Komentara: 15
Pregleda: 6065

Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

02.12.2018. u 10:20h
Izvor: Subotica.com
Bunjevački nacionalni savet održao je u subotu konstitutivnu sednicu, na kojoj je za novu-staru predsednicu izabrana dr Suzana Kujundžić Ostojić, dok je Mirko Bajić izabran za predsednika Izvršnog odbora BNS.
Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

U Bunjevačkoj matici juče je konstituisan novi Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine (BNS). Jednoglasnom odlukom osamanaest članova novog saziva BNS odlučeno je da će i u naredne četiri godine Savet voditi dr Suzana Kujundžić Ostojić.

- Razgovori, dogovori i usaglašavanja su osnov svega što se radi u Savetu. Ni u okviru jedne liste nema istomišljenja, različito vidimo određene stvari, ali u ovom trenutku uspeli smo da se dogovorimo oko svih spornih i nespornih pitanja iz razloga što bi bilo jako loše i kontraproduktivno da se nadglasavamo, pa da naredne četiri godine izgubimo u raspravama. Nismo tu zbog toga. Ovom prilikom su sve odluke donete jednoglasno, međutim neće to uvek biti tako, biće i rasprave, tako i treba, ali moramo zajednički raditi na stvarima koje nas očekuju. - rekla je Kujundžić Ostojić.

Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica BNS

Za zamenika predsednice Saveta izabran je prim. dr Vlado Babić sa liste 2 "Bunjevačko kolo" iz Sombora, potpredsednici su Nikola Babić i Veljko Vojnić ("Bunjevci zajedno"), odnosno Dejan Parčetić ("Bunjevačko kolo", Sombor).

- Mirko i ja samo u petak veče seli, usaglasili stavove i hoćemo da radimo na zajedništvu jer i ovako nas je malo, a ako se raziđemo tek onda nas neće biti. - rekao je Vlado Babić.

Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

prim. dr Vlado Babić, zamenik predsednice BNS

Predsednik Bunjevačke matice, Veljko Vojnić, zadovoljan je što je pronađen zajednički jezik.

- Dogovor koji je postignut mogu da kažem da je zaista značajan, istorijski, i drago mi je da je Matica posredovala, iako je nepolitički organ, u svim tim pregovorima da dođe do zajedničkog jezika između liste broj 1 i liste broj 2 - poručio je Veljko Vojnić.

Konstituisan Bunjevački nacionalni savet

Za novog predsednika Izvršnog odbora BNS izabran je Mirko Bajić. On smatra da će novoizabrano rukovodstvo nastaviti raditi u interesu Bunjevaca.

- Oni koje mi predstavljamo mogu biti sigurni da ćemo ih predstavljati na pravi način, kao što smo nadam se činili i dosad, i da ćemo donositi ispravne odluke. - kratko je poručio Bajić.

Članovi IO BNS biće Sandra Iršević, Nikola Žuljević, Branko Pokornić i Tihomir Vrbanović.

Kako je najavljeno, sledeća sednica BNS održaće se u Somboru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 6065
Povezane teme

bunjevci

mirko bajić

veljko vojnić

suzana kujundžić ostojić

bunjevački nacionalni savet

bunjevačka matica

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.