Komentara: 27
Pregleda: 1719

Košarka: Spartak poražen od Tamiša u Pančevu (104:74)

04.02.2018. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka upisali su još jedan ubedljiv poraz, ovaj put na gostovanju u Pančevu. "Golubovi" su izgubili meč sa 30 poena, u susretu na kojem su drugi put za redom za prvih 20 minuta primili skoro 60 poena.
Košarka: Spartak poražen od Tamiša u Pančevu (104:74)

Još jedna defnazivno očajna predstava subotičkog prvoligaša koji nije uspeo ni u jednom trenutku da parira odličnom Tamišu. Tim Draguljuba Vidačića i na ovom meču nije nastupio kompletan, ali to svakako ne opravdava loše defanzivno veče.

Već na polovini prve četvrtine domaći su imali +13, Spartak se mučio u napadu, a odbrana je još jednom izneverila očekivanja i već u ranoj fazi meča odmogućila protivniku da se značajno odlepi. Vrlo slično se nastavilo u drugoj deonici, s tim da je odbrana Spartaka zaigrala nešto bolje, popravila se igra i u napadu, ali Tamiš je vešto čuvao stečenu prednost, čak je i ojačao za +18 na poluvremenu, u kojem je Spartak ponovo primio preko 50 poena (58:40).

U narednih 20 minuta Spartaku je bilo preostalo jedino da juri veliki zaostatak, ali spreman je bio Tamiš da odgovori na takve nalete, u jednom momentu treće četvrtine otišli su na +35 (82:47) i tada je bilo i više nego jasno da Spartaku ostaje jedino da pokuša da "upristoji" poraz jer ovde šanse za preokret više nije bilo.

Iako su imali odličnu situaciju ispred sebe igrači Tamiša odigrali su maksimalno do kraja. U poslednjih 10 minuta Spartak je pokušavao da spusti ispod 3 poena, uspelo je to na kratko, ali na kraju nisu uspeli da izbegnu ubedljiv poraz, osmi u nizu.

Trener Tamiša imao je mnogo više raspoloženih igrača, od dvanaest igrača koji su ulazili u igru, samo jedan je igrao minimalno 7 minuta i samo jedan se nije uspeo upisati u listu strelaca. Spartak sa skraćenom rotacijom nije mogao mnogo da eksperimentiše, a uz to samo su tri igrača vukla ekipu, dok je kod domaće ekipe taj broj bio znatno veći.

Na ovom meču nisu igrali ni Miščević ni Hristov koji se oporavljaju od povreda, dok se Kojović vratio na parket, odigrao petnaestak minuta, ali videlo se u njegovoj igri da mu fali mečeva, te će se od njega očeivati više u nekim narednim mečevima.

Tamiš - Spartak 104:74 (33:19, 25:21, 29:15, 17:19)

Tamiš: Đorđević 8, Ilkić 14, Langurić 2, Kanjevac, Balović 9, Vitković 23, Raičević 10, Smiljanić 18, Savić 9, Knežević 4, Mitrović 5, Radenković 2

Spartak: Jovanović 2, Gazibegović S., Nikolić 18, Pejić 17, Lučić 9, Kojović, Sladoje 2, Gazibegović V.,Kurdža, Šajin 18, Barna 8

U narednom kolu Spartak dočekuje Beovuk.

Tabela posle nekompletnog 17. kola

Košarka: Spartak poražen od Tamiša u Pančevu (104:74)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 1719

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.