Komentara: 20
Pregleda: 4290

Krov vrtića "Mandarina" će se interventno sanirati, za dugoročno rešenje se čekaju sredstva

22.07.2021. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Krov vrtića "Mandarina", koji nakon svake obilnije kiše propušta vodu, u narednim danima biće saniran po hitnom postupku, međutim, kako ističu iz Predškolske ustanove "Naša radost", dugoročno rešenje ovog problema, nadogradnja objekta za jedan sprat, kojim će se proširiti i smeštajni kapacitet vrtića, još uvek čeka sredstva.
Krov vrtića "Mandarina" će se interventno sanirati, za dugoročno rešenje se čekaju sredstva

Vlažni i načeti zidovi niz koje se sliva voda, prizor su koji roditelji i ove godine zatiču kada ostavljaju decu u vrtiću "Mandarina", koji muku s prokišnjavanjem muči više od dve decenije. Tako nakon svake obilnije kiše, krov na određenim delovima popusti i voda se sliva u unutrašnjost objekta.

- Već neko vreme u jednom hodniku vrtića "Mandarina" curi voda iz instalacija, izgleda i devastira zid i plafon, plus ugrožava i decu i zaposlene, jer je u blizini curenja električna instalacija. Da li će uprava Predškolske ustanove "Naša radost" preduzeti nešto po ovom pitanju i kada - upitao je jedan naš sugrađanin u rubrici "Pištaljka".

Krov vrtića "Mandarina" će se interventno sanirati, za dugoročno rešenje se čekaju sredstvaInterventno saniranje krova vrtića očekuje se u narednim danima, kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost", dodajući da su u ubrzanom postupku izabrali izvođača radova kako bi se krov sanirao onoliko koliko je potrebno da nakon sledeće kiše voda ponovo ne završi u objektu. Ovakva praksa se primenjuje već godinama i, kako ističe, nije održiva.

- Mi smo i 2019. godine sanirali taj krov, ali smo opet imali situaciju da je neko hodao po njemu. Najčešće su to adolescenti koji se popnu da igraju fudbal ili voze bicikl i tako probiju hidroizolaciju, pa kada dođe do velikih kiša, krov procuri i onda, na našu ogromnu žalost, imamo vodu u objektu, koju odmah sakupljamo, ali to nije rešenje. Rešenje je da se taj objekat nadogradi, čime ćemo rešiti problem prokišnjavanja, kao i problem nedostajućeg smeštajnog kapaciteta za decu u tom naselju, jer, u suprotnom, svaka ovakva i slična intervencija je samo uzaludno trošenje novca - objašnjava Vojnić.

Krov vrtića "Mandarina" će se interventno sanirati, za dugoročno rešenje se čekaju sredstvaDa do nadogradnje vrtića dođe, naš sagovornik kaže da je ustanova uradila sve što je bilo u njenoj moći. Projektno-tehnička dokumentacija je urađena, a građevinska dozvola dobijena još pre tri godine, a ustanova je od tada u više navrata konkurisala za sredstva kod pokrajinskih i republičkih fondova, ali novac još uvek nije dobijen.

- Očekivali smo da ćemo prošle godine dobiti sredstva za nadogradnju, međutim, korona je, nezahvalno je da to ponavljamo, ali korona se zaista desila i stoga novi projekti nisu odobravani, samo su stari nastavljani. Urgiramo i tražimo sredstva na sve strane, i ove godine smo ponovo aplicirali na konkurse pokrajine i republike za sredstva, koja nisu mala, preko 50 miliona dinara košta nadogradnja. Uradili smo sve što je do nas i nadamo se da ćemo sredstva dobiti, jer je nadogradnja "Mandarine" jedno rešenje za ova dva velika problema - poručuje Vojnić.

Krov vrtića "Mandarina" će se interventno sanirati, za dugoročno rešenje se čekaju sredstvaKrov vrtića "Mandarina" prokišnjava gotovo otkako je objekat izgrađen i to zbog konstruktivne greške, jer je u periodu gradnje bilo dozvoljeno da objekti imaju ravan krov.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4290

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

prokišnjavanje

vrtić mandarina

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.