• Pregleda: 6471

Ministar Vulin u Subotici: Počeli radovi na dogradnji Doma za negu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo 50 miliona dinara u izgradnju novog krila u Domu za negu pri Gerontološkom centru.
Ministar Vulin u Subotici: Počeli radovi na dogradnji Doma za negu

Kamen temeljac položio je ministar Aleksandar Vulin ističući zadovoljstvo što i pored izuzetno teške ekonomske situacije u kojoj se naša zemlja nalazi nisu smanjena izdvajanja za socijalu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Subotici, zato što gradimo, otvorili smo radove na izgradnji novog krila površine oko 600 kvadrata sa 20 soba i tako će se Gerontološki centar koji je već opterećen velikim brojem ljudi malo rasteretiti. Na taj način moći ćemo sa najvećim evropskim standardima da ukinemo četvorokrevetne sobe i cenatr posle ovoga može da očekuje dobijanje licence,  istakao je ministar Vulin.

Po njemu, ovo je primer i da se može stvarati i graditi i bez povećanja budžeta.

- Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar a uštedeli smo milijardu i 800 miliona dinara na svemu osim na socijalnim davanjima, invalidskim i boračkim pravima i mislim da zaista treba poštovati takvu rešenost Vlade da u vremenu najčvršće i najrigoroznije štednje nikako ne umanjite onima kojima je najteže – dodao je ministar.

- U narednoj godini donećemo brojne zakone, poput Zakona o socijalnoj zaštiti, finansijskoj podršci porodicama sa decom, porodičnog zakona, zakona o bezbednosti i zaštiti na radu, kako bi ih uskladili sa potrebama vremena. Rok za završetak radova na novom objektu je 95 radnih dana, a radove izvodi preduzeće „Molimentum doo“ iz Kule, a da bi radovi što pre počeli rađen je hitan postupak javne nabavke.

- Ovo predstavlja preduslov za ispunjavanje standarda za buduće licenciranje naše ustanove,  objasnio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

- Zahvaljujući mom prethodniku naša ustanova je postala lider u gerontologiji u Srbiji, nadam se da će na tom nivou i ostati a da bismo išli korak dalje neophodni su nam bolji uslovi za rad i smeštaj naših korisnika, rekao je Balažević.

Po planu bi nova zgrada bila gotova na proleće, a lokalna samouprava je obećala da će pomoći u njegovom opremanju.

- Graditi u ovim teškim vremenima je više nego pohvalno, ovo mnogo znači za oblast socijalne zaštite u Subotici, naglasio je Milimir Vujadinović, član gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

30
jencika Odgovori
Bilo bi moćno da je Vulin seo da vozi bager!! :))
Ime Odgovori
50 miliona u Suboticu? Nije loše :=
ffilozoff Odgovori
Ho,ho,ho, jos jedno ispiranje mozga GRADJANIMA SUBOTICE??? Radovi poceli,rok 95dana-znaci svecano otvaranje 1.APRILA??? Koja cetiri musketara-Balazevic,milimir,Vulin,Ivanisevic!!!! SUBOTICA je za ginisovu knjigu rekorda kolko se izvodi gradjevinskih radova kad je ZIMA!!! A u LETO smo rekorderi kako nista NE gradimo!!! PITANJE-Kolko ce biti kvadrata soba, kad u 600kvadrata ima 20 soba,a gde su hodnici,kupatila,wc-i,zajednicka sala,mesto za sestrice....??? DNO-DNA!!!!
ffilozoff Odgovori
P.S. sta se praviti, celije, samice??? Racunam i ne mogu verovati da ce soba biti tako mala?? ILI nek me neko ispravi,naravno ako se uopste zavrsi??
earthworker Odgovori
ovaj ce se izgleda doselit u suboticu. ko zna kakve bajke mu je dzej napricao. i jos jednom se zapocinju neki gradjevinski radovi u sred zime. :D
građanin Odgovori
mogli bi političari dograditi Doma za negu . dobro im stoji lopata u ruci! :)
fax Odgovori
disu socijalisti?pokret ?
cemu sluzi korupcija? Odgovori
Kad se treba slikati,svi su zajedno,pa posle na rucak lepo...a sto se tice "direktora",to je samo jos jedan primer koliko medju nasim politicarima ima "supermena" koji su u svim sferama supersposobni da budu...direktori naravno.
NINA S Odgovori
Najbolji ministar IKAD, VULIN CAR
Ipsilon Odgovori
koga ovaj predstavlja ?
Ko je za njega glasao ?
Zasto je zalutao u SU ?
Nebitno Odgovori
Balažević: "Zahvaljujući mom prethodniku naša ustanova je postala lider u gerontologiji u Srbiji, nadam se da će na tom nivou i ostati a da bismo išli korak dalje neophodni su nam bolji uslovi za rad i smeštaj naših korisnika"

Pitajte štićenike i zaposlene o kakvom LIDERU se radi! Hrana slaba i loša, zdravstvena zaštita nedavno UKINUTA, discipline zaposlenih nema a plate ISPOD MINIMALCA!

Vulin: "Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar..."

Bože, sve demagog i lažov do demagoga i lažova!

