• Pregleda: 2556

Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

Operska diva Jadranka Jovanović održala je koncert u Velikoj većnici Gradske kuće na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Muzičke škole sa ciljem da pruži podršku mladim muzičkim talentima.
Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

Operska diva Jadranka Jovanović, primadona svetskog ugleda i raskošnog glasa koja je, u više od 70 uloga, imala oko 2000 nastupa na scenama širom sveta, održala je u Velikoj većnici Gradske kuće koncert "Letnja serenada" na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Srednje muzičke škole iz Subotice - sopranom Esterom Čuzdi iz klase Tamare Marković i baritonom Jancitom Borbeljom iz klase Eve Herodek, a uz klavirsku pratnju Kristine Mate.

- Večeras sam posebno radosna iz mnogo razloga. Ne samo što, posle dugo vremena, nastupam na jednom solističkom koncertu u Subotici već i što je, sa svih strana, stizala podrška za ovu moju ideju, a to je da predstavim i podržim mlade umetnike, talentovane, uspešne - izjavila je Jovanović uoči koncerta.

Direktorka Muzičke škole, Dragana Nikolić, izrazila je zadovoljstvo zbog podrške koju su maturanti dobili od Jadranke Jovanović.

- Mnogo nam je drago i važno što je u Suboticu došla takva operska diva da bi nastupila sa našim maturantima. Ona je pevačica koja na sceni traje veoma dugo. Imala je koncerte od "Karnegi hola" do "Milanske skale", što govori o tome da je velika svetska umetnica - rekla je Nikolić.

Primadona Jadranka Jovanović je na koncertu "Letnja serenada", koji je organizovao Grad Subotica uz besplatan ulaz, sa maturantima Muzičke škole premijerno izvela delo autora sa Islanda, arije Rosinija, Žorža Bizea, Donicetija, srpske i napolitanske pesme…

Ovim nastupom je velika operska diva pružila podršku mladim talentima, a koncert, koji je kruna obeležavanja 150 godina rada Muzičke škole u Subotici, publika je nagradila burnim aplauzima.

Izvor: RTV

povezane teme

6
Maja Odgovori
Fenomenalan koncert! Jadranka je prava diva, zena izuzetnog glasa, senzibiliteta koja pleni svojom pojavom. Toliko je neposredna, srdacna, zena sa dusom. Ovo je bio pun pogodak, pozvati bas nju! Njeno 3d prisustvo, note koje plene prostor, su zaista dodirnili nasa srca. Hvala.
DRAPO Odgovori
Bilo je fantastično !!! Jadranka Jovanović je prava svetska diva !!!
PS
NEMANJA : Bio si na koncertu da čuješ dotičnu gospođu ?
Nedim Odgovori
Koncert je bio dobro osmišljen,istina da zadržite 2 sata pažnju publike trebate dobar program i pružila je šansu dvojici maturanata Muzičke škole Subotica,koji su tek na početku karijere.Mladić je imao tremu što je jasno,možda će im Jadranka održati koji čas master clas da steknu sigurnost,držanje na sceni položaj dijafragme,nosivost glasa.Jadranka će verovatno u narednom periodu dobiti klasu na Akademiji Muzičke umetnosti u Beogradu pa može da ima grupu studenata.Neposredna je u kontaktu sa publikom i to je dobro,lično sam očekivao više operskih arija iz "Pepeljuge",Don Karlosa"a kako kaže 30.6. će na koncertu u Beogradu povodom kraja sezone pevati ariju iz opere "Favoritkinja"Donicetija koju smo i mi imali prilike da čujemo.
avet Odgovori
Pogledao sam slike prisutnih gledalaca na koncertu.
Jasno mi je bilo da nije svako ljubitelj ovakve muzike, ali sam ostao jako zapanjen.
Ipak sam mislio da je bar neko iz subotičke "elite" zainteresovan za kvalitetnu muziku ovakve vrste.
Bio sam u teškoj zabludi.
Da je onaj nindža iz Knina došao da peva, "elitna" publika iz Subotice najverovatnije ne bi mogla da stane ni u holu na ulazu Gradske kuće od prevelike gužve.
DRAPO
BRAVO !!!
Alas Odgovori
Očekivao sam više publike, jer je šteta ne slušati uživo ovakav glas. Sada da se ne žalimo kako nema dobrih koncerata u našem gradu. Koncerata ima samo nema volje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.