Komentara: 15
Pregleda: 5789
Foto

Konstituisano Hrvatsko nacionalno vijeće

17.11.2014. u 21:47h
Izvor: Subotica.com
I pored kratkih razmirica, u Plavoj sali Gradske kuće konstituisano je Hrvatsko nacionalno vijeće, na čijem će čelu i u naredne četiri godine biti Slaven Bačić.
Konstituisano Hrvatsko nacionalno vijeće

U samom Vijeću se nije puno toga promenilo jer će ga i u narednom periodu voditi ista politička opcija – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini sa brojnim hrvatskim udruženjima.

- Delovaćemo po istom programu i nastavićemo ono što smo započeli i trudićemo se da ono što nije valjalo ispravimo – istakao je Slaven Bačić.

– Nastojaćemo da poboljšamo komunikaciju sa pripadnicima hrvatske nacionalne zajednice, na boljem organizovanju Vijeća, da više angažujemo rad odbora, nismo uspeli da do kraja rešimo pitanje udžbenika, rešili smo taj problem za osnovnu, ali ne i za srednju školu.

Predsednika Izvršnog odbora izabran je Darko Sarić Lukendić, što je bio i u prošlom mandatu, Anđela Horvat, biće i ubuduće na čelu odbora za obrazovanje, a sekretar Ankica Lukić Mandić. Izabrani su i dopredsednici za Srem,Podunavlje, Sombor i Suboticu.

- Zbog hitnosti izabrali smo i Odbor za propise, jer imamo zakonsku obavezu da u roku od 20 dana uskladimo statut sa Zakonom o nasionalnim savetima, kao i Odbor za priznanja, jer smo raspisali javni poziv za priznanja u hrvatskoj zajednici koje je 15.12. – dodao je Bačić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5789
Povezane vesti
Povezane teme
hrvatska zajednica hrvatsko nacionalno veće nacionalni saveti slaven bačić izbori za nacionalne savete nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.