Komentara: 1
Pregleda: 3624

Krediti za energetsku efikasnost objekata

31.05.2012. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
Za Program unapređenja energetske efikasnosti ove godine izdvojeno je 1,3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji i adaptaciji javnih i stambenih objekata. Za sufinansiranje kredita građana za podizanje energetske efikasnosti porodičnih kuća ili stanova namenjeno je 300 milona dinara.
Krediti za energetsku efikasnost objekata

Građani mogu preko poslovnih banaka da podignu subvencionisani kredit za adaptaciju kuće u kojoj žive u cilju uštede energije i smanjenja troškova života. Dinarski i krediti u evrima će se odobravati za kupovinu i postavljanje izolacije i spoljašnje stolarije, energetski efikasnih peći i kotlova, korišćenje grejne opreme veće energetske efikasnosti, poput toplotne pumpe, kao i za kupovinu i ugradnju opreme za sagorevanje biomase i druge opreme kojom se unapređuje energetska efikasnost.

Maksimalni iznos dinarskih kredita biće 1,5 miliona dinara, bez učešća, sa maksimalnim rokom otplate od pet godina i troškovima obrade kredita do jedan procenat. Maksimalni iznos kredita u evrima je 15.000 evra, uz učešće od 30 odsto i maksimalni rok otplate od 10 godina i troškove obrade do 0,5 odsto. Zahtevi za odobravanje kredita podonose se bankama koje su potpisale ugovor sa Fondom za zaštitu životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3624
Povezane teme

Oliver Dulić

energetska efikasnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.