A na polaganju kamena temeljca samo šačica partokrata i zaposlenih. Tuga, jad, beda i uvreda za zdrav razum.
Mica Odgovori
Kada i gde je objavljen tender za izbor izvodjaca? Jos jedna vulinova mutljavina.....50 miliona bez tendera,pretpostavljavam po hitnom postupku....
Milan024 Odgovori
Sta se OVAJ naklatio na Suboticu??
Malo, malo, pa jetovam ga!!
St.Pipan Odgovori
Gledajući slike, hteo sam pitati ko im je tu rupu iskopao gde su izručili tu jednu taličku betona, ali sam posle uočio bager u pozadini i zaključio da su verovatno taj bager naručili da dođe ovde i da zahvati sa jednom kašikom zemlju.
Zaista veličanstveno postavljanje kamena temeljca.
Tekst sam dvaput pročitao i dobro se nasmejao, zaista je pun BISERA i interesantnih izjava.
Nisam bio tamo, a da jesam, rado bi pitao ministra u kom odnosu je izmešao cement, šljunak i vodu.
Tupco Odgovori
Genijalno: demokrata dočekuje bivšeg demokratu, prerusenog julovca i portire-naprednjake... sve zbog novca i lične koristi.
zsolt Odgovori
upropastili park! komunalci gde ste?
Vesko Odgovori
Stvarno, kome ovaj treba iz doba baba - Jule.
Salašar Odgovori
Gotov je krapinski čovik neće dugo već drće, a baš šteta takvog kapaciteta ovaj narod zdravo puno gubi njegovim odlaskom.
slobo Odgovori
balaževiću, je li si skrckao državnu otpremninu. mašala! a svestran si stručnjak - za bezbednost i policijske poslove, za akcionarstvo (peščara), za vodovod, za komunalno-stambenu oblast, za socijalna pitanja..... da li sam nešto zaboravio? širok osmeh, zlatan zub i tamne naočari, pa presecanje vrpci i slikanje. ljubi ga majka, i aca vulin, i naravno džej.
moki Odgovori
Jbt ovde nema ni mesalice samo kolica sa necim nalik na beton ma nije to moguce to je snimanje nastavka serije Bela ladja i Sojic
pero Odgovori
Zalosno je da ovo bude udarna vest.Dotakli smo dno,kada nam je u gradu najbolja firma Gerentoloski!!! Da se korisnici usluga neuvrede,mislim da me razumeju.
Nebitno Odgovori
@slobo

Od 1983. do 1994. g. radio je kao policajac a od 1994. do 1998. kao načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove. Bio je direktor JKP "Parking" (1998-1999) i zamenik direktora JKP "Tržnica" (1999-2008). U poslednjih desetak godina bio je na rukovodećim mestima u JKP "Vodovod i kanalizacija" i u Direkciji za izgradnju grada. Višu školu unutrašnjih poslova u Zemunu završio je 1992. godine. Fakultet za evropske pravno-političke studije završio je 2010. godine u Novom Sadu, a Master rad na temu "Javno preduzeće" odbranio je 2011. godine na istom fakultetu.

Sve moj do mojega i sam go "stručan" partokratski kadar koji stvara GUBITKE i upropaštava CELO društvo.
baco Odgovori
Ako kancelar s ponosom otvara praznu halu u Smederevu, onda je za njegovog ministra slikanje sa bagerom i taličkama dovoljan razlog da zapuca u Suboticu.
slobo Odgovori
@nebitno
hvala na iscrpnoj informaciji
blago subotici kad ima takvog master stručnjaka za javnokomunalna preduzeća
a to mu je dobra referenca i za socijalnu ustanovu
jer sve mu to dođe na isto - iz šupljeg u prazno
kaja Odgovori
Mene zanima sta ste radili sa tom rupom i tim buckurisem u talicki kada ste zavrsili davanje izjava? Zatrpali rupu i ajd dalje, verovatno..
dirk Odgovori
Svestan sam da je Milimir do juce na buvljaku nosio samo trenerke ali objasnite mu da nije u ringu i nega zakopca sako, malo ga edukujte.
0()0 Odgovori
Vidi ovu trojicu. Lopatu i kolica su videli samo na filmovima. Ivanišević ni sada ne prlja svoje ručice..
Nebitno Odgovori
MILIMIR VUJADINOVIĆ (1979, Mostar, BiH)
član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu
(član Srpske napredne stranke)

Radno iskustvo: 2007-2013. „Telus“ a.d. Beograd, IJ Subotica (stjuart, predradnik);

Obrazovanje: Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet Subotica, diplomirani ekonomista, smer marketing-menadžment.

Ostalo: Stranici jezici: engleski (osnovni nivo), ruski (srednji nivo), mađarski (osnovni nivo).

Izvor "subotica.com":

http://www.subotica.com/vesti/biografije-gradonacelnika-skupstinskih-zastupnika-i-clanova-gradskog-veca-id17814.html
slobo Odgovori
@nebitno
još jedan svestrani stručnjak
marketing-menadžer sa praksom u poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja u socijalnoj zaštiti

čak i sa osnovnim znanjem mađarskog jezika - svaka čast svestrani mostarac
Uvek u pravu Odgovori
Kad ja dođem na vlast daću vam svima tamo prisutnima po lopatu i s njom ćete raditi do penzije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.