Komentara: 1
Pregleda: 2002
Foto

Košarkaši Spartaka u sredu dočekuju Borac

28.03.2017. u 12:04h > 15:07
Izvor: Subotica.com
U nestandardnom terminu košarkaši Spartaka će sutra u 23. kolu KLS dočekati trenutno drugoplasirani Borac koji je u nizu od 15 pobeda. Meč se igra od 18,30 časova.
Košarkaši Spartaka u sredu dočekuju Borac

Iza košarkaša Spartaka je neprijatan i za sve iznenađujući poraz u Nišu, više nema prava na grešku i borba za čuvanje četvrte pozicije će biti i više nego teška. U istom kolu kada je Spartak izgubio od Konstantina, Borac je Subotičanima učinio veliku uslugu i bukvalno im sačuvao poziciju posle pobede nad Mladosti iz Zemuna.

U sredu u Suboticu dolazi upravo Borac kojem bodovi skoro pa ne znače ništa, dok će Spartak u preostala četiri kola morati da odigra maksimalno. Već u subotu "golubovi" će odigrati najverovatnije odlučujući meč sezone, kada gostuju Mladosti u Zemunu.

Uoči meča 23. kola KLS koji će se odigrati u Subotici, a kojeg će moći da prati ceo region putem malih ekrana (TV Arenasport 3), javnosti su se obratili šef struke Dušan Alimpijević i prvotimac Nebojša Jovišić.

- U goste nam dolazi sigurno najbolja ekipa lige, koja je u sjajnoj formi, mi posle poraza od najslabije ekipe izgleda moramo da se vadimo na najjačoj, a to će sigurno biti vrlo teško, zato pozivam publiku da nas podrži, a mi ćemo dati sve od sebe - rekao je Jovišić i dodao da ga posebno raduje što su Hristov i Matić u dobroj formi, te od njih očekuje i da protiv Borca pruže dobru partiju.

Košarkaši Spartaka u sredu dočekuju Borac

Trener Alimpijević nije krio razočaranje izdanjem njegove ekipe u Nišu i samokritično se osvrnuo na, kako kaže "najsramniji poraz lige u sezoni"

- Došli smo u situaciju da treba da jurimo pobedu protiv ekipe koja je u nizu od 15 mečeva bez poraza, a taj duel nam dolazi posle sramnog izdanja protiv Konstantina, u meču koji će verovatno ostati zabeležen kao najveće iznenađenje ove lige. - zaključio je Alimpijević - Žao mi je što su igrači propustili ovu šansu, mogli smo sa pobedom da završimo 95% posla.

Posle poraza u Nišu ostao je gorak ukus u ustima, ali život ide dalje, ostala su još četiri kola, Spartak ih mora odigrati na nivou, onako kako je u mnogo navrata pokazao da zna i može.

- Moj tim očigledno ne shvata da mi protiv prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe možemod a igramo samo na jedan jedini način, da sakrijemo naše nedostatke i istaknemo naše kvalitete, d aigramo sa 101% svojih mogućnosti i samo tako možemo da izgledamo kao tim, da budemo u igri za Superligu. - dodao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka nisu imali mnogo vremena da se oporave od šokantnog poraza, da se psihološki trgnu, ostave Konstantin iz sebe i okrenu se prema narednom protivniku i predstojećim mečevima.

Košarkaši Spartaka u sredu dočekuju Borac

- Ostaju nam četiri kola do kraja, mnogo nam je teža situacija nego što smo smo mislili da će biti posle gostovanja u Nišu, ono što je dobro danas je što sa većinom konkurenata za četvrto mesto imamo pozitvan skor, osim sa Beovukom. Dobra okolnost je što imamo i tu pobedu više, nažalost nismo uspeli da se izborimo da to bude i više. - zaključuje šef struke KK "Spartak"

U Suboticu dolazi ekipa koja petnaest kola bez poraza, što je verovatno i najduži niz u ovom rangu takmičenja i sigurno je da neće biti lak protivnik i prilika da se "vade fleke", ali biće prilika da "golubovi" pokažu da mogu mnogo bolje i sa nekom dobrom igrom, nadamo se i dobrim rezultatom, otputuju u subotu u Zemun.

Iz KK "Spartak" pozvali su košarkašku javnost, sve zaljubljenike u igru pod obručima, da dođu u sredu od 18,30 časova u Halu sportova i da pruže snažnu podršku "golubovima", daju im vetar u leđa i pomognu na putu ostvarivanja najvećeg uspeha u poslednje dve decenije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2002

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.