Komentara: 10
Pregleda: 5268

Gerontološki dom građen bez dozvole

23.04.2015. u 19:24h
Izvor: RTV
Direktor Gerontološkog centra u Subotici Petar Balažević potvrdio je danas da je dogradnja objekta Doma za negu pri toj ustanovi rađena bez građevinske dozvole, ali da je, kako tvrdi, dozvola u međuvremenu dobijena.
Gerontološki dom građen bez dozvole

"Stojim iza toga da se radilo bez građevinske dozvole u jednom trenutku, ali je pribavljena i mislim da ona ne može biti veći problem u odnosu na onaj koji bismo imali sa smeštajem korisnika u terminalnoj fazi bolesti, bez te nadogradnje", objasnio je Petar Balažević na sednici Skupštine grada Subotice.

On je rekao da je Gerontološki centar 10. decembra podneo Službi za građevinarstvo zahtev za dobijanje dozvole, ali je Gradska uprava tek sredinom marta ove godine sazvala sednicu Komisije za planove.

"Do 13. marta nisam mogao čekati. Budžetska sredstva iz 2014. godine su se morala početi trošiti i dozvolio sam da izvođač radova krene s pripremnim radovima. Međutim, radovi su otišli i malo dalje, ali imali smo sve projekte i lokacijsku dozvolu", objasnio je Balažević.

On je rekao da će radovi na objektu biti nastavljeni čim građevinska inspekcija povuče rešenje o zatvaranju gradilišta.

Kada je u pitanju tender, Balažević tvrdi da je sve rađeno u skladu sa zakonskom procedurom, a na pitanje novinara da li je tokom izgradnje korišćen jeftiniji materijal od onog koji je naveden u dokumentaciji, on je odgovorio da je raspisan okvirni tender po sistemu "projektuj i izgradi".

"Videćemo po projektima koji je to materijal i da li je to sve urađeno kako treba. Naime, objekat jeste izgrađen od giter blokova, a ne od itonga, kako je i pisalo u okvirnom predmeru", rekao je Balažević.

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić zatražio je juče od Demokratske stranke (DS) da se ogradi od rada Balaževića i da ga opozovu sa funkcije na koju su ga je ona postavila, zbog kontroverzi oko izgradnje Doma za negu.

Povodom ovog zahteva, predsednik subotičkog DS-a Slavko Parać rekao je da će pitanje Gerontološkog centra i direktora te ustanove biti "tema unutarstranačkih razgovora nakon što nadležni organi utvrde da li je eventualno bilo kršenja zakona".

Vojvođanski istraživački centar (VOICE) iz Novog Sada objavio je u martu da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja krajem 2014. godine uložilo 50 miliona dinara za dogradnju Doma za negu, ali da je taj posao rađen po hitnom postupku, bez raspisivanja javnog poziva, te da su radovi su započeti bez lokacijske i građevinske dozvole.

Posao je dobila firma Molimentum iz Kule, čiji je direktor Zoran Videkanić, rođeni brat odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Opštinskog odbora SNS u Kuli Perice Videkanića. Kamen temeljac za gradnju, postavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5268

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.