Komentara: 22
Pregleda: 6412

Krivična prijava protiv odgovornih iz firme "MK Kujundžić"

01.02.2013. u 15:44h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Pripadnici Policijske uprave u Subotici podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Subotici, protiv hrvatskih državljana M.T.K. (1991) i M.L. (1993) zbog postojanja osnova sumnji da su počinili krivično delo Zloupotreba službenog položaja.
Krivična prijava protiv odgovornih iz firme "MK Kujundžić"

Postoji osnov sumnji da su njih dvoje, M.T.K. kao direktor i odgovorno lice u privatnom preduzeću u Subotici i M.L. kao zaposlena u istom preduzeću, počevši od sredine prošle godine pa sve do kraja novembra 2012., sklapali Ugovore o radu sa građanima sa područja cele Republike Srbije, za obavljanje poslova u Republici Hrvatskoj i Italiji, gde im je najmanje 290 građana prilikom sklapanja ugovora platilo u gotovini 105 eura, na ime troškova za boravišnu i radnu dozvolu u Hrvatskoj i Italiji.

Tako uplaćen novac u iznosu od najmanje 30.300,00 eura (oko 3.500.000,00 dinara u protivvrednosti) nisu uplaćivali na žiro-račun preduzeća, niti su ga evidentirali kroz knjigovodstvo i blagajnu, nego su isti prisvojili, na štetu građana kojima sa druge strane nisu obezbedili ugovorom garantovani posao u inostranstvu.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 6412

Povezana vest

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

prevara

prevareni građani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.