Komentara: 6
Pregleda: 7987

Košarkaši Spartaka pozivaju publiku na premijeru nove sezone

07.10.2016. u 14:21h > 21:34
Izvor: Subotica.com
Uoči starta nove sezone MKK "Spartak" održao je konferenciju za medije na kojoj je rezimiran dosadašnji pripremni period i najavljene ambicije u društvu prvoligaša. Spartak prvenstvo otvara protiv Sloge u subotu od 19 časova u Hali sportova.
Košarkaši Spartaka pozivaju publiku na premijeru nove sezone

Košarkaški klub "Spartak" u novu sezonu ulazi sa ambicijama da se bori za Superligu, odnosno neko od četiri mesta koje vode u plejof i donose mečeve sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Mega Leksom i FMP-om.

Najavljujući start sezone i prvu utakmicu koja se igra sutra (subota) od 19 časova, javnosti su se obratili direktor Goran Banjanin, trener Dušan Alimpijević i košarkaš Predrag Prlja.

- Radujemo se početku nove sezone. Igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba sa nestrpljenjem očekuju prvi meč (sa Slogom). Pauzu između dve sezone iskoristili smo da vredno treniramo, dva meseca smo odlično radili, odigrali nekoliko pripremnih utakmica i sa određenim optimizmom očekujemo početak nove sezone. Idemo korak po korak, jedno je sigurno - nećemo vas razočarati! - rekao je Banjanin.

Direktor kluba je pozvao navijače i simpatizere Spartaka da i u ovoj sezoni pruže podršku ekipi, navodeći da će sezona biti teška i neizvesna, mnogo je konkurentnih timova i svaka podrška biće i više nego dobrodošla

- Osetili smo veliku podršku u ovih poslednjih nekoliko pripremnih mečeva i zaista bi nam bilo drago kada bi se to nastavilo i u budućnosti. U poslednje vreme imali smo mnogo pozitivnih komentara, mnogo nam ljudi prilaze, kažu da ovakvu energiju i zajedništvo nisu videli maltene od vremena Koturovića, Ivića i Benčića, tako da bih pozvao svu publiku da nas bodre i na svim narednim utakmicama. - izjavio je Banjanin

Prvotimac Spartaka Predrag Prlja istakao je da je pripremni period odlično urađen, te da ekipa potpuno spremno dočekuje novu sezonu.

- "Iza nas su dva meseca dobro odrađenih priprema, i kondiciono i taktičko-tehničkih. Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica sa kvalitetnim protivnicima. U ovim mečevima pokazali smo da takvim pristupom možemo da se nadamo dobrom plasmanu. Važno nam je da već od Sloge uđemo u seriju pobeda jer prvenstvo je dugo i biće sigurno uspona i padova." - zaključio je Prlja

Trener ekipe optimističan je pred novu sezonu, a svoj optimizam temelji na pripremnim mečevima i svemu onome što je ekipa pokazala u prethodnom periodu. Svestan da neće biti lako jer liga je dosta dobila na kvalitetu, Alimpijević takođe ocenjuje da treba ići korak po korak jer sezona je duga i nepredvidiva.

Košarkaši Spartaka pozivaju publiku na premijeru nove sezone

- "Raduje me što je publika pokazala veliko interesovanje za naše utakmice, to nam mnogo znači. To nam govori da se publici dopalo ono što smo pokazali u ovom predsezonskom delu i oseti se jedna vrlo lepa, pozitivna i optimistična atmosfera. Svesni smo da je pripremni period jedno, a takmičarski druga priča. Kao i uvek pred start sezone svima nama nepoznanice predstavljaju timovi jer se u prethodnom periodu mnogo toga promenilo u timovima Prve lige." - objašnjava Alimpijević

Alimpijević takođe smatra da je na osnovu dosadašnjih informacija evidentno da je liga značajno dobila na kvalitetu, po njegovim rečima 30-40 posto jača u odnosu na nekoliko godina unazad, te da ima barem 5-6 kandidata koji ozbiljno pretenduju na prva 4 mesta na kraju setone.

Licencirani igrači:

  • 1 Matić Stefan (Krilo) 196cm
  • 2 Jovišić Nebojša (Krilni centar) 201cm
  • 3 Popović Svetozar (Plej) 198cm
  • 4 Ljubenković Stefan (Krilo) 198cm
  • 5 Hristov Nikola (Bek) 190cm
  • 6 Prlja Predrag (Krilni centar) 205cm
  • 7 Nikolić Miloš (Plej) 186cm
  • 13 Miščević Nemanja (Krilni centar) 200cm
  • 17 Lučić Nikola (Krilni centar) 194cm
  • 18 Laketa Dejan (Centa 205cm
  • 20 Puljko Hrvoje (Bek) 193cm
  • 34 Kuridža Aleksa (Bek) 190cm
  • 45 Andrejević Stefan (Centar) 208cm

Pojačanje iz NCAA lige Deži Ibitaj još uvek nije dobio sve potrebne papire kako bi bio licenciran za takmičenje u KLS, ali u klubu veruju da će im se tamnoputi bek pridružiti u narednih nekoliko nedelja.

Igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba pozvali su sve kojima je košarka u srcu da već sutra (u 19 časova), na premijeri nove sezone protiv kraljevačke Sloge, dođu u Halu sportova, ulaz će biti besplatan, a podrška domaće publike od velikog značaja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7987

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.