• Pregleda: 6974

Krenule isplate za nezaposlene

Danas je počela isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima, kao i privremene naknade raseljenim licima sa područja Kosova i Metohije, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.
Krenule isplate za nezaposlene

U republičkoj NSZ kažu da su iz Trezora prebačena sredstva za isplatu novčanih naknada za nezaposlene na osnovu osiguranja u slučaju nezaposlenosti, u iznosu od oko 317 miliona dinara za isplatu novčanih naknada. Sa tim sredstvima i sredstvima NSZ iz doprinosa ukupno će biti isplaćeno 1,74 milijarde dinara za novčane naknade - redovna novčana naknada i privremena naknada raseljenim licima sa područja Kosova i Metohije.

Takođe, očekuje se da će uskoro biti prebačena i sredstva za aktivne mere zapošljavanja. NSZ je demantovala da je potrošila više sredstava od planiranog za prvu polovinu godine, podsetivši da je republičkim budžetom NSZ za aktivne mere zapošljavanja u ovoj godini odobreno 3,4 milijarde dinara.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
good man Odgovori
jel ovo istinito ili laz ko svaka druga? gde podici novac za nezaposlene?
Leki Odgovori
Postovani, ima li neko informaciju o tome kada ce biti uplata naknada za obavljanje strucne prakse? Zahvaljujem se.
miki Odgovori
kada je isplata za nezaposlene?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.