• Pregleda: 6888

Krivične prijave za bespravnu izgradnju Doma za negu

Građevinska inspekcija podnela je krivične prijave protiv investitora i izvođača radova zbog bespravne izgradnje Doma za negu pri Gerontološkom centru u Subotici, saopšteno je iz Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica.
Krivične prijave za bespravnu izgradnju Doma za negu

Kako se navodi u izveštaju Službe, krivične prijave su podnete protiv investitora radova na bespravnoj izgradnji Doma za negu, direktora Gerontološkog centra u Subotici Petra Balaževića i izvođača radova Zorana Videkanića iz firme Molimentum iz Kule.

Što se tiče same izgradnje objekta utvrđeno je da je investitor, u roku koji mu je bio dat rešenjem za uklanjanje bespravno izgrađenih delova objekta, izvršio pribavljanje građevinske dozvole, a građevinski inspektor je sredinom maja konstatovao da se radovi mogu nastaviti.

Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica je krajem aprila demantovala Balaževićevu tvrdnju da je građevinska dozvola u međuvremenu izdata.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici Petar Balažević potvrdio je u istom periodu da je dogradnja objekta Doma pri toj ustanovi rađena bez građevinske dozvole, ali da je dozvola u međuvremenu dobijena.

Balažević je rekao da je Gerontološki centar 10. decembra podneo Službi za građevinarstvo zahtev za dobijanje dozvole, ali je Gradska uprava tek sredinom marta ove godine sazvala sednicu Komisije za planove, kada su radovi već bili počeli.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca (SBB) Mirko Bajić zatražio je krajem aprila od Demokratske stranke da smeni direktora Gerontološkog centra u Subotici Petra Balaževića i da se ograde od njegovog, kako je naveo, nesavesnog rada.

Bajić je u Subotici rekao da ima saznanja da se "određeni poslovi u tom Gerontološkom centru rade bez dozvole, da se zaustavljaju radovi i rade tenderi bez prave procedure".

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) iz Novog Sada objavio je u martu da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja krajem 2014. godine uložilo 50 miliona dinara za dogradnju Doma za negu pri Gerontološkom centru u Subotici.

Kako je VOICE tada naveo, dogradanja je rađena po hitnom postupku, bez raspisivanja javnog poziva, a radovi su započeti bez lokacijske i građevinske dozvole, što je potvrdila služba za inspekcijsko-nadzorne poslove u svom izveštaju.

Posao je dobila firma Molimentum iz Kule, čiji je direktor Zoran Videkanić, rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Opštinskog odbora SNS u Kuli Perice Videkanića.

Kamen-temeljac za gradnju, postavio je ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

19
kojot Odgovori
Клупко је почело да се одмотава полако...
braca grim Odgovori
bas se pitam ciji je taj iz Kule.kako su svi povezani sve stranke zuti samo glume opozicuju.fuj
Safet Odgovori
Dotakli smo dno kad cemo poceti da naplacujemo kazne za domove za stare napustene i bolesne starce.
istina Odgovori
BRAVO Mirko Bajiću,konačno da neko stane na put nezakonitim radnjama u našem gradu!
Balaževiću je mesto u posebnim ustanovama a ne na direktorskim funkcijama, ali na žalost on nije jedini!
Annonymous Odgovori
A protiv ovih što se slikaše i dizaše medije na otvaranju ? I njima trebaju prijave, ali malo masnije !
Dragče Čegevaravić Odgovori
Ne podržavam zaobilaženje zakona i nepoštovanje procedure, i mnogo više ne bih podržavao takvo ponašanje da se procedure ne koriste u jeftine politikantske svrhe.
Formula je jasna.
Direrektor gerontološkog centra je iz DS, a članovi Komisije za planove nisu, pa im je "trebalo" tri meseca da zasednu. Jer su korisnici i uopšte ljudi sam o koloteralna šteta u igri prestola...
Čombe Odgovori
ЦИТАТ: "Posao je dobila firma .... čiji je direktor... rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Opštinskog odbora SNS u Kuli ..."

Ето и "жути" Пере Балажевић се уортачио са СНС. Ко би то каз'о? Тамо ди бургија не буши - буше новци :)
Ја мислим да је невоља у целој причи само зато што "зелени" нису добили своју порцију новаца. Е, да су се и ови из СВМ малчице УТАЛИЛИ у пос'о (цену), онда не би било тужакања...

Тако је то - ко с ђаволом тикве (не)сади после му се лупају о главу
dileja Odgovori
Oni su vlast, njima se sve može a mi smo ovce za šišanje ( glasanje ). Balaževića štiti pokrajinska vlada a Vulina republička. Da li će neko biti kažnjen? Ne, neće !!!
astra Odgovori
i opet rani jadi Mirka Bajica
easy58 Odgovori
dobro jutro kogod se probudio iz zimskog sna. opet sns sa kompletnom prikrivenom bot masinerijom.
Forest Gamp Odgovori
Sa otpremninom koji je uzeo u zavodu lako ce platiti kaznu. Hehehe naravno ako se dokaze da je kriv.
easy58 Odgovori
dali ce skupstina grada na osnovu prijave inspekcijse sluzbe uzeti za shodno da preispita kompletan troskovnik radova i njihovu opravdano visoku cenu i kako ce da reaguje ministarka za gradjevinu na ovaj nasilnicki akt botava njezine (takodje nasilnicke) partije
Neša (Glodur) Odgovori
@Dragče Čegevaravić: "Ne podržavam zaobilaženje zakona i nepoštovanje procedure, i mnogo više ne bih podržavao takvo ponašanje da se procedure ne koriste u jeftine politikantske svrhe."

Ovde se, nažalost, upravo sve svodi na opstruisanje drugih. Na sajtu Vojvođanskoh istraživačko-analitičkog centra iz Novog Sada, koji je sve ovo započeo, piše da je deo Nezavisnog društva novinara Vojvodine (odvojenog od starog matičnog udruženja novinara Srbije) pokrenut uz podršku američke fondacije The Rockefeller Brothers Fund. Gerontološki centar je državna institucija, direktor iz DS partokrata a izvođač radova brat SNS odbornika, normalno je da su smetnja "nezavisnim" organizacijama, fondacijama, udruženjima i agenturama globalističke neoliberalne korporatokratije.

A Baića ne treba komentarisati. Za dobru korist zastupaće svačije interese. On je ARHETIP sistema na kom počiva Srbija.
Mikola Odgovori
A gde je u ovoj prici dr Ivanisevic?:)
niko Odgovori
toliko o saradanji sa clanovima ds i sns.sad vidimo kada se rade mutni poslove gde ima drustvenog novca jako lepo saradjuju.sve je to ista klapa
bakibaki22 Odgovori
Drzava uhvatila drzavu da gradi na crnu ajd uhvatite i mene
jaje Odgovori
Siroma, kad se talio sa DOKTOROM Ivanisevicem, Vulinom i SNS-om. Ovima nece biti nista a Pera ce da nagrabusi
Komsija Odgovori
Koliko sam ja razumeo , krivicna prijava treba da je podignuta i protiv tzv.ministra za boracka i nekakva socijalna pitanja .S obzirom da je saucesnik , kao izvodjac radova na temelju .Temelj je ocigledno najvazniji deo gradnje i bez njega je i nema.
pravdak Odgovori
Tako je sbb, samo napred u razotkrivanju lopovluka!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.