• Pregleda: 2089

"Koštana" osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu u Brčkom

Na upravo završenim 31. Susretima pozorišta / kazališta BiH Brčko Distrikt predstava "Koštana" u režiji Andraša Urbana koju izvode glumci Narodnog pozorišta iz Subotice osvojila je Gran pri za najbolju predstavu, dok je glumica Emina Elor osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.
"Koštana" osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu u Brčkom

U Brčkom je od 20. do 28. novembra održana tradicionalna kulturna manifestacija 31. Susreti kazališta / pozorišta BiH Brčko Distrikta.

Posle uspešnog učešća Narodnog pozorišta iz Subotice sredinom oktobra na 54. Međunarodnom teatarskom festivalu u Sarajevu sa predstavom "Koštana" za koju je dobilo čak 4 nagrade, od kojih su tri za predstavu i jednu za glumu, danas su stigle nove lepe vesti, ovaj put iz Brčkog, sa pomenutog festivala.

Predstava "Koštana" u režiji Andraša Urbana, koju je glumačka ekipa iz Subotice u Brčkom izvela po 17. put osvojila je Gran pri za najbolju predstavu, dok je glumica Emina Elor osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Na festivalu je učestvovalo ukupno 8 predstava iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima su predstave Ivo Brešan: "Predstava Hamleta u selu Mrduša donja" (reditelj: Vinko Brešan), Milena Depolo / Boban Skerlić: "Treple" (r: Boban Skerlić), Branislav Nušić: "Ožalošćena porodica" (r: Nikola Pejaković), Ante Tomić: "Čudo u poskokovoj dragi" (r: Mario Kovač), Ana Đorđević / Branislav Nušić: "Od kolijevke pa do braka" (r: Ana Đorđević), prema motivima drame Lane B: "Bajka koju idiot priča" (r: Emir Kapetanović), Biljana Srbljanović: "Mali mi je ovaj grob" (r: Dino Mustafić) i predstava "Koštana" po delu Borisava Stankovića.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
rax Odgovori
ako se ne varam i brcko je negde u bosni ili ex-bosni. prosli put su nagradu osvojili u sarajevu.
suboticka publika je skoro pa bila uzasnuta ovom predstavom, dok bosna deli nagrade, ko se ne razume u umetnost? inace cestitka emini i ekipi!
ziza Odgovori
U vremenu obezvredjenih vrednosti i nagrade dele istu sudbinu. Izostaje prava kriticka misao,obezvredjuje se misljenje publike...gube svi,a najvise buduca mlada publika. Kao, da se neko trudi da materijalno siromastvo izjednaci sa mentalnim...na putu do jednoumlja,zarad cega i koga.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.