Komentara: 0
Pregleda: 2592

Košarkaši Spartaka gostuju Vršcu u nedelju

23.02.2017. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nakon nastupa na završnici Kupa Radivoja Koraća prošle sedmice u Nišu svu pažnju preusmeravaju na takmičenju u KLS, odnosno borbu za Supeligu. Naredni protivnik je Vršac, meč se igra u nedelju u Vršcu, a duel će biti prenošen preko kanala ArenaSport 3.
Košarkaši Spartaka gostuju Vršcu u nedelju

Pred košarkašima Spartaka nailazi period teških utakmica, mečevi protiv konkurenata za Superligu, koja je sada postala glavni cilj sezone, iako su početkom iste razmišljanja i očekivanja bila nešto drugačija.

Posle nastupa na završnici Kupa Srbije u Nišu Subotičane u nareda četiri kola očekuje izuzetan težak raspored u kojem će boriti protiv dve ekipe koje bi da zauzmu Spartakovo mesto, plasman među prve 4 ekipe, kao i sa dve ekipe koje su već viđene kao sigurni učesnici Superlige. Posle gostovanja Vršcu (2) u Suboticu dolazi Tamiš (7), zatim sledi gostovanje Dunavu (6), a onda u Suboticu dolazi Dinamik (1).

Povodom predstojećeg duela u Vršcu organizovana je konferencija za novinare na kojoj su govorili trener Dušan Alimpijević i prvotimac Predrag Prlja. Očekivanja pred meč 18. kola prvi je izneo šef struke.

- Iza nas je Kup takmičenje, to je za nas bilo grubo suočavanje sa realnošću gde smo u odnosu na ABA-ligaše. Sada se u potpunosti okrećemo Superligi, verujem da su momci svesni prilike koja nam se ukazuje i da ćemo je iskoristiti. Očekuje nas težak raspored, protiv konkurenata za Superligu, dobra je stvar što imamo pobedu više u odnosu na njih, ali koja nije nikakav zalog za sigurno ostarenje cilja. - rekao je šef struke Subotičana

Košarkaši Spartaka gostuju Vršcu u nedelju

Govoreći o Vršcu Alimpijević je istakao da je to ekipa koja je sastavljena od izuzetnih pojedinaca, verovatno jedan od najjačih kolektiva u Prvoj ligi.

- U odnosu na prvi meč Vrščani su jači za odličnog Jeftića, jednog od najkvalitetnijih ako ne i najkvalitetniji centar. S obzirom da igramo na strani moraćemo da uložimo mnogo više napora da bismo ostvarili pobedu. - zaključio je Alimpijević

Tešku utakmicu na gostovanju u Vršcu očekuje i krilni centar Predrag Prlja. On smatra da je protivnik kvalitetniji, ali da puna koncentracija svih 40 minuta i poštovanje taktičkih zamisli može da donese povoljan rezultat.

- Na ekipu Vršca ne treba trošiti reči, to je jedna kvaliteta ekipa koja ima puno iskusnih i sjajnih igrača na svim pozicijama. Nama je vrlo važno da u taj meč uđemo maksimalno koncentrisano, idemo sa idejom da pobedimo, da odigramo maksimalno agresivno u odbrani - rekao je Prlja

Što se tiče zdravstvenog biltena, Jovišić se još uvek nije u potpunosti oporavio, dok je Tresač u međuvremenu zaradio lakšu povredu i još uvek nije izvesno da li će moći da pomogne saigračima u Vršcu.

Duel između Vršca i Spartaka igra se u nedelju od 19 časova, a prenosiće ga ArenaSport 3.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2592

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.