Komentara: 17
Pregleda: 7416

Popust na zakup tezgi na Buvljaku

20.08.2020. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
Popust na zakup tezgi na Buvljaku

Preduzeće „Tržnica AD“ još jednom izlazi u susret zakupcima tezgi na Buvljaku i redovnim platišama omogućuje popust od 40 odsto za zakupninu za avgust i septembar.

- Uvek se trudimo da izađemo u susret i pomognemo zakupcima, a da pritom ne ugrozimo poslovanje. Posle razgovora sa njima, Nadzorni odbor je doneo odluku da se zakup za ovaj i naredni mesec umanji za 40 odsto. Kako će biti ubuduće, zavisi od celokupne situacije. Stalno smo u komunikaciji sa zakupcima i uvek ćemo se truditi da nađemo najbolje rešenje - kaže za naš sajt Branislav Joka, direktor „Tržnice“.

Popust na zakup tezgi na BuvljakuPodsetimo, zakupci tezgi na najvećoj robnoj pijaci u zemlji bili su oslobođeni kirije u aprilu, dok su za maj platili pola iznosa. Za jun i jul su platili redovan iznos zakupa.

- Olakšica u plaćanju zakupnine navela je mnoge da izmire dugovanja i ostvare popust. Takođe, dužnicima je data mogućnost da zaostali dug izmire na godinu dana, ali oni nemaju pravo da iskoriste popust - dodaje Joka.

Popust na zakup tezgi na BuvljakuIako su protekli meseci bili izuzetno teški za veliki broj trgovaca na Buvljaku, u „Tržnici“, gde ima oko 1.700 potpisanih ugovora za zakup, kažu da masovnog otkazivanja tezgi nije bilo. Olakšica u plaćanju zakupa pomoći će bar malo prodavcima, jer je kupaca proteklih meseci vrlo malo.

- Mnoge od nas je spasio minimalac koji smo dobili od države, čime smo mogli da platimo zakup i dažbine, tako da bar tu ne dugujemo. Ovaj popust će nam takođe pomoći jer mnogi ne zarade ni za kiriju - sleže ramenima naša sugrađanka koja na Buvljaku prodaje žensku garderobu. - Kupaca iz Mađarske nema, oslanjamo se samo na naše kojih je takođe vrlo malo. Prodaje se jedino hrana i hemija, ostalo sve stoji. Ostala nam je i zimska i letnja odeća na lageru, a kako je ostatak godine neizvestan, u nedoumici smo da li uopšte da donosimo novu robu. Nema ko nije u minusu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7416

Povezane vesti

Povezane teme

Tržnica Subotica

Buvljak

subotički Buvljak

branislav joka

oslobađanje od zakupnine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.