Komentara: 30
Pregleda: 7044

Ministar Vulin u Subotici: Počeli radovi na dogradnji Doma za negu

11.12.2014. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo 50 miliona dinara u izgradnju novog krila u Domu za negu pri Gerontološkom centru.
Ministar Vulin u Subotici: Počeli radovi na dogradnji Doma za negu

Kamen temeljac položio je ministar Aleksandar Vulin ističući zadovoljstvo što i pored izuzetno teške ekonomske situacije u kojoj se naša zemlja nalazi nisu smanjena izdvajanja za socijalu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Subotici, zato što gradimo, otvorili smo radove na izgradnji novog krila površine oko 600 kvadrata sa 20 soba i tako će se Gerontološki centar koji je već opterećen velikim brojem ljudi malo rasteretiti. Na taj način moći ćemo sa najvećim evropskim standardima da ukinemo četvorokrevetne sobe i cenatr posle ovoga može da očekuje dobijanje licence,  istakao je ministar Vulin.

Po njemu, ovo je primer i da se može stvarati i graditi i bez povećanja budžeta.

- Socijalna davanja nisu umanjena ni za jedan jedini dinar a uštedeli smo milijardu i 800 miliona dinara na svemu osim na socijalnim davanjima, invalidskim i boračkim pravima i mislim da zaista treba poštovati takvu rešenost Vlade da u vremenu najčvršće i najrigoroznije štednje nikako ne umanjite onima kojima je najteže – dodao je ministar.

Ministar Vulin u Subotici: Počeli radovi na dogradnji Doma za negu

- U narednoj godini donećemo brojne zakone, poput Zakona o socijalnoj zaštiti, finansijskoj podršci porodicama sa decom, porodičnog zakona, zakona o bezbednosti i zaštiti na radu, kako bi ih uskladili sa potrebama vremena. Rok za završetak radova na novom objektu je 95 radnih dana, a radove izvodi preduzeće „Molimentum doo“ iz Kule, a da bi radovi što pre počeli rađen je hitan postupak javne nabavke.

- Ovo predstavlja preduslov za ispunjavanje standarda za buduće licenciranje naše ustanove,  objasnio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

- Zahvaljujući mom prethodniku naša ustanova je postala lider u gerontologiji u Srbiji, nadam se da će na tom nivou i ostati a da bismo išli korak dalje neophodni su nam bolji uslovi za rad i smeštaj naših korisnika, rekao je Balažević.

Po planu bi nova zgrada bila gotova na proleće, a lokalna samouprava je obećala da će pomoći u njegovom opremanju.

- Graditi u ovim teškim vremenima je više nego pohvalno, ovo mnogo znači za oblast socijalne zaštite u Subotici, naglasio je Milimir Vujadinović, član gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta Početak radova na dogradnji i sanaciji objekta Gerontološkog centra u ulici 27. marta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 7044

Povezane vesti

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

petar balažević

ilija maravić

dragi vučković

aleksandar vulin

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.