Komentara: 19
Pregleda: 7880

Krivične prijave za bespravnu izgradnju Doma za negu

04.06.2015. u 12:59h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Građevinska inspekcija podnela je krivične prijave protiv investitora i izvođača radova zbog bespravne izgradnje Doma za negu pri Gerontološkom centru u Subotici, saopšteno je iz Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica.
Krivične prijave za bespravnu izgradnju Doma za negu

Kako se navodi u izveštaju Službe, krivične prijave su podnete protiv investitora radova na bespravnoj izgradnji Doma za negu, direktora Gerontološkog centra u Subotici Petra Balaževića i izvođača radova Zorana Videkanića iz firme Molimentum iz Kule.

Što se tiče same izgradnje objekta utvrđeno je da je investitor, u roku koji mu je bio dat rešenjem za uklanjanje bespravno izgrađenih delova objekta, izvršio pribavljanje građevinske dozvole, a građevinski inspektor je sredinom maja konstatovao da se radovi mogu nastaviti.

Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica je krajem aprila demantovala Balaževićevu tvrdnju da je građevinska dozvola u međuvremenu izdata.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici Petar Balažević potvrdio je u istom periodu da je dogradnja objekta Doma pri toj ustanovi rađena bez građevinske dozvole, ali da je dozvola u međuvremenu dobijena.

Balažević je rekao da je Gerontološki centar 10. decembra podneo Službi za građevinarstvo zahtev za dobijanje dozvole, ali je Gradska uprava tek sredinom marta ove godine sazvala sednicu Komisije za planove, kada su radovi već bili počeli.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca (SBB) Mirko Bajić zatražio je krajem aprila od Demokratske stranke da smeni direktora Gerontološkog centra u Subotici Petra Balaževića i da se ograde od njegovog, kako je naveo, nesavesnog rada.

Bajić je u Subotici rekao da ima saznanja da se "određeni poslovi u tom Gerontološkom centru rade bez dozvole, da se zaustavljaju radovi i rade tenderi bez prave procedure".

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) iz Novog Sada objavio je u martu da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja krajem 2014. godine uložilo 50 miliona dinara za dogradnju Doma za negu pri Gerontološkom centru u Subotici.

Kako je VOICE tada naveo, dogradanja je rađena po hitnom postupku, bez raspisivanja javnog poziva, a radovi su započeti bez lokacijske i građevinske dozvole, što je potvrdila služba za inspekcijsko-nadzorne poslove u svom izveštaju.

Posao je dobila firma Molimentum iz Kule, čiji je direktor Zoran Videkanić, rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Opštinskog odbora SNS u Kuli Perice Videkanića.

Kamen-temeljac za gradnju, postavio je ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 7880

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki centar subotica

petar balažević

krivična prijava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.