Komentara: 4
Pregleda: 2277

Košarkaši Spartaka sutra dočekuju Mladost

21.01.2016. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
U 17. kolu Košarkaške lige Srbije u Hali sportova, košarkaši Spartaka ugostiće u petak ekipu Mladost Admiral iz Zemuna. Spartak će na ovom meču nastupiti oslabljen pa će utoliko biti teže osvojiti nove bodove, preko potrebne za izlazak iz kritične zone.
Košarkaši Spartaka sutra dočekuju Mladost

Mladost iz Zemuna je u odličnoj formi, zahvaljujući kojoj su u poslednjih 7 odigranih susreta zabeležili samo jedan poraz, koji ih nije uzdrmao ka krajnjem cilju, a to je Superliga za koju im nedostaju još dva koraka. Na tom putu uspešno ih vodi subotičanin Stefan Pot, koji je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije i koji je tokom prvenstva bio potencijalno veliko pojačanje Spartaka, ali je na kraju ipak potpisao za Mladost.

Upravo bi Pot trebao da bude centralna figura meča, jer u dosadašnjem toku šampionata beleži 21,5 ubačenih poena i 24 indeksnih poena zahvaljujući kojima je Mladost postala kandidat za Superligu Srbije.

Međutim u Hali sportova najviše se pitaju izabranici Dušana Alimpijevića, koji željno iškečuju meč sa Zemuncima i priliku da im se revanširaju za poraz u jesenjem delu prvenstva. Rooster pred sutrašnji dvoboj, oslabljen je za kapitena Prlju zbog povrede a pod znakom pitanja za nastup su i najbolji strelac domaćih Jančikin i iskusni Drakulić. I pored nepotpunog sastava, trener Alimpijević i igrači spremni su da daju svoj maksimum i da Pota, Balmazovića i saigrače isprate sa parketa trijumfalno.

- „Mi u kojem god sastavu da izađemo u petak, imamo obavezu da odigramo jednu odličnu utakmicu, da pre svega odigramo na jednom energetskom nivou, kao i protiv Vršca pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Sa jedne strane imamo ekipu u kojoj apsolutno treba tražiti motiv, prvo da se revanširamo za taj veliki poraz u prvom delu od 36 poena razlike, imamo isto i Pota koji će kao subotičanin biti dodatno motivisan za ovu utakmicu, i treća stvar pred TV kamerama se igra i mislim da je to dodatna odgovornost i ne smemo dozvoliti da izgledamo loše u petak.“ - izjavio je Dušan Alimpijević, trener "KK Spartak"

Meč između Spartaka i Mladost Admirala na programu je u petak od 18h, a obezbeđen je i direktan TV prenos na Arenasport 1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2277
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.