• Pregleda: 4959

Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

Bunjevački nacionalni savet održao je u subotu konstitutivnu sednicu, na kojoj je za novu-staru predsednicu izabrana dr Suzana Kujundžić Ostojić, dok je Mirko Bajić izabran za predsednika Izvršnog odbora BNS.
Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

U Bunjevačkoj matici juče je konstituisan novi Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine (BNS). Jednoglasnom odlukom osamanaest članova novog saziva BNS odlučeno je da će i u naredne četiri godine Savet voditi dr Suzana Kujundžić Ostojić.

- Razgovori, dogovori i usaglašavanja su osnov svega što se radi u Savetu. Ni u okviru jedne liste nema istomišljenja, različito vidimo određene stvari, ali u ovom trenutku uspeli smo da se dogovorimo oko svih spornih i nespornih pitanja iz razloga što bi bilo jako loše i kontraproduktivno da se nadglasavamo, pa da naredne četiri godine izgubimo u raspravama. Nismo tu zbog toga. Ovom prilikom su sve odluke donete jednoglasno, međutim neće to uvek biti tako, biće i rasprave, tako i treba, ali moramo zajednički raditi na stvarima koje nas očekuju. - rekla je Kujundžić Ostojić.

Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica BNS

Za zamenika predsednice Saveta izabran je prim. dr Vlado Babić sa liste 2 "Bunjevačko kolo" iz Sombora, potpredsednici su Nikola Babić i Veljko Vojnić ("Bunjevci zajedno"), odnosno Dejan Parčetić ("Bunjevačko kolo", Sombor).

- Mirko i ja samo u petak veče seli, usaglasili stavove i hoćemo da radimo na zajedništvu jer i ovako nas je malo, a ako se raziđemo tek onda nas neće biti. - rekao je Vlado Babić.

prim. dr Vlado Babić, zamenik predsednice BNS

Predsednik Bunjevačke matice, Veljko Vojnić, zadovoljan je što je pronađen zajednički jezik.

- Dogovor koji je postignut mogu da kažem da je zaista značajan, istorijski, i drago mi je da je Matica posredovala, iako je nepolitički organ, u svim tim pregovorima da dođe do zajedničkog jezika između liste broj 1 i liste broj 2 - poručio je Veljko Vojnić.

Za novog predsednika Izvršnog odbora BNS izabran je Mirko Bajić. On smatra da će novoizabrano rukovodstvo nastaviti raditi u interesu Bunjevaca.

- Oni koje mi predstavljamo mogu biti sigurni da ćemo ih predstavljati na pravi način, kao što smo nadam se činili i dosad, i da ćemo donositi ispravne odluke. - kratko je poručio Bajić.

Članovi IO BNS biće Sandra Iršević, Nikola Žuljević, Branko Pokornić i Tihomir Vrbanović.

Kako je najavljeno, sledeća sednica BNS održaće se u Somboru.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

15
4554 Odgovori
Ко је човек (поп) на слици у позадини на првој фотографији горе где су сви заједно, да ли неко зна?
Daddy
@4554

Ko si ti?
Realan, antisistem Odgovori
Lepa družina "bunjevačka".
Daddy
Druzina bunjevacka jeste lipa!

Neg, ti joj ne pripadas.
COA Odgovori
Bravo za Mirka naseg vrhovnog vodju!
Nedim Odgovori
Možda je kardinal Bozanić ili Blaško Rajić
sa majura
ne bi oni Bozanića stavili na zid
buna Odgovori
Zar je moguće da mi Bunjevci nemamo mlađe i obrazovanije kadrove koji nisu politički obojeni? Zar se uvek ista lica pojavljuju?
Daddy
@BUNA

"obrazovanije"? Od koga? Suzane? Mirka?

"mladje"? Od koga? Suzane? Mirka?

Al si providan!

Dosli ste ode lajat a toliko ste Bunjevci i bliski svom narodu da ne znate ni ko je na slici?

Nek se znade da Bunjuevac zivi!
Luka
Mladi znaju šta su i ko su, a ove će vrime prigazit... Geni kameni!
sa majura
@luka
slažem se....geni kameni
Gaćanin Odgovori
Skoro sa sigurnošću mogu reći da je na slici Ivan Antunović.
Daddy Odgovori
Sto su lepi ljudi svi, nasmejani.

Hvala vam mnogo! Ponosni smo na vas!

Sloga je dolina srece, a Bunjevci, njeno cvece!
joso Odgovori
Zašto ovi redovito poberu mnogo više minusa nego pluseva?Pitam se....
Ante Odgovori
Minusi se me dobijaju zbog Mirka ili Suzane, nego zbog takvih kao što je Veljko. Nekad je crnogorac, nekad bunjo, a nekad nešto drugo što zatreba. Sramota za častan skup.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.