Komentara: 5
Pregleda: 1789

Košarkaši Spartaka večeras u gostima Megaleksu

31.05.2017. u 11:49h > 14:55
Izvor: Subotica.com
U pretposlednjem kolu Superlige košarkaši Spartaka danas gostuju u Sremskoj Mitrovici ekipi Megaleksa. Zatvaranje superligaške sezone za Spartak biće u ponedeljak u Subotici, a protivnik za kraj biće Vršac.
Košarkaši Spartaka večeras u gostima Megaleksu

Ekipe koje će igrati plejof su već poznate, ostaje još u naredna dva kola da se vidi ko će protiv koga u borbi za titulu šampiona Srbije. Spartak će pokušati da izbegne začelje tabele, ali šanse da se nešto u tom pogledu promeni su minimalne.

PRLJA SAMO NOVČANO KAŽNJEN - U današnjem saopštenju KLS objavljenje su odluke o kaznama za fizički obračun na meču Spartaka i FMP-a u Subotici.

Direktor takmičenja Leon Deleon je saopštio da se igrač FMP-a Ajzea Ostin kažnjava sa jednom utakmicom neigranja i novčanom kaznom od 80.000 din, dok je Predrag Prlja kažnjen samo novčano (24.000).

Razjašnjavanju situacije umnogome je pomogao snimak sportskih novinara sa TV Subotice koji su zabeležili incident svojom kamerom, a na kojem se jasno vidi da je igrač FMP-a bio inicijator sukoba, a da su igrači Spartaka instiktivno reagovali, zbog čega je i direktor takmičenja procenio da Kesar ni ne treba da bude sankcionisan.

U najavi meča 13. kola i duela Megaleksa i Spartaka, govorili su trener Spartaka Aleksandar Jončevski i prvotimac Nikola Lučić.

- U prvoj utakmici sa Megom smo pružili veliki otpor, ali nismo izdržali tempo do kraja pa je Mega slavila u Subotici. Sada igraju na domaćem terenu i naravno da su favoriti. Mi ćemo pokušati da iskoristimo ovu utakmicu kako bi se što bolje pripremili za poslednji meč u Superligi, protiv Vršca, koji igramo na svom terenu jer nam je želja da se na toj utakmici pokažemo u najboljem svetlu. - rekao je Jočevski

Po rečima Lučića gostovanje favoritu biće prilika za novo dokazivanje i dobru pripremu pred poslednji meč u sezoni.

- Idemo u goste ekipi Mege koja igra jednu dobru i agresivnu košarku. Ne idemo sa belom zastavom na ovo gostovanje. Želimo da odigramo još jedan dobar meč protiv ABA ligaša. Imamo svoje šanse i hoćemo da odigramo jednu jaku utakmicu i pokažemo karakter. - kaže Lučić

Prlja i Kesar u sastavu, Jovišić lakše povređen

Što se tiče sastava ekipe Spartaka dobra vest je da Prlja i Kesar imaju pravo nastupa na ovom meču s obzirom da je samo klub novčano kažnjen. Zbog isključenja u meču protiv FMP-a postojala je mogućnost da dva važna Spartakova šrafa ne budu u sastavu, ali srećom samo je klub kažnjen. Klub je svakako uložio žalbu i na tu odluku Disciplinske komisije. Jovišić je imao lakšu povredu ali očekuje se da konkuriše za duel sa Megaleksom.

Meč između Megaleksa i Spartaka igra se večeras od 19 časova, a duel će biti prenošen na TV Arenasport 1. U poslednjem kolu, u ponedeljak od 19 časova, Spartak dočekuje Vršac. Termin je promenjen zbog održavanja Sajma privrede u Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1789

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.