Komentara: 3
Pregleda: 3839

Kraj rekonstrukcije Sinagoge na jesen 2017. godine

13.01.2016. u 18:09h
Izvor: RTV Yueco
Prema sadašnjoj dinamici, višedecenijski projekat obnove subotičke sinagoge biće okončan u oktobru naredne godine.
Kraj rekonstrukcije Sinagoge na jesen 2017. godine

Do tada će biti završena obnova poslednje, severne fasade objekta, nakon čega sledi njena unutrašnja restauracija. Sredstva za ove potrebe obezbedili su lokalna samouprava i Vlada Mađarske, a nadležni očekuju dalju finansijsku podršku pokrajinske administracije. U Jevrejskoj opštini nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom radova na obnovi ovog sakralnog objekta.

Nakon istočne, zapadne i južne, u toku su radovi na restauraciji severne fasade zgrade subotičke sinagoge. Radove vredne više od 11 miliona dinara finansira lokalna samouprava iz budžeta. Nakon njihovog okončanja, koje se očekuje do leta, očekuje se raspisivanje javne nabavke, odnosno početak restauracije unutrašnjosti ovog objekta, za šta je Vlada Mađarske obezbedila 500 miliona forinti.

U Jevrejskoj opštini nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom radova na obnovi ovog sakralnog objekta, pošto smatraju da je cela 2015. godina u građevinskom smislu izgubljena. Prema sadašnjoj dinamici, kraj višedecenijskog poduhvata obnove ove zgrade očekuje se na jesen sledeće godine.

S obzirom na aktuelne radove, nadležni upozoravaju građane da ne parkiraju svoja vozila u dvorištu ovog objekta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3839

Povezane vesti

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

rekonstrukcija sinagoge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.