Komentara: 5
Pregleda: 3012
Video
Foto

Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

20.11.2016. u 11:38h
Izvor: Subotica.com
U meču 7. kola Prve lige odigranom u Subotici košarkaši Spartaka savladali su odličnu ekipu Dunava rezultatom 93:74, čime su nastavili početak sezone iz snova koji im je obezbedio najvišu poziciju u rangiranju prvoligaša.
Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

Košarkaši Spartaka pružili su još jednu lepu partiju pred domaćom publikom i sasvim zasluženo savladali Dunav iz Starih Banovaca, iako je i na ovom meču viđen jedan period "tihog hoda", pogotovo u trećoj četvrtini, a koji gosti srećom nisu uspeli da iskoriste.

Mnogo izgubljenih lopti gostiju tokom čitavog meča delomično su plod agresivne odbrane Spartaka, kojem je ovaj segment igre postao praktično zaštitni znak, ali na ovom meču lepo se okazao i napad koji je bio blizu da upiše prvu "stotku" u sezoni, a tome je znatno pomogla dalekometna artiljerija i 12 ubačenih trojki iz 33 pokušaja.

Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

Spartak je bio bolji rival tokom čitavog meča, pogotovo je to bilo izraženo u drugoj četvrtini, ali u nastvaku meča i gosti su se konsolidovali, iskoristili povremene crne rupe u igri Spartaka da pritisnu i pokušaju da uvedu meč u rezultatski uzbudljiviju završnicu. Srećom Spartakove crne rupe nisu bie česte i nisu drugo trajale, ali treba istaći period iz treće deonice kada je Spartak imao +21, a par minuta kasnije ta prednost je bila prepolovljena. Ipak nije bilo panike, Spartak je igrao svoju igru i pokazao borbeni duh i pobednički mentalitet kako bi mirno priveli meč kraju, na kraju sa ubedljivih +19.

Odličnu partiju u sinoćnjoj pobedi pružio je trio Jovišić, Laketa i Hristov koji je tokom čitavog meča "terorisao" odbranu gostiju i čije su akcije često gromoglasno pozdravljane sa tribina. Ipak, kao "zvezdu večeri" treba istaći krilnog centra Spartaka Nebojšu Jovišića koji je za 30 minuta u provedenih i igri Dunavu ubacio 22 poena, imao 11 skokova, osvojio 5 lopti za svoj tim, tri puta blokirao i dva puta asistirao. Popović je zabeležio 11 asistencija.

Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

Nažalost loša vest za ekipu Dušana Alimpijevića je da barem u naredne tri nedelje neće moći da računaju na Puljka kojem su stigli rezultati magnetne rezonance koji su pokazali nezgodnu rupturu zadnje lože desne noge zbog koje će morati još koju nedelju da miruje, a već skoro mesec dana je van stroja. Tome treba dodati i da se nije u potpunosti oporavio ni amerikanac Ibitajo, koji je i ovaj meč presedeo na klupi.

Spartak - Dunav 93:74 (18:17, 23:12, 26:23, 26:22)

Spartak: Matić (5p, 2sk, 2as), Jovišić (22p, 11sk, 2as, 3bl), Popović (11p, 2sk, 11as), Ljubenković (5p, 2sk), Hristov (16p, 1sk, 1as), Prlja (2p, 2sk), Nikolić (6p, 3sk, 3as), Ibitajo,  Miščević (2p, 2sk),  Lučić, Laketa (16p, 3sk, 1as, 2bl), Andrejević (8p, 1sk, 1bl)

Nakon odigranog kompletnog 7. kola KLS je izašao sa statistikom najboljih pojedinaca kola, a među njima su se našli Popović sa 11 asistencija i Jovišić sa 5 osvojenih lopti, 11 skokova i odličnim učinkom u napadu (22 poena).


Po završetku meča trener ekipe Spartaka nije krio zadovoljstvo pobedom, ali je u isto vreme ukazao na mane svog tima koje srećom juče nisu kažnjene.

- "Pripremali smo se za ovu utakmicu jer smo znali da dolazi jedna borbena i kvalitetna ekipa. Uz svo dužno poštovanje prema protivniku, meni jako smeta primljenih 45 poena u drugom poluvremenu, što je pre svega posledica njihovog usporavanja našeg napada, a  to se kod nas prenelo na igru u odbrani. To je ono što ne mogu da shvatim jer kada igramo kući ne mogu da verujem da neko može da nam se igra sa glavom i da nam se samopouzdanje poljulja, a to se kasnije ocrta i u odbrani. To je sigurno i faktor iznenađenja na koji je računao gostujući trener i čime je i pogodio. Mi smo još jednom pokazali pobednički karakter i bez ikakvog straha kada protivnik ulazi u šansu da nam se približi. Moja glavna zamerka igračima je što nam je šest trojki ubacio jedan isti igrač, iako smo upozoravali na njegove šuterske kvalitete" - rekao je Dušan Alimpijević

Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

Gde je publika?

Iako Spartak igra i ostvaruje rezultate daleko bolje od prognoziranih, meč u Hali sportova je i u ovom kolu posmatrao prilično mali broj gledalaca. Tek tri stotine Subotičana bilo je svedok nove, šeste ovosezonske pobede "golubova".

Čini se da je subotička publika pružala veću podršku Spartaku prošle sezone kada se borio za opstanak u ligi, nego što je to sada slučaj, iako je to rano za reći, kada je na odličnom putu da završi među prve četiri ekipe čime će steći pravo da se sa Crvenom zvezdom, Partizanom, FMP-om i Megaleksom bori za titulu šampiona Srbije.

Košarkaši Spartaka i posle Dunava ostaju na čelu tabele

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3012

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.