Komentara: 0
Pregleda: 3030

Koncert Beogradske filharmonije u sredu u Velikoj većnici

11.04.2017. u 19:05h
Izvor: Subotica.com
U okviru mini turneje “Filharmonija na severu“, Gudački kvartet Beogradske filharmonije sutra će pred subotičkom publikom održati koncert u Velikoj većnici Gradske kuće. Početak koncerta je u 19.30 časova, a ulaz je besplatan.
Koncert Beogradske filharmonije u sredu u Velikoj većnici

Nakon Zrenjanina i Kikinde, Gudački kvartet Beogradske filharmonije zajedno sa klarinetistom Veljkom Klenkovskim predstaviće se publici delima Hajdna, Mocarta i Betovena. Ideja projekta, kojim su prošle godine bili obuhvaćeni gradovi na jugu zemlje, je da doprinese kulturnom razvoju lokalnih sredina.

- Borimo da se svaki grad, makar dok smo mi u njemu, zbog umetnosti i muzike koju sviramo, oseti ‘glavnim’ i da će svi naši gradovi ukoliko budu protkani kulturom, biti jednako važni. Naša je misija da svojim koncertima ljude uvek podsećamo na to- rekla je Jelena Dragnić u ime Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Mini turneju će biti završena posetom Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”.

Veljko Klenkovski je diplomirao na Nacionalnom konzervatorijumu u Parizu a magistrirao na pariskoj Ecole Normal, a 2008. godine i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorirao je 2015. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je nagrade Bruno Brun kao student koji je završio doktorske studije sa najboljim uspehom.Klenkovski je laureat brojnih takmičenja u zemlji i inostranstvu . Nastupao je kao solista sa Kraljevskim orkestrom iz Brisela, Filharmonijom nacija iz Nemačke, Beogradskom filharmonijom, Orkestrom RTS-a, Simfonijskim orkestrom iz Niša. Do 2002. godine nastupao kao prvi klarinetista orkestra Filharmonije nacija u Nemačkoj, kao i prvi klarinetista kamerne opere Madlenianum i orkestra RTS u Beogradu. Od 2002. godine je solo klarinetista Beogradske filharmonije, a stalni je član i Balkanske kamerne akademije.

Gudački kvartet su 2011. godine osnovali muzičari Beogradske filharmonije, violinisti Jelena Draganić i Vladan Lončar, violinista Boris Brezovac i violončelista Aleksandar Latković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3030
Povezane teme

koncert gradska kuća

beogradska filharmonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.