Komentara: 0
Pregleda: 6723

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

11.10.2014. u 23:19h > 12.10.2014. u 10:04h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka trijumfalno su započeli takmičenje u novoj sezoni pošto su večeras pobedili ekipu Jagodine sa ubedljivih 100:74 (29:16, 23:25, 26:14 i 22:19). Svoj poslednji meč za Spartak pred velikim brojem gledalaca u subotičkoj Hali sportova odigrao je Miloš Milisavljević.
Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

Odličan početak sezone na domaćem terenu i ubedljiva pobeda košarkaša Spartaka u duelu sa prošlogodišnjim direktnim konkurentom za prvo mesto, ekipom Jagodine.

Košarkaši Spartaka odlično su otvorili meč i ubedljivo dobili prvu četvrtinu. Gradili su domaći košarkaši prednost iz četvrtine u četvrtinu, da bi na kraju došli do visoke razlike i "stotke" koja je naišla na oduševljenje vrlo dobro popunjene Hale sportova.

Spartak - Jagodina 100:74
(29:16, 23:25, 26:14 i 22:19)

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

Svoj poslednji meč u dresu Spartaka večeras je odigrao Miloš Milisavljević, koji je posle vrlo zanimljivog radnog leta, od nekoliko odigranih mečeva za A i B košarkašku reprezentaciju Srbije, zatim špansku Laboral Kuću na kraju je odlučio da sportsku karijeru nastavi u razvojnom kampu u SAD. Milisavljevića su sa terena ispratile ovacije domaće publike i svih onih koji su prethodnih nekoliko godina imali prilike da uživaju u njegovim majstorijama koje su bile od velikog značaja za Spartak i njegov plasman tu gde je sada.

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

- "Priključio sam se timu pre 3-4 nedelje, bili smo svo vreme mog odsustva u kontaktu, momci su odradili odlične pripreme, mislim nikada jače u ovom klubu, rekao bih jače nego i u evroligašima Partizanu i Kući Laboral, što se odrazilo na našu fizičku spremu - rastrčali smo se po terenu, pretrčali Jagodinu i zahvaljujući odličnim šutevima ubedljivo pobedili. Imamo sjajne bek šutere, pokrenuli su se centri i nadam se da će se tako nastaviti dalje u ligi. Martin Matović, Predrag Prlja i Igor Ivić iskoristili su svoje minute, kao mnogi drugi koji su večeras postigli svoje prve koševe u zvaničnoj utakmici za Spartak" - izjavio je Milisavljević

Milisavljević je na svom oproštaju od Spartakovog dresa poželeo saigračima da nastave sa dobrim igrama i veruje da takvim pristupom mogu da dođu do superlige, a ujedno i pozvao publiku da u velikom broju posećuje utakmice košarkaša Spartaka jer to ova ekipa zaslužuje.

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

Trener Predrag Borilović vidno je bio zadovoljan pruženom partijom njegovih izabranika, kao i ubedljivom pobedom na startu sezone protiv nimalo naivnog protivnika.

- "Otvorili smo meč malo nervozno, to se srećom nije odrazilo na naš šut, međutim u odbrani smo pravili neke sitne greškice međutim kako je vreme prolazilo te detalje smo uspeli da korigujemo i da dođemo do željenog rezultata. Imali smo dosta problema pod košem sa visokim igračima, ali najvažnije nam je da smo nametnuli naš stil igre i da jedna Jagodina, koja je po meni jača nego prošle godine, nije uspela da se snađe u toj našoj igri." - izjavio je Borilović

Po rečima Borilovića važnu ulogu u pobedi imala je i domaća publika koja davala snažnu podršku svih 40 minuta.

- "Čista petica za publiku. Nadam se da će i dalje dolaziti u velikom broju jer ovi momci zaista zaslužuju podršku, dali su sve od sebe, prikazali atraktivnu košarku i tako će uvek biti" - zaključio je Borilović

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

Subotička publika očigledno se uželela košarke te je na premijernoj utakmici u velikom broju napunila tribine, a podršku je dala i manja grupa navijača Marinaca. Košarkaši su na ovu podršku reagovali dopadljivom i vrlo efikasnom igrom.

Spartak: Živković 8, Ilić 2, Prlja 10, Nikolić, Sokolović 5, Milisavljević 16, Kojić 12, Drakulić 16, Antić 11, Simić 3, Matović 14, Laketa 3. Trener: Predrag Borilović.

Jagodina: Đoković 8, Vujičić 1, Dašić, Simić 18, Ilić, Marković 2, Radulović, Mirković 9, Nišavić, Mišković 2, Demčešen 18, Kovačević 16. Trener: Goran Milenković.

Košarkaši Spartaka "stotkom" započeli takmičenje u Prvoj ligi

U narednom kolu KK "Spartak" još jednom dočekuje svog protivnika, naredne subote od 19,30 časova protiv ekipe "Smederevo 1953".

Izvor: Subotica.com
Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina Košarka (M): Spartak - Jagodina
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6723
Povezane teme

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.