Komentara: 1
Pregleda: 5410

Posle A reprezentacije Milisavljević trenira sa španskim evroligašom

26.08.2014. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Miloš Milisavljević je za samo nekoliko nedelja prošao put od anonimnosti do reprezentacije Srbije, a u narednim nedeljama će trenirati sa španskom Laboral Kućom, prenosi sajt MVP.rs
Posle A reprezentacije Milisavljević trenira sa španskim evroligašom

Srpski plejmejker je zajedno sa Rolandsom Freimanisom pozvan da učestvuje u radu španskog evroligaša kako bi trener Marko Krespi imao dovoljan broj igrač na raspolaganju. Laboral Kuća se nalazi u grupi sa beogradskom Crvenom zvezdom, jedinim ovosezonskim srpskim evroligaškim predstavnikom.

Mladi košarkaš je rođen 1993. godine i čitavu svoju seniorsku karijeri je proveo u subotičkom Spartaku. Prethodne sezone je beležio 20.8 poena, 4.1 skokova i 4.3 asistencije na 26 mečeva Druge lige Srbije.

Da podsetimo, Milisavljević je još uvek zvanično plejmejker MKK "Spartak" koji će se ove sezone, zahvaljujući i Miloševim odličnim partijama tokom prošle sezone, takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Posle A reprezentacije Milisavljević trenira sa španskim evroligašom

Foto: Marko Todorović

Selektor A košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević oizvao je Milisavljevića da nastupi po prvi put za seniorski A tim i svoje vatreno krštenje imao je na utakmici protiv Argentine na Trofeju Beograda na kojem je ušao na nepun minut do kraja. Posle ovog turnira Đorđević se zahvalio Milisavljeviću, ali nije prošlo dugo vremena dok Miloš nije ponovo zainteresovao košarkaške stručnjake.

Kalinić među 12 putnika za Španiju

Sa druge strane jedan Subotičanin će ipak biti na Svetskom prvenstvu u A timu, to će biti Nikola Kalinić, nekadašnji košarkaš Spartaka koji trenutno igra za KK "Crvena zvezda".

Nikola je '91 godište, igra na poziciji krila i visok je 2,02m. Za Spartak je nastupao u sezoni 2009/10. Posle jedne sezone u svojoj rodnoj Subotici prešao je u Vojvodinu Srbijagas i nakon tri godine provedene u novosadskom klubu, gde je stekao punu afirmaciju, u julu 2013. je pristupio Radničkom iz Kragujevca, da bi ove sezone potpisao za Crvenu zvezdu.

Kalinić od ranije ima iskustvo u A seniorskoj reprezentaciji, ali zbog velike konkurencije dosada nije dobijao veliku minutažu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5410

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.