• Pregleda: 1723

Kristi Puju predsedava Žirijem 24. Festivala evropskog filma "Palić"

Kristi Puju, jedan od najznačajnijih reditelja novog rumuskog filma, predsedavaće Žirijem 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će se održati do 15. do 21. jula u prelepom prirodnom okruženju jezera Palić i u Subotici.
Kristi Puju predsedava Žirijem 24. Festivala evropskog filma "Palić"

Pored njega, članovi Žirija koji će najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa dodeliti nagrade “Zlatni toranj” za najbolji film i “Palićki toranj” za najbolju režiju biće naš poznati glumac Nikola Đuričko, reditelj Gust Van Den Berge, selektorka i producentkinja Luiz H. Johansen iz Danske i hrvatska glumica Tihana Lazović.

Kristi Puju (1967) jedan je od najcenjenijih savremenih rumunskih reditelja i scenarista. 1996. diplomirao je film na Supérieure d'Arts Visuels u Ženevi. Od 2001. do danas režirao je mnoge uspešne kratke i dugometražne filmove kao što je pobednik Palićkog festivala 2005. “Smrt gospodina Lazareskua”, sa kojim je pobedio i u Kanu u selekciji “Izvestan pogled”. Među 36 nagrada koje je do sad osvojio na raznm festivalima nalazi se i Zlatni medved Filmskog festivala u Berlinu za najbolji kratki film (Cigarettes and Coffee, 2004). Osnivač je i partner u produkcijskoj kući Mandragora zajedno sa Ancom Puju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.