Komentara: 0
Pregleda: 4251
Foto

Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanja

20.08.2021. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Konjički klub “Bačka” sinoć je svečano obeležio vek postojanja uz prisustvo onih koji su utkali sebe u istoriju ovog sportskog kolektiva. Nakon prikazanog filma posvećenog velikom jubileju i podsećanja na zaslužne ljude, dodeljena su priznanja i zahvalnice svima koji su doprineli uspešnom radu Kluba.
Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanja

U prijatnoj atmosferi restorana vile "Majur", pred velikim brojem zvanica, uz pesmu Zvonka Bogdana, sinoć je obeleženo prvih 100 godina Konjičkog kluba "Bačka". Veliki jubilej obeležen je prigodnim programom.

Na početku druženja predsednik KK “Bačka” Miodrag Zagorac pozdravio je prisutne.

- Drago mi je da smo se okupili na ovako velikom jubileju, kao i što smo imali prilike da ga obeležimo kako to dolikuje. Čast nam je voditi ovaj klub ali važno je istaći da iza ovog kluba stoje brojni zaslužni ljudi koji su ovaj klub učinili velikim i značajnim u srpskom konjičkom sportu. Zahvalni smo njima, a nama ostaje da nastavimo i unapredimo koliko je to moguće. Svi vi ste deo ovog uspeha i ovih 100 godina Kluba - rekao je Zagorac.

Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanjaNakon emitovanja dokumentarca koji je u kratkim crtama sumirao najznačajnije momente tokom veka postojanja kluba, Zagorac je uručio priznanja brojnim porodicama iz Subotice i okoline koje tradicionalno doprinose razvoju konjičkog sporta na severu Bačke, predstavnicima ovog sporta iz Sombora i Slovenije, sponzorima i medijskim kućama.

Priznanje i zahvalnicu za podršku Grada Subotice u radu kluba primio je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Okupili smo se u ovom prelepom ambijentu da obeležimo jedna veliki i važan jubilej. Velika ljubav prema konjima i veština njihovog uzgajanja je nešto po čemu se mi Subotičani dičimo. Velika je uloga ove plemenite životinje u istoriji ovoga grada. O tome svedoče brojne pločice koje krase unutrašnjost naše Gradske kuće i na kojima je opisana njihova uliga u razvoju ovoga grada - poručio je gradonačelnik Bakić. - Podržavamo i nastavićemo da podržavamo KK "Bačka" i sve one koji sa velikom ljubavlju prilaze ovom sportu i imaju lična materijelna žrtvovanja, kao i sve one koji su sačuvali tradiciju konjičkog sporta i veštine koje krase taj sport.

Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanjaBakić je naglasio da je opšte poznato da subotički hipodrom ima svoju tradiciju i da je uvek bio jedan od najlepših i najvećih u Srbiji, kao i da zahvaljujući aktuelnom rukovodstvu i prijateljima Kluba, ali i onima pre njih, ta tradicija je održana.

- Topot kopita i zvuci fijakera je nešto na čega smo svi ponosni i naša je zajednička obaveza da to održimo i da to još dugo odjekuje vojvođanskom ravnicom - zaključio je Bakić.

Nakon svečanog programa na red je došao zabavni, a koga bolje u ovom društvu za poželeti nego velikog ljubitelja konja, svojevremeno i ljutog takmičara na sulkama - Zvonka Bogdana.

Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanja

Konjički klub "Bačka" svečano obeležio vek postojanjaU nedelju, 22. avgusta, na Gradskom hipodromu održaće se 7. trkački dan u sezoni koju organizuje "slavljenik", a glavna trka je prestižni "94. Srpski kasački derbi". Više o ovome u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka" Svečanost povodom 100 godina Konjičkog kluba "Bačka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4251

Povezana vest

Povezane teme

konjički klub bačka

stevan bakić

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.