Komentara: 4
Pregleda: 2191
Foto

Kik bokseri Milica Despotović i Nikola Lončar zablistali na velikim takmičenjima

25.09.2023. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Među sportistima koji svojim uspesima proneli slavu našeg grada su Milica Despotović i Nikola Lončar, reprezentativci Srbije i članovi Kik boks kluba „Top fighter“.
Kik bokseri Milica Despotović i Nikola Lončar zablistali na velikim takmičenjima

Milica Despotović je na nedavno  završenom Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniora do 48 kilograma. Na Svetskom kupu u Budimpešti Nikola Lončar je osvojio Svetski kup.

Povodom ovih uspeha, njih je danas ugostio gradonačelnik Stevan Bakić, poželevši našim sprotistima da svojim uspesima dođu na balkon na Obilćevom vencu.

Kik bokseri Milica Despotović i Nikola Lončar zablistali na velikim takmičenjima

- Vrednost Milcine medalje je još veća ako se zna da je u polufinalu igrala protiv domaćina, u jednoj uzavreloj atmosferi uspela da dođe do najsjajnijeg odličja. Nikola je i aktuelni je prvak države u četiri discipline. Posebno bih se zahvalio njihovom treneru Alenu Heraliću, koji okuplja veliki broj dece a rezultati njegovog rada su vidnjivi i danas – poručio je gradonačelnik Bakić. – Lokalna samouprvaa čini sve za svoje sportiste da postignu najbolje rezultate. Ne postoje mali i veliki sportovi, manje ili više vredni, nama su potrebni i interesantni svi, a sve rezultate ćemo nagrađivati. Ovi prijemi su pokazna vežba svim mladim Subotičanima da je najbolja moguća kombinacija biti uspešan u školi i uspešan u sportu.

Kik bokseri Milica Despotović i Nikola Lončar zablistali na velikim takmičenjima

Kako ističe Milica Despotović do medalje je došla posle dve teške borbe sa Turkinjama u polufinalu i finalu.

- Bila su to dva teška meča koja sam uspela da izguram i osvojim zlato. Za takmičenje smo se pripremali cele godine, a mimo prirema sa reprezentacijom pripremali smo se u klubu – kaže Milica.

Nije bilo lako ni Nikoli, koji je savladao takmičare iz Bosne i Hercegovine, Moldavije i Češke.

Kik bokseri Milica Despotović i Nikola Lončar zablistali na velikim takmičenjima

- Taj drugi meč je bio najteži, ali sam uspeo da pobedim sa 2:1. Na Evropskom prvenstvu se nisu sklopile kockice i žao mi je zbog toga – iskreno će Nikola.

Po rečima trenera Alena Heralića , razumnom politikom Grada i razumevanjem ljudi zaduženih za sport i samog gradonačelnika, klub već dve godine dobija sredstva, što je veoma značajno jer je mogao da učestvuje na prvenstvima države.

- Naši takmičari su tako osvajali državna prvenstva, sticali iskustvo, kvalifikovali na međunarodna takmičenja. Zato danas možemo da budemo ponosni na Milicu i Nikolu koji su predstvaljali svoju zemlju i grad. Ovo su najbolji rezultati u istoriji kluba – naglašava trener.

Izvor: Subotica.com
Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter" Prijem za takmičare i rukovodstvo KBK "Top fighter"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2191

Povezana vest

Povezane teme

stevan bakić

kik boks

kik boks klub top fighter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.