Komentara: 3
Pregleda: 2237

Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (88:80)

26.03.2017. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Sa mnogo optimizma i u odličnom raspoloženju Spartak je putovao u Niš. Konstantin u najavi meča ni sam sebi nije davao mnogo šanse protiv Spartaka, ali desilo se nešto što je sve iznenadilo.
Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (88:80)

Košarkaši Spartaka porazom u Nišu negativno su iznenadili košarkašku javnost i značajno sebi zakomplikovali situaciju u borbi za plasman u Superligu. Poraz od "fenjeraša" bio je van kalkulacija Subotičana, ali u naredna četiri kola Spartak više nema prava na kiks i bez dileme biće ovo neplanirano trnovit put do kraja trke za četvrtu poziciju.

Koševima Matića Spartak je poveo sa 0:5, Prlja je u sledećem napadu postavio rezultat 2:7, ali od tog momenta kola kreću nizbrdo, Konstantin preuzima vođstvo i čuva ga sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Nikolić na asistenciju Tresača ponovo vratio rezulltat na stranu Subotičana (44:45).

Činilo se da se u Spartakove redove vraća neophodna energija, da će drugi deo meča doneti željenu stabilnost i da će stvari konačno da legnu na svoje mesto, ali nažalost to nije bio slučaj, Konstantin iako značajno oslabljen i praktično u borbi za prestiž zadavao je velike muke Spartaku koji je čitavo drugo poluvreme jurio zaostatak, koji je sredinom treće četvrtine iznosio i -10 (70:60).

Trojkom Hristova u poslednjem minutu Spartak je prišao na -4 (83:79), meč je ušao u penal završnicu ali u toj jurnjavi po terenu i igri živaca bolje su se snašli domaći koji su koristili svoje šanse sa penala. Pokušavao je Spartak dalekometnom artiljerijom ali Tresač i Hristov nisu bili precizni i meč je završen rezultatom 88:80.

U ekipi Spartaka svi raspoloživi igrači sem Kuridže upisali su minute, ali nažalost trener Spartaka nije uspeo da pronađe pravu petorku, da podigne svoj tim i izbegne scenario kojeg su se pribojali svi navijači Spartaka.

Da ni domaća publika nije imala mnogo vere u Konstantinov uspeh nad favorizovanim Spartakom govori i tek stotinu gledalaca u veletnom sportskom kompleksu "Čair".

Konstantin - Spartak 88:80 (24:18, 20:27, 16:15, 28:20)

Spartak: Matić 13 (1sk), Jovišić 8 (4sk, 2as, 3bl), Ljubenković 4 (5sk, 2as), Hristov 9 (3sk, 2as), Prlja 6 (8sk), Nikolić 19 (5sk, 2as), Tresač  4 (3sk, 4as), Miščević 9 (1sk), Lučić (1sk), Kuridža, Andrejević 8 (2sk)

U vanrednom kolu, 23. po redu, Spartak u sredu od 18,30 časova dočekuje Borac koji je preksinoć učinio veliku uslugu "golubovima" pošto je svladoa Mladost, najozbiljnijeg konkurenta za četvrtu poziciju, ali nažalost tu priliku Spartak nije uspeo da dodatno iskoristi (priželjkivanom) pobedom u Nišu, čime bi Subotičani u samu završnicu ušli sa mnogo manje pritiska, s obzirom da za manje od nedelju dana gostuju upravo Mladosti u Zemunu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 dan
Komentara: 3
Pregleda: 2237

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.