Komentara: 18
Pregleda: 2256

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (93:68)

01.06.2017. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Kada se sve sabere Spartak je imao dve četvrtine dobre igre, ali to svakako nije dovoljno da se ostavi bolji utisak i ostvari bolji rezultat protiv ekipe kao što je Megaleks. U poslednjem kolu Spartak dočekuje Vršac i biće to direktan duel za pretposlednje mesto na tabeli.
Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (93:68)

Bio je ovo važan duel za domaće koji se bore za treću poziciju na dva kola do kraja kako bi izbegli prvoplasiranu ekipu (trenutno Crvena zvezda) u plejofu, dok je Spartak bio više u mislima pred poslednji duel sezone i ugošćavanje Vršca.

Odlična prva četvrtina ponudila je mogućnost da će se do kraja gledati odličan košarkaški duel dve ekipe sa različitim motivima, ali nažalost samo ta deonica donela je prava uzbuđenja, u nastavku Megaleks je preuzeo stvar u svoje ruke i pametno sačuvao prednost do kraja.

Domaći su sredinom treće četvrtine imali +17, ali su Subotičani u samo par minuta do kraja ovog dela igre uspeli ponovo da uvedu meč u neizvesnost, prišavši na -7, međutim Megaleks je uzvratio novom serijom i konačno prelomio, odlepio se, na kraju i ubedljivo slavio jer je Spartaku u poslednjih 5 minuta ponestalo snage.

"Kraća klupa" (9 igrača) ponovo je onemogućavala trenera Jončevskog da drži pritisak do kraja i to se odrazilo na konačnu raziliku koja iznosi 25 poena (93:68) i ona svakako ne odražava pravo stanje na terenu, ali daje realnu sliku ko je u ovom duelu bolji rival.

Pored manjeg broja raspoloženih igrača, Spartak je meč izgubio pod koševima. Skakački učinak ekipe sa severa Bačke je bio vrlo skroman u odnosu na atletski superiorniju Megu.

Košarkaši Spartaka poraženi od Megaleksa (93:68)

Najefikasniji u ekipi Spartaka bio je Jelenić sa 19 poena (za 38 minuta u igri). Kesar je na ovom meču postigao samo 13 poena, iako je odlično otvorio utakmicu, i pretežno zahvaljujući njemu Spartak je imao odličan učinak u napd u prvih 10 minuta, ali već krajem druge četvrtine Kesar je morao na klupu zbog treće lične greške što ga je značajno limitiralo sa minutama (21 minut u igri), što je svakako uticalo i na njegov učinak. Miščević je meč završio sa trinaest poena i devet skokova. Bledu partiju na ovom meču imali su Prlja i Nikolić koji su zajedno postigli 7 poena, a igrali su po 25 minuta. Ekipi nije mogao da pomogne ni Jovišić koji zbog lakše povrede ipak nije ulazio u igru jer je trener procenio da će mu biti daleko potrebniji u duelu sa Vršcem.

Utakmicu u Sremskoj Mitrovici posmatrao je član Detroit Pistonsa, Boban Marjanović koji je iskoristio priliku da tokom svog predaha između NBA sezona pogleda meč svoje nekadašnje ekipe iz koje je dalje otišao u Crvenu zvezdu, a zatim u najjaču košarkašku ligu sveta.

U poslednjem meču sezone, koji je za Spartak na programu u ponedeljak od 19 časova, u Suboticu dolazi Vršac i biće ovo prilika da četa Aleksandra Jončevskog "preda fenjer" Banaćanima i pobedom zaključi nastup u elitnom rangu srpske košarke.

Megaleks - Spartak 93:68 (22:21, 22:11, 18:21, 31:15)

Megaleks: Mušidi 22 (10sk), Rebić 7 (8sk, 6as, 4ul), Lešić, Čarapić (6as), Jaramaz 16, Spasojević 18 (5sk), Kaba 8 (14sk), Simeunović, Tejić 14 (6sk), Novak, Kapetanović 2, Samardžiski 6.

Spartak: Matić 8, Jovišić, Prlja 2 (7sk), Nikolić 5, Kesar 13 (6sk, 5as), Miščević 13 (9sk), Jelenić 19 (5sk, 3as), Lučić 2, Kuridža, Fekete 6 (7as).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 2256

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.