• Pregleda: 2091

Koncert Jadranke Jovanović u Velikoj većnici

U Velikoj većnici Gradske kuće, u sredu u 19 časova, koncert "Letnja serenada" održaće operska diva Jadranka Jovanović.
Koncert Jadranke Jovanović u Velikoj većnici

Primadoni, iza koje je više od dve hiljade nastupa i više od 70 uloga na sceni će se pridružiti maturanti Srednje muzičke škole iz Subotice - sopran Čuzdi Ester iz klase Tamare Marković i bariton Borbelj Jancint iz klade Eve Herodek uz klavirsku pratnju Kristine Mate .

- Ideja naše svetski poznate umetnice je da se napravi spoj generacija i da akcenat bude na mladim umetnicima, te samim tim koncert ima posebnu poruku a to je podrška uspešnim mladim ljudima u onome što rade i priznanje rezultate koje su postigli - istakla je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.  - Gradu Subotici je bila čast da podrži ovakvu njenu ideju.

Učenici koji će nastupiti sa Jadrankom Jovanović su dobitnici brojnih priznanja na republičkom i međunarodnom nivou.

- Oni će zajedno izvoditi arije Rosinija, Žorž Bizea, Donicetija, biće napolitanskih pesama, srpske  muzike, muzike sa Islanda, arije  iz mjuzikla, ali i muzičkih iznenađenja - najavljuje Dragana Nikolić, direktorka Muzičke škole. - Drago nam je da je umetnica takvog renomea izrazila želju da joj učenici naše škole budu gosti koncerta, naročito u godini kada obeležavamo 150 godina rada.

Koncert organizuje Grad Subotica a ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Petar Odgovori
Sjajan dogadjaj za nas, ljubitelje klasicne muzike. Takodje, ovakav koncert predstavlja veliko i znacajno iskustvo za mlade muzicare.
ffilozoff
Ko placa Jadranku-grad ? ILi od ulaznica ? Inace,ona je i poslanik sns-ovaca....Kulturu podrzvam !
Gocs Odgovori
Divnooooo! Bas se radujem;)
Slika Odgovori
Jadranka, dobrodošla
Nedim Odgovori
Jadranka Jovanović je imala svoj Novogodišnji koncert u Subotici 1998 godine,tri dana je bila ovde.Ona je mezzo sopran koja uglavnom peva uloge Karmen,Amneris u "Aidi",španske autore -vokalni lid,nešto su slabiji nastupi u Beogradu jer imate mnogo pevača a scenu dele tri ansambla.Mi u Subotici u Muzičkoj školi imamo odličnu pevačicu i pedagoga Tamaru Marković,mezzo sopran koja ima zavidnu karijeru više u inostranstvu nego kod nas.Da biste bili angažovani u inostranstvu morate imati dobrog impresaria ili agenta koji će naći uloge za vas,naravno vi agenta plaćate.
Nemanja Odgovori
Nikad cuo za doticnu gospodju....
DRAPO
Pametnije ti je da ćutiš !!!
zoltron Odgovori
Mora angazman u stranci da se naplati
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.