Komentara: 3
Pregleda: 3515

Košarkaši Spartaka savladali Konstantin (78:62)

04.12.2016. u 11:11h
Izvor: Subotica.com
Težak i većim delom neizvestan meč viđen je sinoć u duelu Spartaka i Konstantina ali domaća ekipa, predvođena nedovoljno oporavljenim Popovićem ipak je zabeležila dva boda i ispunila očekivanja, barem u rezultatskom smislu.
Košarkaši Spartaka savladali Konstantin (78:62)

Kažu, najteže je nositi breme favorita. To smo mogli da vidimo i na sinoćnjem meču, iako to nikada ne bi smelo da bude opravdanje za loše pruženu partiju, pogotovo od onih od kojih se to ne očekuje.

Tri četvrtine gosti su držali korak sa Spartakom i najavljivali da bi mogli da pomrse račune i naprave verovatno iznenađenje kola, ali srećom to se nije dogodilo i Spartak je ipak mora se reći zasluženo pobedio.

Prelomni momenat desio  se na 5 minuta do kraja pri rezultatu 54:57 za Konstantin kada je iskusni centar gostiju neprikladno reagovao posle dosuđene lične greške zbog čega je dobio i isključujuću meru, a domaći su to vrlo dobro iskoristili da agresivnom odbranom i koncentrisanije u napadu dokrajče protivnika koji je u preostalom periodu imao još nekoliko tehničkih i izgubljenih lopti za, ispostavilo se, ubedljivih 16 razlike u korist Spartaka.

Spartak - Konstantin 78:62 (15:19, 16:15, 19:15, 28:13)

Spartak: Matić 5, Jovišić 16 (5sk) Popović 19 (5sk, 6os, 5as), Ljubenković 9 (2as), Hristov, Prlja 6 (5sk 4os 3as), Nikolić 8 (4sk 3as) Andrejević A., Ibitajo, Miščević 5, Lučić 6 (3os), Andrejević 4.

Košarkaši Spartaka savladali Konstantin (78:62)

Iako je Popović za ovaj meč najavljen kao upitan zbog povrede skočnog zgloba, najbolju partiju u plavo-belom dresu, pogotovo u završnici, pružio je upravo on sa 19 poena (5sk, 5as, 5os) i indeksom korisnosti 34.Odlično je odigrao i Jovišić

Na ovom meču podbacili su, između ostalih, Hristov (bez poena za 22 minuta, negativan indeks korisnosti) ali pre svih plej Nikolić od kojeg se mnogo očekivalo sinoć, i u odbrani i u napadu.

Na ovom meču nisu igrali Puljko (trebao bi nastupiti u narednom kolu), Ibitajo (oporavlja se od povrede) i Laketa (povreda ukrštenih ligamenata, verovatno završio sezonu).

Trener Spartaka, Dušan Alimpijević, po završetku meča mogao je biti zadovoljan samo rezultatom, a igru (i pristup) njegovih izabranika ocenio je "sramnom i odvratnom". Posebno je istakao lošu partiju Nikolića, za razliku od Popovića koji iako je nastupio povređen bio najbolji pojedinac Spartaka.

- Pre svega izvinjavam se publici, odigrali smo jednu sramotnu utakmicu. Nemam reči da iskažem sramotu nakon ovakve utakmice. Kada nam dolazi ekipa koja u 9 kola nije nikoga pobedila ovo nije pristup koji mi treba da imamo. Moji igrači su očigledno pomislili da su malo bolji nego što to zaista jesu. Podsetio sam ih sad u svlačionici ko su i šta su bili pred početak sezone, a to što su poleteli sredićemo tokom ove nedelje. Oni su očigledno pomisli, ko god da nam fali mi smo ovde dvanaest Džordana i da svi ovde mogu da igraju vrhunsku košarku. E pa ne može! Upozoravao sam da nam dolazi ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, preuzeo ih je kvalitetan stručnjak i očekivalo se da kvalitetnije odigraju. Pre svega nezadovoljan sam odnosom nekih mojih igrača, izdvojio bih Nikolića, kojeg sam ja forsirao da bude prvi plej, a on mi na kraju vrati bez ijednim napravljenim faulom za 26 minuta igre. Popović je imao tešku distorziju skočnog zgloba, nije trebao da igra, popio je šaku lekova protiv bolova i bandažirao zglob i odigrao najbolje od svih. To je pristup starijeg igrača, a on ovako mlad ima takav pristup. E pa neće moći!   - rekao je vidno nezadovoljni Alimpijević

Košarkaši Spartaka savladali Konstantin (78:62)

Posle devet odigranih kola Spartak ima 7 pobeda i dva poraza, čime zauzima i dalje odličnu drugu poziciju na tabeli Prve lige Srbije (KLS). U narednom kolu sledi gostovanje Borcu u Čačku.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin Košarka: Spartak - Konstantin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3515

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.