Komentara: 0
Pregleda: 4132
Foto

Košarka: Spartak savladao Segedin u humanitarnom meču

20.09.2018. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka i Segedina odigrali su sinoć u Hali sportova prijateljski duel, otvoren za javnost. "Golubovi" su u uzbudljivoj završnici pobedili sa 68:67. Sezona u KLS počinje 6. oktobra.
Košarka: Spartak savladao Segedin u humanitarnom meču

Iako se pripremaju od 6. avgusta, košarkaši Spartaka iza sebe nemaju mnogo utakmica za uigravanje, pogotvo ne u ovom sinoćnjem sastavu. Turnira odigranog za vikend u Mađarskoj, gde su Subotičani imali polovičan uspeh, novu priliku za uigravanje imali su sinoć protiv ekipe Segedina, koju predvodi naš trener Dušan Mandić.

Nažalost turnir koji su "golubovi" sasvim korektno odigrali ostaće u senci teže povrede kapitena Nikolića kojem je stradao lakat desne ruke i po prvim prognozama na oporavku i odmoru od lopte biće barem dva meseca, a svi u klubu se priželjkuju da će se Miloš vratiti što pre bude mogao.

Košarka: Spartak savladao Segedin u humanitarnom meču

Iako prijateljski dueli nikada ne mogu da daju pravu sliku stanja ekipe i njene mogućnosti, na jučerašnjem duelu prštalo je na sve strane, igrala se sasvim pristojna košarka uz dosta agresivnu odbranu, puno trčanja, ali i momenata koje idu uz pripremni period, tu pre svega mislimo na koncentraciju. Spartak je pobedio rezultatom 68:67 (16:17, 21:16, 15:21, 16:13), realizacijom u poslednjim sekundama napada.

Spartak ove sezone nastupaće sa nikad mlađim timom, tako su sinoć, pogotovo u završnici, dobili neki "golobradi" dečaci koji su iskoristili poverenje trenera i svim srčanim nastupima subotičkoj publici prikazali delić svog talenta.

Košarka: Spartak savladao Segedin u humanitarnom meču

Bez obzira na konačan ishod treneri obe ekipe istakle su da su zadovoljne izdanjem svojih ekipa, ističući da će u narednim nedeljama pokušati da što više uklope igrače i uigraju za prvenstvene izazove u borbi za bodove i nacionalne trofeje.

BEZ MIŠČEVIĆA I NIKOLIĆA U NAREDNA DVA MESECA - Nezgodna povreda lakta na turniru u Mađarskoj udaljiće Miloša Nikolića sa terena barem dva meseca, a stanje sa Nemanjom Miščevićem je još neizvesnije. Klub čini sve da pomogne igračima što pre zaleče povrede, ali izvesno je da naeće moći da računa na njih za prva dva meseca u novoj sezoni.

Do kraja nedelje Spartak će odigrati još jedan pripremni duel protiv Vrbasa u Subotici (petak, 18,40h), a zatim naredni vikend sledi turnir u Osijeku.

Sinoćnji meč je bio svojevrsna promocija tima za predstojeću sezonu, iako trener Slobodan Ljubotina napominje da nisu završili sa angažovanjem igrača, međutim susret je bio i prilika da se promoviše Udruženje "Plavo srce 024" koje se bavi prevencijom, edukacijom, poboljšanjem položaja i kvaliteta života roditelja, dece i omladine obolelih od dijabetes melitusa, tip 1.

- Zahvalio bih se publici što se odazvala u ovolikom broju da podrži ovu humanitarnu utakmicu, a pre svega želeo bih da izrazim zahvalnost košarkaškim klubovima Spartak i Segedin koji su se priključili u ovu našu kampanju "Život sa manje bola". Ovo je samo početak naših aktivnosti u Subotici jer već 14. novembru organizovaćemo veliki humanitarni koncert u Hali sportova. Zahvaljujem se svima koji su dali priloge ili na bilo koji način pomogli da ovim našim "slatkišima", kako ih mi od milošte zovemo, olakšaju život i borbu sa trenutno neizlečivom bolesti kao što je dijabetes. - rekao je Nebojša Bulatović, predsednik Udruženja "Plavo srce 024".

Košarka: Spartak savladao Segedin u humanitarnom meču

Udruženje "Plavo srce 024" trenutno okuplja oko 120 dece, a ovim akcijama iz udruženja žele da sakupe sredstva za kupovinu senzora za kontinuirano merenje šećera.

- U pitanju je nova tehnologija koja značajno pomaže dijabetičarima, na našem tržištu još uvek nije prisutna, dok je na zapadu već uveliko u upotrebi. Cilj senzora je da poštedi decu svakodnevnog "bockanja" pri merenju šećera, ugradi se podkožno na nadlakticu i ima čitač sa koim možete koliko god puta želite da merite šećer tokom dana. - rekao je Bulatović

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin Košarka: Spartak - Segedin
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4132

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.