Komentara: 40
Pregleda: 70551

Iz Mađarske u Srbiju od ponoći bez PCR testa i karantina

03.02.2021. u 13:27h > 14:24
Izvor: Subotica.com  / RTV Pannon
Mađarska-srpska granica od ponoći moći će da se pređe bez obaveze prikaza PCR testa i karantina, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih mađara i Skupštine Vojvodine nakon razgovora sa predsednikom Srbije.
Iz Mađarske u Srbiju od ponoći bez PCR testa i karantina

Od ponoći neće više trebati da se prikazuje PCR test za ulazak iz Mađarske u Srbiju, niti će biti potrebno da se ulazi u karantin na našoj teritoriji. Pravila za ulazak u Mađarsku iz Srbije nažalost ostaju ista, što znači da je i dalje bez PCR testa dozvoljen ulazak samo do 30km od granične linije, ne duže od 24 časa.

Kako se navodi u objavi, Pastor i Vučić su skoro sat vremena razgovarali o prelazu granice i drugim važnim temama. Bilo je reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije, nakon čega je predsednik Srbije obećao da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose kao sada i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

Izvor: Subotica.com / RTV Pannon
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 40
Pregleda: 70551

Povezane vesti

Povezane teme

granični prelaz horgoš

ištvan pastor

Aleksandar Vučić

granični prelaz Bački Vinogradi

saradnja Srbija Mađarska

granični prelaz kelebija

granični prelaz bajmok

granični prelaz đala

granični prelaz

granični prelaz bački breg

ilegalan prelazak granice

granični prelaz horgoš 2

granični prelaz raba

pcr testiranje

karantin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.