• Pregleda: 4645

Gerontološki dom građen bez dozvole

Direktor Gerontološkog centra u Subotici Petar Balažević potvrdio je danas da je dogradnja objekta Doma za negu pri toj ustanovi rađena bez građevinske dozvole, ali da je, kako tvrdi, dozvola u međuvremenu dobijena.
Gerontološki dom građen bez dozvole

"Stojim iza toga da se radilo bez građevinske dozvole u jednom trenutku, ali je pribavljena i mislim da ona ne može biti veći problem u odnosu na onaj koji bismo imali sa smeštajem korisnika u terminalnoj fazi bolesti, bez te nadogradnje", objasnio je Petar Balažević na sednici Skupštine grada Subotice.

On je rekao da je Gerontološki centar 10. decembra podneo Službi za građevinarstvo zahtev za dobijanje dozvole, ali je Gradska uprava tek sredinom marta ove godine sazvala sednicu Komisije za planove.

"Do 13. marta nisam mogao čekati. Budžetska sredstva iz 2014. godine su se morala početi trošiti i dozvolio sam da izvođač radova krene s pripremnim radovima. Međutim, radovi su otišli i malo dalje, ali imali smo sve projekte i lokacijsku dozvolu", objasnio je Balažević.

On je rekao da će radovi na objektu biti nastavljeni čim građevinska inspekcija povuče rešenje o zatvaranju gradilišta.

Kada je u pitanju tender, Balažević tvrdi da je sve rađeno u skladu sa zakonskom procedurom, a na pitanje novinara da li je tokom izgradnje korišćen jeftiniji materijal od onog koji je naveden u dokumentaciji, on je odgovorio da je raspisan okvirni tender po sistemu "projektuj i izgradi".

"Videćemo po projektima koji je to materijal i da li je to sve urađeno kako treba. Naime, objekat jeste izgrađen od giter blokova, a ne od itonga, kako je i pisalo u okvirnom predmeru", rekao je Balažević.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić zatražio je juče od Demokratske stranke (DS) da se ogradi od rada Balaževića i da ga opozovu sa funkcije na koju su ga je ona postavila, zbog kontroverzi oko izgradnje Doma za negu.

Povodom ovog zahteva, predsednik subotičkog DS-a Slavko Parać rekao je da će pitanje Gerontološkog centra i direktora te ustanove biti "tema unutarstranačkih razgovora nakon što nadležni organi utvrde da li je eventualno bilo kršenja zakona".

Vojvođanski istraživački centar (VOICE) iz Novog Sada objavio je u martu da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja krajem 2014. godine uložilo 50 miliona dinara za dogradnju Doma za negu, ali da je taj posao rađen po hitnom postupku, bez raspisivanja javnog poziva, te da su radovi su započeti bez lokacijske i građevinske dozvole.

Posao je dobila firma Molimentum iz Kule, čiji je direktor Zoran Videkanić, rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Opštinskog odbora SNS u Kuli Perice Videkanića. Kamen temeljac za gradnju, postavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Izvor: RTV

povezane teme

10
forest gamp Odgovori
Kako je pokojni Sloba kazao onomad "A sad svi na svoja radna mesta" .
Ali danas ima mala izmena tog slogana a to je "" naravno ko vec ima".
građanin Odgovori
Treba ove sa lopatama najurit, građani treba da uzmu lopate u ruke i ove sa mega, master, doktor, diplomama nalopataju.
Sramota da takvi ljudi koji vode ovu državu rade ovakve stvari, dokle više da praštamo njihove greške.
samir.klasican.suboticanin Odgovori
umesto da se radujete sto ce nam starci imati gde da borave kad vec vi zaboravite na svoje roditelje vi se jos i bunite kako gerentoloski nije izgradjen sa dozvolom. pa zato smo i ovde gde smo zbog taki kao sto ste vi
bona fide Odgovori
Balazevicu, hoces da kazes da to nije znao Ivanisevic, a toliko je hvalospeva dobio na racun tog istog centra.
suboticanin Odgovori
Trci Forest...trci......za tvojim Slobom.
Nadj Odgovori
Cini mi se da ovde ima osnova za krivicnu odgovornost u liku Balazevica, Ivanisevica, Vujadinovica...
Karlo Odgovori
Mislim da bi trebalo kada se spominje ime, lik ili delo Mirka Bajića obavezno napomenuti da je to kreatura koji je sve što je dotakao u "blato" pretvorio i koji od naših novaca živi i bahati se 30 godina, jer ipak treba poštovati onu staru: da se prvo gleda ko govori, pa onda šta. Šteta što se uvek nađu naivni i daju legetimitet takvoj moralnoj gromadi. On kao predstavlja Bunjevce. Sramota me je zbog toga jer sam Bunjevac. Kakve veze imaju kulturni i ostali nacionalni problemi Bunjevaca sa kašnjenjem dozvole za izgradnju? Novinari bi mu trebali postavljati takva i slična pitanja, ali oni jednostavno nisu dovoljno kompetentni, ili nisu u stanju za tako nešto.
niko Odgovori
svi treba da postujemo razne procedure i nabavljamo razne dozvole i za naj manje renoviranje samo oni koji su bliski vlast ili u vlasti mogu da rade sta hoce.
boze petra Odgovori
Svi vi koji moralisete ovde zamislite da ste vi u takvoj situaciji, kako bi vi postupili!
niko Odgovori
zakon treba da je isti za sve tako da nema opravdanja za rukovodstvo doma zanegu.uostalom gde ste do sada zbrinjavali umiruce korisnike ? koliko bi bili popunjeni ti kapaciteti palijativnog zbrinjavanja?vama je bio cilj da pocnete da trosite pare sto pre a gradjevinski radovi su idealni za pranje para
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.