• Pregleda: 2680

Kraj rekonstrukcije Sinagoge na jesen 2017. godine

Prema sadašnjoj dinamici, višedecenijski projekat obnove subotičke sinagoge biće okončan u oktobru naredne godine.
Kraj rekonstrukcije Sinagoge na jesen 2017. godine

Do tada će biti završena obnova poslednje, severne fasade objekta, nakon čega sledi njena unutrašnja restauracija. Sredstva za ove potrebe obezbedili su lokalna samouprava i Vlada Mađarske, a nadležni očekuju dalju finansijsku podršku pokrajinske administracije. U Jevrejskoj opštini nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom radova na obnovi ovog sakralnog objekta.

Nakon istočne, zapadne i južne, u toku su radovi na restauraciji severne fasade zgrade subotičke sinagoge. Radove vredne više od 11 miliona dinara finansira lokalna samouprava iz budžeta. Nakon njihovog okončanja, koje se očekuje do leta, očekuje se raspisivanje javne nabavke, odnosno početak restauracije unutrašnjosti ovog objekta, za šta je Vlada Mađarske obezbedila 500 miliona forinti.

U Jevrejskoj opštini nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom radova na obnovi ovog sakralnog objekta, pošto smatraju da je cela 2015. godina u građevinskom smislu izgubljena. Prema sadašnjoj dinamici, kraj višedecenijskog poduhvata obnove ove zgrade očekuje se na jesen sledeće godine.

S obzirom na aktuelne radove, nadležni upozoravaju građane da ne parkiraju svoja vozila u dvorištu ovog objekta.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

3
AlwaysUltra Odgovori
Sta bi sa ulicom Petefi Sandora i delom Trga zrtava fasizma ?? I to je visedecenijski projekat ili sta je to vec ??
tlb Odgovori
stete sto je namesteno lokalnoj firmi sa dva radnika Beograđani su extra uradili stranu prema apoteci
mec Odgovori
"U Jevrejskoj opštini nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom radova na obnovi ovog sakralnog objekta, pošto smatraju da je cela 2015. godina u građevinskom smislu izgubljena."

Ma boli nekog patka jesu oni zadovoljni ili nisu, da nije tako vec bi bili odavno pronadjeni napadaci na bivsu predsednicu Jevrejske opstine u Subotici posle cega je ona tada sav novac za kompletnu obnovu Sinagoge ( dobijen putem inostranih donacija ) uplatila na racun zavoda za urbanizam grada Subotice posle cega mu se gubi svaki trag i to jos pre 15 godina. Demokratija i vladavina ljudskih prava,zakona i pravde su zaista pravo cudo .

Gorka je sudbina Vojvodjanskih robova!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.