Komentara: 0
Pregleda: 2350

Kristi Puju predsedava Žirijem 24. Festivala evropskog filma "Palić"

11.07.2017. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Kristi Puju, jedan od najznačajnijih reditelja novog rumuskog filma, predsedavaće Žirijem 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će se održati do 15. do 21. jula u prelepom prirodnom okruženju jezera Palić i u Subotici.
Kristi Puju predsedava Žirijem 24. Festivala evropskog filma "Palić"

Pored njega, članovi Žirija koji će najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa dodeliti nagrade “Zlatni toranj” za najbolji film i “Palićki toranj” za najbolju režiju biće naš poznati glumac Nikola Đuričko, reditelj Gust Van Den Berge, selektorka i producentkinja Luiz H. Johansen iz Danske i hrvatska glumica Tihana Lazović.

Kristi Puju (1967) jedan je od najcenjenijih savremenih rumunskih reditelja i scenarista. 1996. diplomirao je film na Supérieure d'Arts Visuels u Ženevi. Od 2001. do danas režirao je mnoge uspešne kratke i dugometražne filmove kao što je pobednik Palićkog festivala 2005. “Smrt gospodina Lazareskua”, sa kojim je pobedio i u Kanu u selekciji “Izvestan pogled”. Među 36 nagrada koje je do sad osvojio na raznm festivalima nalazi se i Zlatni medved Filmskog festivala u Berlinu za najbolji kratki film (Cigarettes and Coffee, 2004). Osnivač je i partner u produkcijskoj kući Mandragora zajedno sa Ancom Puju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2350

Povezana vest

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.