Komentara: 2
Pregleda: 1831
Foto

Košarkaši Spartaka u subotu gostuju Konstantinu

24.03.2017. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka sutra u Nišu igraju vrlo važan meč, jedan u nizu, koji nosi veliki ulog. Pobeda donosi krupan iskorak ka Superligi, a poraz, o kojem ni ne razmišljaju, komplikuje situaciju u naredna četiri kola.
Košarkaši Spartaka u subotu gostuju Konstantinu

Uoči najave meča 22. kola Košarkaške lige Srbije koji "golubovi" igraju u subotu protiv Konstantina, javnosti su se obratili šef struke Dušan Alimpijević i prvotimac Miloš Nikolić.

Mladi 21-godišnji kapiten "golubova" smatra da je njegova ekipa po dosadašnjim rezultatima i pojedinačno kvalitetnija i favorit je za pobedu, ali da je teren jedino mesto za dokazivanje.

- U narednom duelu protiv Konstantina smatram da smo mi kvalitetnija ekipa, ali na nama je da to dokažemo na terenu. Dobro smo trenirali, analizirali smo pretnje sa njiihove strane i svesni smo da sve zavisi od nas, od energije koju pružimo, a ako to bude na nivou pobeda neće doći u pitanje. - rekao je Nikolić

Trener Spartak ne očekuje lak meč, bez obzira na veliku razliku u pozicijama na tabeli, ali isto tako veruje da kao i u svakom meču ove sezone sve zavisi od igre njegovih izabranika i energije koje iskažu u svakom pojedinačnom duelu.

- Za nas ova utakmica nosi veliki ulog, svesni smo šta nam ona donosi, pobeda nam praktično obezbeđuje sigurnu četvrtu poziciju pa samim time u ovaj meč nećemo ući ni sa promilom kalkulacije - istakao je Alimpijević i dodao da ekipa poslednjih nekoliko nedelja, uz sve probleme koji su ih pratili tokom cele sezone, odlično radi, zalaganje je na nivou, oseti se dobra energija i raspoloženje.

Košarkaši Spartaka u subotu gostuju Konstantinu

Što se tiče zdravstvenog biltena on je za sada sasvim povoljan. Osim Jelenića koji se očekuje da kroz par nedelja krene sa laganim treninzima (lom prsta leve šake), dok situacija sa Laketom nije ništa bolja i nažalost on je izgubljen do kraja sezone. Tresač je sanirao lakšu povredu i konkuriše za minute u Nišu.

- Imamo dosta sitnih povreda, neki igrači su prinuđeni da treniraju u nekom režimu poštede, ali bez obzira na sve igra se kolektivno i odgovorno. Zaista bi voleo da sav trud koji su uložili da bi se izborili sa ovim problemima, sami sebe nagrade i pretoče u veliki uspeh, plasman u Superligu - rekao je Alimpijević.

Do kraja prvoligaškog dela ostalo je da se odigra još 5 kola, a posle Niša Spartak dočekuje Borac i Napredak, dok je gost OKK Beogradu i Mladosti koja je praktično jedina ekipa koja može da ugrozi Spartakov plasman u Superligu. Subotičani su već duže vreme četvrti, imaju pobedu više od ekipe Mladosti i nadamo se da će njihov naredni duel definitivno prelomiti ovaj prvi deo takmičenja i odvesti "golubove" u ligu sa Crvenom zvezdom, Partizanom, FMP-om i Megaleksom.

Meč u Nišu igra se u subotu od 19,30 časova.

Izvor: Subotica.com
Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu Najava 22. kola KLS u kojem Spartak gostuje Konstantinu u Nišu
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1831

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.