Komentara: 3
Pregleda: 3145

Kik boks: Miloš Keljanović sa najvišim ambicijama na Svetskom prvenstvu

14.10.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Od 15. do 24. oktobra u Italiji se održava Svetsko prvenstvo u kik boksu, na kojem će nastupiti i selekcija Srbije. Boje srpske trobojke, ali i barjaka Subotice, u kategoriji do 75 kilograma , disciplina lou kik, braniće i 27-godišnji Miloš Keljanović, član "Keljanović Top Tima".
Kik boks: Miloš Keljanović sa najvišim ambicijama na Svetskom prvenstvu

Miloš na Svetsko prvenstvo odlazi vrlo motivisan, spreman da se bori za najviši plasman i ispuni jednu od svojih sportskih ambicija, da doda planetalno zlato u svoju kolekciju sportskih ostvarenja.

Pre dve godine bio je vicešampion sveta, ali u međuvremenu do nove prilike za dokazivanje Miloš je imao trnovit put. Srce je htelo, ali telo nije dozvoljavalo da nastavi da niže uspehe. Ipak, ti problemi su sada iza njega i sa puno optimizma gleda napred.

- Nakon osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Sarajevu (2019) zadesile su me ozbiljnije povrede i bio sam primoran da pauziram sa borbama sve do Balkanskog prvenstva u Skoplju (3-5. septembar 2021. godine), na kojem sam  povratak obeležio zlatnom medaljom - priseća se Miloš Keljanović.

Kik boks: Miloš Keljanović sa najvišim ambicijama na Svetskom prvenstvuPrvi deo priprema za Balkansko prvenstvo - tehnički, taktički i kondiciono Miloš je obavio u Subotici, dok je drugi deo bio na Vlasini, sa reprezentacijom.

- Pripreme su prošle odlično, da sam se dobro pripremio pokazao sam osvajanjem zlata u Skoplju. Po završetku tog takmičenja vrlo brzo smo nastavili pripreme za Svetsko prvenstvo, takođe na Vlasini - kaže Keljanović - Ove godine kondicionom timu Kik boks reprezentacije Srbije se priključio, naš Subotičanin, ujedno i moj trener, Nikola Matić.

SPREMNI ZA VELIKA DELA! - Reprezentacija Srbije broji 31 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji koji će se boriti za medalje u disciplinama K1, lou kik i ful kontakt. Nakon odlično sprovedenih priprema na Vlasini iz Saveza poručuju da "autobus pun adrenalina" za Italiju kreće u petak uveče.

Pre dve godine Keljanović je stao na poslednjoj stepenici do samog vrha, samim time motiva da se popne na krov sveta ne manjka. Kako kaže, posebno zadovoljstvo bi mu bilo da to učini ove godine, simbolično, na desetu godinu od kako je član srpskog nacionalnog tima.

- Konkurencija ce biti žestoka jer je kik boks od ove godine priznat kao olimpijski sport. U mojoj kategoriji do 75kg prijavljen je 21 borac,kao nosilac zbog uspeha na prošlom planetarnom šampionatu preskačem prvo kolo, ali do zlata me čekaju četiri meča - analizira borac iz Subotice.

Kik boks: Miloš Keljanović sa najvišim ambicijama na Svetskom prvenstvuIako je apsolutni fokus u ovom momentu na Svetsko prvenstvo u Italiji, Miloš zna da ga, ukoliko sve bude kako treba, već u decembru čeka meč po profesionalnim pravilima protiv jednog od najpoznatijih regionalnih boraca u kik boksu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3145
Povezane teme

kik boks

miloš keljanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.