Komentara: 14
Pregleda: 4314
Foto

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

05.12.2015. u 20:21h > 22:12
Izvor: Subotica.com
U meču 11. kola Košarkaške lige Srbije Spartak je na svom parketu savladao još jednu ekipu iz donjeg dela tabele i došao do svoje četvrte pobede uz sedam poraza. Meč je obeležio veliki broj faulova (75) i slobodnih bacanja (101) koja su na trenutke igru činile nezanimljivom, ali je na kraju Spartak ubeležio važnu pobedu. U narednom kolu plavo-beli dočekuju čačanski Borac.
Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Nakon izjednačene igre na startu utakmice, Spartak je polovinom prvog dela igre stekao prednost 12:6, koju je na krilima dobre odbrane do kraja četvrtine pretvorio u 26:15 najviše zahvaljujući Vlahoviću koji je ubacio 10 poena.

Drugu četvrtinu obeležili su faulovi koji su maksimalno cepkali igru, ali i veliki broj promašenih slobodnih bacanja. U takvoj konstataciji snaga na terenu, Spartak je uspevao da održi stečenu prenost iz prve četvrtine i da je u drugoj polovini druge četvrtine i uveća na maksimalnih 19 poena prednosti 48:29, da bi se na pauzu otišlo rezultatom 50:33. Kuriozitet prvog poluvremena su čak 51 izvedena slobodna bacanja koja su posledica ukupno 38 ličnih grešaka.

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Spartak je dobru igru u odbrani nastavio i u trećem periodu igre. Šut je služio izabranike Dušana Alimpijevića što se odrazilo na prednost koja je u poslednjem minutu iznosila i najvećih 76:52.

U zadnjoj četvtini gosti su se u potpunosti predali, dok su plavi golubovi nastavili da zatrpavaju koš da bi na kraju na semaforu stajalo 99:71. Na kraju kada se sve sabere potpuno zaslužena pobeda Spartaka, četvrta prvenstvena koja donosi mir nakon serije lošijih rezultata i blagi pomak ka sredini tabele. 

Spartak - Beovuk 99:71 (26:15, 24:18, 26:21, 23:17)

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio Vlahović sa 20 poena i 5 asistencija, Jančikin je dodao 13, Laketa i Kuntić su postigli po 12 poena a Ljubenković i Matić po 11. Na drugoj strani u Beovuku najbolji je bio Fundić sa 18 poena i 11 skokova a pratili su ga Jeremić sa 16 i Jevđenić sa 13 poena.

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Spartak je na ovom meču šutirao dobrih 48% (29/60), uhvatio 26 lopti, osvojio 25 a izgubio 15 lopti i uspešno podelili 16 asistencija. Beovuk je šutirao dosta loše iz igre 35% (16/46), imali 27 skokova, osvojili 16 lopti a izgubili čak 24 i zabeležili svega 7 asistencija.

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 300 gledalaca. U narednom kolu Spartak na svom parketu dočekuje Borac iz Čačka.

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Najefikasniji i najkorisniji u večerašnjem meču Spartakov Aleksandar Vlahović duel je ocenio kao "muški", iako to rezultat ne govori, a kao najbolji segment njegove ekipe izdvojio je odbranu.

- "Ovo je bila izuzetno važna utakmica za nas, da nastavimo posle meča protiv Sloge sa dobrim igrama i pobedama. Meč nije bio nimalo lak, iako bi možda 28 poena razlike dovelo do drugačijeg zaključka. Igrali smo od prvog do poslednjeg minuta vrlo dobro u odbrani, ali smo podbacili u skokovima i to je ono na čemu moramo još da proradimo." - izjavio je Vlahović

Košarkaši Spartaka savladali Beovuk (99:71)

Drugom pobedom u nizu bio je zadovoljan i trener Dušan Alimpijević, ali ponajviše usponom forme i odgovornom i koncentrisanom igrom tokom čitavog meča.

- "U ovom meču želeli smo da potvrdimo ono što smo uradili u prošloj utakmici u Kraljevu, ono nije bila mala pobeda, a želeli smo da to učinimo i večeras u čemu smo i uspeli. Forma nam je u usponu, neke stvari su sistemski 'legle', a to smo oseili još prošle srede. Dve utakmice već igramo od prve do poslednje sekunde vrlo odgovorno, disciplinovano i precizno a to se na kraju krajeva prikazalo i kroz rezultat. " - rezimirao je Alimpijević

Trener Spartaka zahvalio se publici na podršci, iako je ona danas brojčano bila daleko ispod proseka, ali prilika za popravni već može da bude narednog vikenda protiv Borca.

- "Mislim da smo ovom pobedom i malo kupili publiku i voleli bismo da vidimo vidimo više gledalaca protiv Borca, protiv ekipe sa kojom želimo da se 'izmerimo' i koja je takođe jedan od sigurnih učesnika Superlige" - izjavio je Alimpijević

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4314
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.