Komentara: 20
Pregleda: 4926
Foto

Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

29.05.2017. u 10:29h > 19:06
Izvor: Subotica.com
U utakmici između Spartaka i FMP-a nije bilo iznenađenja. Gosti su stigli do ubedljive pobede, iako su obe ekipe igrale u oslabljenim sastavima. Rezultatskog uzbuđenja nije bilo, ali senku na meč stavio je fizički sukob na terenu, koji je za epilog imao čak tri isključenja.
Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

Sve je bilo jasno već u prvoj četvrtini, Golubovi su se mučili u napadu, što FMP koristi da stekne solidnu prednost. Igru gostiju početkom utakmice poneo je Čović koji je uz koš i dve asistencije pokrenuo košgetersku mašinu FMP-a koja je brzo napravila prednost od 9:0, nakon poena Bursaća.

Spartak se mučio sa realizacijom, igrao je u kraćem „rosteru”, bez Tresača, a prve poene za domaće postiže Igor Kesar. Poentirao je pod faulom, pogodio je posle i dodatno slobodno bacanje.

Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

SPARTAK RASKINUO SA TRESAČEM - Kako saznaje portal "Mondo" iz pouzdanih izvora košarkaš  Đorđe Tresač (29), koji je nakon duela sa Partizanom svojom izjavom uzburkao javnost, dobio je otkaz, a uz to i i odluku kluba da ga kazni oduzimanjem dve i po mesečne plate. Tresač od petka popodne više nije u ekipi "golubova".

U izjavi za "Kurir" predsednica Spartaka rekla je da je Tresač kažnjen zbog kršenja disciplinskog pravilnika, zbog izjave da je "Partizan imao lakši trening protiv Spartaka", čime je, kako kaže, ponizio saigrače, stručni štab i klub. Iako se kao glavni razlog u medijima navodilo da je to zbog izjave "FMP1 ili FMP2", predsednica negira te navode, ali dodaje da ni to nije bilo profesionalno sa njegove strane.

I u nastavku četvrtine domaći su se mučili u napadu, a posle jednog od brojnih slabijih napada Spartaka FMP, preko Davidovca, već u sedmom minutu stiže do dvocifrene prednosti od 16:5. Dodali su gosti vrlo brzo još četiri poena za velikih 20:5 krajem uvodnog dela meča...

Iako je utakmica bila lišena rezultatske drame, tenzija je u završnici bilo. One su eskalirale u samoj završnici, kad je došlo do okršaja Prlje i Ostina, umešao se tu i Kesar, a kad su se strasti malo smirile, sva trojica su morali van terena.

Po završetku meča svoje utiske izneo je pomoćni trener KK "Spartak", Nebojša Vagić.

- Jedna dobra prvenstvena utakmica u kojoj je protivnik pokazao svoju snagu. Sa druge strane čestitam mojim momcima što su odradili posao koliko su mogli, negde su možda mogli i bolje ali nemam šta da im zamerim, borili su se. - istakao je Vagić

Ekipu FMP-a vodio je Dušan Alimpijević, trener Spartaka koji je odveo Spartak u Superliigu, ali mladi stručnjak kao ni u Železniku nije imao milosti protiv svog bivšeg tima i u dvomeču prosto "oduvao" subotičku ekipu, a ujedno i obezbedio svojoj igranje ABA lige i naredne sezone.

KLUB ULAŽE ŽALBU - KK "Spartak" najavio je da će podneti žalbu disciplinskoj komisiji zbog isključenja Prlje i Kesara, a kao argument biće video snimak incidenta u kojem se jasno vidi da je Ostin vinovnik incidenta, te da Spartakovim igračima treba da se dozvoli nastup narednom kolu.

Na konferenciji za medija posle meča, nakon izražavanja zahvalnosti publici, medijima u Subotici, Alimpijević je ukratko izneo svoje viđenje utakmice.

- Spartak je definitivno po pozicijama pretrpeo dosta promena, a sa druge strane ova ekipa FMP-a je po kvalitetu po mom mišljenju dosta iznad igrača Spartaka. Međutim za mene je bitno što smo odmorili Boldena i Lazarevića i što smo se osvežili za predstojeće mečeve. Ovom pobedom, izborili smo ABA ligu što nam je bio i primaran cilj. - rekao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

Spartak - FMP 56:93 (11:22, 12:29, 21:22, 12:20)

Spartak: Matić 8, Jovišić 4, Prlja 6 (4sk, 4ul), Nikolić 6 (8as), Kesar 15, Miščević 11, Jelenić 4, Lučić 2, Kuridža, Fekete.

FMP: Radanov 5, Čović 11, Davidovac 10 (11sk, 10as, 4ul), Apić 15 (5sk, 3ul), Lazarević, Bursać 8 (3sk, 4as, 3ul), Šešlija 4, Kutlešić 4, Ljubičić 9, Radovanović 17, Ostin 10 (9sk), Bolden.

Meč u subotičkoj Hali sportova posmatralo je oko 150 gledalaca.

Košarkaši Spartaka ponovo slabi za FMP, trojica isključenih zbog sukoba na terenu

Kolo pre kraja saznali smo koje će ekipe igrati Regionalnu ligu naredne sezone, a ispostavilo se da će to biti iste četiri koje su bile predstavnici Srbije i u nedavno završenoj, odnosno Crvena zvezda, Partizan, FMP i Megaleks.

U pretposlednjem kolu Spartak gostuje Megleksu (sreda, 19 časova), a za kraj Superlige u Suboticu dolazi Vršac koji trenutno ima pobedu više (2/10) u odnosu na Spartak i postoji neka matematika kako Subotičani svoju superligašku sezonu mogu da završe na pretposlednjem mestu, ali otom potom. Poslednje kolo ligaškog dela igra se već u subotu, a vrlo brzo počinje plejof za šampionsku titulu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP Košarka: Spartak - FMP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4926
Povezane teme

subotička hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.