Komentara: 2
Pregleda: 5027

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora u četvrtak na Gradskom trgu

29.08.2023. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora u četvrtak na Gradskom trgu

Kako smo već navikli u svečanim prilikama, Subotički simfonijski orkestar i ove godine prirediće koncert povodom Dana grada. U četvrtak, 31. avgusta u 21h, na Trgu slobode, publika će imati priliku da uživa u delima klasične muzike kada će uz simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića,  nastupiti i solisti, tri tenora, Marko Živković, Ermin Ašćerić  i Stevan Karanac

- Drago mi je da u godini kada obeležavamo deceniju postojanja i uspešnog rada, Subotički simfonijski orkestar može da pokaže  i dokaže svoje domete. Trudili smo se da u ovoj svečanoj prilici i repertoar bude takav, pa će publika čuti trojicu izuzetnih solista  koji će izvoditi poznate arije iz opera Donicetija, Verdija, Pučinija  - poručio je umetnički direktor, Miloš Nikolić.

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora u četvrtak na Gradskom trguOsnovan pre deset godina, Subotički simfonijski orkestar je brzo stekao reputaciju izvanrednog izvođača klasične muzike i redovno je dokazuje koncertima koje priređuje. Jedinstvenu dimenziju ovom  koncertu daće solisti koji će svojim izrazom i interpretacijom preneti emocionalnu dubinu kompozicija velikih majstora italijanske opere. Institucija tri tenora je svetski poznata, pa je i Subotički simfonijski orkestar to prepoznao. Nema onoga ko nije čuo za Pavarotija, Karerasa i Dominga, pa su nam dobro znane najavljene kompozicije koje će ovoga puta izvoditi naša tri tenora... 

Stevan Karanac je osnovne i master studije završio na katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Mijailovića, gde je i doktorant. Bogatu koncertnu aktivnost beleži uz značajne dirigente i ansamble, a ostvario je više od trideset solističkih rola u teatrima u Srbiji i Evropi. 

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra i tri tenora u četvrtak na Gradskom trguMarko Živković, osnovne i master studije je takođe završio kod istog profesora Nikole Mijailovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Osvajao je nagrade na brojnim takmičenjima u Srbiji i u regionu. Od 2014. godine nastupa kao solista u Narodnom pozorištu u Beogradu, Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu i Madlenijanumu.

Najmlađi među njima, Ermin Ašćerić, studije je završio kod profesorke Ljiljane Lišković na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a osvajao je značajna priznanja na velikim takmičenjima.

Sudeći po programu, zanimljivim aranžmanima i vrsnim izvođačima, očekuje nas nezaboravno putovanje kroz različite emocije – od strasti do tuge, od radosti do melanholije.

- Zato nemojte propustiti priliku, dođite u četvrtak od 21h  na Gradski trg, jer će nas Subotički simfonijski orkestar, zajedno sa  izvanrednim tenorima, provesti kroz svet klasične muzike i tako obeležiti Dan grada. Pozivamo vas da budete deo slavlja i izraza dubokog poštovanja prema klasičnoj muzici i Gradu Subotici - zaključuje sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 5027

Povezana vest

Povezane teme

dan grada

miloš nikolić

koncert klasične muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.