posetilaca na "Buvljaku" u blagom porastu

Vest da za ulazak u Srbiju iz Mađarske više nije potreban negativan PCR test i obavezan karantin, čini se da nikoga nije toliko obradovala kao zakupce tezgi na "Buvljaku", koji svoje mušterije čekaju već mesecima. Kako nam priča naša sugrađanka, koja sa mužem prodaje konditorske proizvode i higijenska sredstva na ovoj robnoj pijaci, ovo je bio prvi vikend nakon više od tri meseca da su imali veći broj kupaca iz Mađarske, nego iz Subotice i okoline.

 Naše mušterije su pretežno kupci iz Mađarske sa kojima godinama radimo i već unapred znamo koji čovek po koju robu dolazi. Njima smo i prilagođavali ponudu, kako u izboru proizvoda koje prodajemo, tako i u količini koju nabavljamo, a kada je došlo do zatvaranja granice, ne samo da nisu dolazili, nego nismo znali ni šta ćemo sa robom, jer je i domaćih kupaca bilo sve manje - priča naša sagovornica. - Za 20 godina, koliko dugo se bavimo ovim poslom, nijedna godina nije bila kao prethodna. Da ste došli pre godinu dana, mi ne bismo razgovarali. Naši vikendi su izgledali tako da nismo mogli da napravimo pauzu za toalet i jedva smo stizali da uslužimo sve mušterije. Sada, kao što vidite, sedimo, tu i tamo nekoga uslužimo i možemo da pričamo, ali nadamo se boljem i da će ovo otvaranje granice oživeti "Buvljak" tako da makar vikendom bude kao nekad.

Kupaca iz Mađarske više, broj posetilaca na "Buvljaku" u blagom porastuDa će biti kao nekada, nadaju se i u AD "Tržnica", na čije poslovanje je pandemija korona virusa i te kako ostavila posledice. Kako objašnjava direktor Branislav Joka, još pre izbijanja krize, ponuda na subotičkom "Buvljaku" je umnogome bila prilagođena brojnim posetiocima iz Mađarske, koji su tokom prethodnih godina, u najfrekventnijim periodima, činili više od 50 odsto kupaca na ovoj robnoj pijaci.

- Pandemija je tokom prošle godine gotovo u potpunosti prekinula ovaj trend, te se nadamo da će ova odluka postepeno vratiti kupce iz Mađarske na "Buvljak" - kaže Joka. - Uz nadu da će se, imunizacijom i merama prevencije, epidemiološka situacija u obe zemlje u narednim mesecima stabilizovati, za očekivati je da će broj kupaca polako rasti. U prilog tome govore brojni telefonski pozivi i posete našem sajtu iz Mađarske, što potvrđuje da interesovanje naših suseda za dolazak u Suboticu i dalje postoji. Prošlog vikenda smo imali blagi rast kupaca, ali je još uvek rano za ozbiljnije procene, jer su januar i februar meseci u kojima pijačna prodaja uobičajeno beleži sezonski pad.

Kupaca iz Mađarske više, broj posetilaca na "Buvljaku" u blagom porastuZbog teške i još uvek nepredvidive situacije, AD "Tržnica" je i ovoj godini kao prioritet u poslovanju postavilo bezbednost prodaje na pijacama, preduzevši sve aktivnosti u cilju očuvanja zdravlja kako prodavaca, tako i kupaca. Uz to, kako dodaje direktor, preduzeće je u više navrata obezbedilo niz olakšica i popusta za zakupce tezgi, kako bi im pomoglo da, i u otežanim uslovima, nastave da posluju.

Izvor: Subotica.com
Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom Buvljak subotom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 9619

Povezane vesti

Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

branislav joka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.