Komentara: 6
Pregleda: 5402
Foto

Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

27.06.2019. u 14:55h
Izvor: RTV
Operska diva Jadranka Jovanović održala je koncert u Velikoj većnici Gradske kuće na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Muzičke škole sa ciljem da pruži podršku mladim muzičkim talentima.
Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

Operska diva Jadranka Jovanović, primadona svetskog ugleda i raskošnog glasa koja je, u više od 70 uloga, imala oko 2000 nastupa na scenama širom sveta, održala je u Velikoj većnici Gradske kuće koncert "Letnja serenada" na kome je, po sopstvenoj želji, nastupila sa maturantima Srednje muzičke škole iz Subotice - sopranom Esterom Čuzdi iz klase Tamare Marković i baritonom Jancitom Borbeljom iz klase Eve Herodek, a uz klavirsku pratnju Kristine Mate.

- Večeras sam posebno radosna iz mnogo razloga. Ne samo što, posle dugo vremena, nastupam na jednom solističkom koncertu u Subotici već i što je, sa svih strana, stizala podrška za ovu moju ideju, a to je da predstavim i podržim mlade umetnike, talentovane, uspešne - izjavila je Jovanović uoči koncerta.

Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

Direktorka Muzičke škole, Dragana Nikolić, izrazila je zadovoljstvo zbog podrške koju su maturanti dobili od Jadranke Jovanović.

- Mnogo nam je drago i važno što je u Suboticu došla takva operska diva da bi nastupila sa našim maturantima. Ona je pevačica koja na sceni traje veoma dugo. Imala je koncerte od "Karnegi hola" do "Milanske skale", što govori o tome da je velika svetska umetnica - rekla je Nikolić.

Primadona Jadranka Jovanović je na koncertu "Letnja serenada", koji je organizovao Grad Subotica uz besplatan ulaz, sa maturantima Muzičke škole premijerno izvela delo autora sa Islanda, arije Rosinija, Žorža Bizea, Donicetija, srpske i napolitanske pesme…

Jadranka Jovanović pruža ruku podrške mladim talentima

Ovim nastupom je velika operska diva pružila podršku mladim talentima, a koncert, koji je kruna obeležavanja 150 godina rada Muzičke škole u Subotici, publika je nagradila burnim aplauzima.

Izvor: RTV
Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović Koncert Jadranke Jovanović
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5402

Povezana vest

Povezane teme

koncert

velika većnica

muzička škola

maturanti

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.