Komentara: 0
Pregleda: 2425
Foto

Konjički sport: Srpski kasački derbi u nedelju na Gradskom hipodromu

19.08.2021. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
Pred ljubiteljima kasačkih nadmetanja je uzbudljiv vikend. U nedelju će na Gradskom hipodromu biti održan "94. Srpski kasački derbi", glavna trka 7. trkačkog dana u sezoni koju organizuje KK "Bačka". Program počinje u 13 časova, a centralna trka dana od 18:30 časova.
Konjički sport: Srpski kasački derbi u nedelju na Gradskom hipodromu

SVEČANO U ČAST 100 GODINA - Vek postojanja Kluba prigodno će biti obeležen večeras u prisustvu svih onih koji su utkali sebe u istoriju ovog sportskog kolektiva. Na svečanosti će biti prikazan film posvećen velikom jubileju. Kako tradicija nalaže svake godine, a posebno ove "okrugle", biće dodeljena priznanja i zahvalnice onima koji su obeležili prethodnu sezonu, a posebno onima koji su imali velike zasluge za dosadašnji uspešan rad kluba.

Za nedeljni program organizatori su spremili 10 trka, među njima i trka poni konjića u kojoj učestvuju mlade nade konjičkog sporta - deca do 15 godina. Trkački program zvanično poćinje u 13 časova, a glavna trka "Srpski kasački derbi" zakazana je za 17,30 časova. U programu će, kao i ranijih godina, učestvovati i jahači Ergele "Kelebija"

- Za nedelju, 7. trkački dan, obezbedili smo bogat program, u skladu sa tradicijom. Nadamo se lepom vremenu i odličnim uslovima za održavanje trka - najavio je Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka". - Naš klub ima dugu tradiciju održavanja Srpskog kasačkog derbija, to je velika čast i obaveza za nas, ali zato smo veliki klub u ovom sportu. Organizacija je zahtevna, ali ove godine uz sve izazove realizovaćemo je u znaku velikog jubileja kluba.

Konjički sport: Srpski kasački derbi u nedelju na Gradskom hipodromu

TRKA POVODOM 100 GODINA KLUBA - Uoči glavne trke dana (SKD) koja počinje u 18,30 časova, održaće se trka "100 godina KK Bačka" (17h), nakon čega sledi svečano predstavljanje učesnika Derbija (17,30h).

Branko Skenderović iz štale "Animal trade" pokušaće četvrtu godinu u nizu da za ovu štalu obezbedi šampionski pehar u prestižnom Srpskom kasačkom derbiju, međutim konkurencija je zaista kvalitetna i odlučivaće nijanse.

- Ove godine imamo dva izuzetno dobra grla iz naše štale i ukupno šest dobrih grla koji su svi po dosadašnjim rezultatima pretendenti na prvo mesto. Grlo koje ja teram je "Herkul de Sajan" dobilo je najveći klasik, trogodačko prvenstvo i ove godine Probni derbi. Drugo grlo iz naše štale je "Sara von" i ona takođe pretenduje za najviši plasman - objašnjava Skenderović - Među favoritima su još grla "Armani Marco", "Madona" i "Play the game" koji su po rezultataima zaslužili taj epitet.

Skenderović je istakao značaj trke "Srpski kasački derbi" kao jedne od najprestizžnijih u srpskom konjičkom sportu.

- Ovo je najvažnija trka u godini, ne može da se poredi ni sa jednom drugom. Konj koji trči tu trku ima samo jednu priliku i tu nema popravnog. Imao sam tu čast da je dobijem i kao vlasnik i kao trener i kao vozač - kaže Skenderović koji će u nedelju biti za sulkama grla "Herkul de Sajan".

Dodatak: 7. trkački dan u organizaciji KK "Bačka"

Izvor: Subotica.com
Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka" Najava 94. Srpskog kasačkog derbija i 7. trkačkog dana u sezoni KK "Bačka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2425

Povezane vesti

Povezane teme

subotički hipodrom

konjički klub bačka

konjički sport

srpski kasački derbi

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.