Komentara: 0
Pregleda: 1368

Košarkašice Spartaka poražene u Kragujevcu (59:50)

17.12.2015. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
Juče su odigrani mečevi 11. kola Prve lige Srbije za košarkašice, a subotička ekipa je svoj duel igrala u Kragujevcu protiv Šumadije i uposala poraz rezultataom 59:50, pre svega zahvaljuući loše odigranoj drugoj četvrtini.
Košarkašice Spartaka poražene u Kragujevcu (59:50)

Domaća ekipa je posle promene na klupi odlično odreagovala i iznenadila ekipu Blagoja Ivića, čime su prekinuli njihovu seriju od dve vezane, odnosno pet  pobeda u šest poslednje odigranih mečeva,

Uprkos tome što su oslabljene odlascima nekolicine ključnih igračica, podmlađene Šumadinke odigrale su sjajno, pa su na kraju sasvim zasluženo izvojevale pobedu. Važno je istači da su Subotičanke igrale bez iskusne Rade Vidović, pa je sav teret pao na Vidu Emeše.

Bolje otvaranje meča imala su "golubice", ali na kraju prve četvrtine ekipe su bile košgeterski izjednačene. U drugih 10 minuta igre Kragujevčanke su bile bolje i stvorile prvu osetljivu prednost, ispostavilo se dovoljnu koju Spartak nije mogao da sustigne do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U trećoj deonici u više navrata domaće su imale i maksimalnih +17, a gošće nikako nisu uspele da pariraju, bez obzira što su poslednju deonicu dobili sa 4 poena, što nije bilo dovoljno za preokret i beleženje planirane pobede.

Šumadija - Spartak 59:50 (14:14, 19:9, 16:13, 10:14)

U ekipi Spartaka najefikasnija i ujedno najkorisnija bila je Vida Emeše sa 20 poena (12sk, 2 as), jedini dvocifreni pratilac joj je bila Sanela Suturović sa 10 poena (6sk 2as), dok su ostale igračice bile jednocifrene i postigle su ukupno 20 poena.

Posle 11 odigranih kola Spartak se nalazi na četvrtoj poziciji sa 18 osvojenih bodova (7 pobeda i 4 poraza). Lider Prve lige je ekipa Radivoja Koraća koja ima maksimalnih 11 pobeda. U poslednjem ovogodišnjem kolu Sparak će gostovati Studentu u Nišu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1368
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.