Komentara: 3
Pregleda: 2652
Video
Foto

Košarka: Spartak savladao Beovuk (81:76)

11.02.2018. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka savladali su sinoć Beovuk i tako prekinuli negativan niz od osam poraza. Sasvim korektnih 25 minuta ispostavilo se bilo je dovoljno da se ostvari pobeda, iako se protivnik pokazao kao izuzetno žilav i takmičarski raspoložen.
Košarka: Spartak savladao Beovuk (81:76)

U poslednjih nekoliko susreta Spartak je imao slab start meča, neretko već u prvih 10 minuta lošom odbranom sam sebi komplikovao dalji tok meča. Sinoć je bila druga priča, čvrst i agilan Spartak, jednako koncentrisan i u odbrani i u napadu, preuzima vođstvo i praktično ga čuva do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Povratak Tanaskovića u redove subotičkih "plavo-belih" bez sumnje je imao velikog uticaja u igri Spartaka. Njegove atletske predispozicije, skočnost, eksplozivnost, ali neosporivo košarkaško znanje koje je pokazao i u svom prvom boravku u Spartaku, u prvih 10 kola KLS. Pojačana takvim igračem ekipa je delovala mnogo sigurnija, kompaktnija, ali odlučnija što je svakako i uticalo na povoljan tok meča, na kraju i konačan epilog meča.

Košarka: Spartak savladao Beovuk (81:76)

Do sredine treće četvrtine moglo bi se reći da je Spartak apsolutno kontrolisao utakmicu. Uz prednost od 15 poena, sigurnu igru pre svega u napadu, puno trčanja i odličnog pokrivanja Spartak je počeo da liči na sebe iz uvodnih 6-7 kola sezone, međutim što zbog požrtvovanosti gostiju, što zbog brzopletosti u napadu ta značajna prednost počela se topiti. Gosti su kao u transu redali trojke, Spartak nije uspeo na vreme da zaustavi tu njihovu ambiciju pa su u poslednju deonicu umesto sa sigurnom distancom Spartaka ušlo sa puno zebnje i neizvesnost oko toga ko će se na kraju radovati.

Košarka: Spartak savladao Beovuk (81:76)

Gosti iz Zemuna osim što su bili prilično precizni kada im se pružala prilika napravili su previše tehničkih grešaka (koraka) i tako pružali Spartaku da ima bonus napade, učini nešto više, ali to isti nije baš najbolje iskoristio.

Ipak, u poslednja tri minuta Spartak je ušao sa 8 poena prednosti, Beovuk se nije predavao, žurili su, pouzdali se u preciznost izvan reketa, ali srećom Subotičani su uspeli da se odbrane i sačuvaju pobedu u svojim rukama.

Košarka: Spartak savladao Beovuk (81:76)

Spartak - Beovuk 81:76 (21:19, 20:16, 15:21, 25:20)

Spartak: Jovanović 5, Gazibegović S., Nikolić 13 (8as), Pejić 18, Lučić 5, Tanasković 12 (14sk), Kojović 5, Sladoje 15 (8sk), Gazibegović V., Šajin 8, Kuridža, Barna.

Beovuk 72: Jevđenić, Dragović, Marjanović, Musić 23, Nerandžić 14, Grušanović 2, Vojinović, Čamović, Maksimović 14, Bezbradica 10, Vučičević 13.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS) Košarka: Spartak - Beovuk 72 (18. kolo KLS)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2652

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.